Muutto Sveitsiin

Sveitsi - 21.10.2015 11:22

Uskomatonta, tällä kertaa ei toivoteltu hyvää matkaa, vaan hyvää loppuelämää! Sveitsiin nimittäin. Kambodzhassa eräs ystäväni vinkkasi minulle sveitsiläisen humanitaarisen avun järjestön. Ajattelin, etten ole ihan vielä valmis muuttamaan “kentälle”, mutta Medairin sivuja ja avoimia työpaikkoja katsellessa osui silmääni avoin logistikon paikka heidän pääkonttorillaan Lausannessa. Sveitsiin muuttaminen kuulostikin hyvältä idealta, joten hain tehtävään! Puolentoista kuukauden rekrytointiprosessin jälkeen minulle tarjottiin paikkaa ja päätin ottaa sen vastaan.

Homma täyttää lähes kaikki toiveeni, sillä pääsen työskentelemään kansainvälisessä kristillisessä järjestössä, avustustyössä, oman alani tehtävissä, puhua ranskaa ja asua ympäristössä, jossa on upeat harrastusmahdollisuudet! Valitettavasti hyviä ystäviäni ja perhettäni Suomesta en voi viedä mukanani. Onneksi kulkuyhteydet Suomen ja Sveitsin välillä ovat nopeat ja edulliset, joten kyläily Suomessa ja isännöinti Sveitsissä onnistuu.

Varoitusaika työtarjouksesta työn alkamiseen oli vain kaksi viikkoa, joten viime päivät ovat olleet melkoista haipakkaa. Yhtenä päivänä vierailin seitsemässä virastossa ja seuraavana päivänä vielä kahdeksannessa ulkomaillemuuttoon liittyen. Onneksi suuren osan asioista voi nykyään hoitaa netissäkin. Kävin omaisuuteni nopeasti läpi luopuen suosiolla suuresta osasta tavaroistani ja vaatteistani Fidalle. Ystävien hyvästely onnistui kivasti, kun kaverit järjestivät läksiäisjuhlat sveitsivisoineen ja sain viettää illan yhdessä vielä kaikkien hyvien ystävieni kanssa kerralla! Parissa päivässä pakkasin tavarani valmiiksi ja sitten lähdin Ladalla Turkuun Samulin luo illaksi, josta seuraavana päivänä jatkoin Kurikkaan juhlistamaan samalla valmistumistani, paluu- ja läksiäisjuhlaa sukuni kanssa. Ilta oli juhlava, rento ja tunteikas. Seuraavana aamuna jatkoin jo matkaani Rovaniemelle isovanhempieni luo. Jätin Ladan sinne koivun alle odottamaan tulevia ajoja. Vietin kaksi yötä isovanhempieni luona nauttien vielä suomalaisista perinneruoista, kunnes lensin Helsinkiin. Helsingissä pakkasimme tavarani Eetun autoon, jonne saimme kaiken mahtumaan kuin ihmeen kaupalla! Illallisen jälkeen hyvästelin Tavasttähden ja siellä asuvat ystäväni, ja lähdimme jälleen kerran Turkuun, jossa Samuli tarjosi minulle ja Eetulle yösijan. Aamulla nousimme ylös varhain ja ajoimme auton Tukholman lautalle. Tässä nyt olemme, jossain Ahvenanmaan kohdalla pian. Eetu löysi jonkun hyvän telttapaikan täksi illaksi Jönköpingin seudulta. Huomenna on tarkoitus startata auto taas aikaisin ja ehtiä vielä saman vuorokauden aikana perille Sveitsiin. Melkoisen kunnianhimoinen suunnitelma kyllä!

Eetu viettää luonani Sveitsissä pari päivää. Meillä on lasketteluvälineet mukana, sillä Alpeilla on satanut jo ensilumi! On kyllä todella hienoa, että ystävä lähti näin pitkälle saattomatkalle! Mitenkäs se sanonta menikään. Jos joku pyytää sinua virstan matkalle, kulje kaksi.

Innolla odotan muuttoa Sveitsiin, uuden työn ja elämänvaiheen aloittamista!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti