Alkutunnelmia Sveitsistä

Sveitsi - 27.10.2015 23:36

Hei! Saavuttiin hienosti perille! Kaikki meni nappiin. Tavarat mahtui autoon, auto kesti, kuskit kesti, aikataulu kesti ja oltiin hieman torstain ja perjantain välisen puolenyön jälkeen perillä Lausannessa. Perjantaina muutettiin Eetun kanssa tavarat autosta väliaikaiseen kämppääni ja lähdettiin sitten tutustumaan ympäristöön. Ajelimme Ranskan rajalle Portes du Soleiliin hienoihin vuorimaisemiin, ja sitten mentiin muutamaksi tunniksi kuuman lähteen kylpylään Lavay Les Bainsiin. Illalla haettiin Kiven Mika Lausannen juna-asemalta kolmanneksi kaveriksi. Lauantaina lähdettiin yhdessä Ranskan Chamonixiin, jossa olin Eetun ja muiden kanssa noin vuosi sitten kiipeilemässä. Tehtiin tällä kertaa kävelyreissu Breventille, jossa pääsimme viskomaan talven ensimmäiset lumipallot. Tosi kätsyä, koska ajomatka Chamonixin oivallisiin pyöräily- ja laksumestoillekin on vain vähän alle 2 tuntia, löytyy niitä hieman lähempää Portes du Soleilistakin. Käytiin siellä myös shoppailemassa ja syömässä burgerit kai jo aika perinteeksi muodostuneessa Monkey Barissa, jossa oli hyvä tunnelma Etelä-Afrikan ja Uuden-Seelannin välisen rugbyvälierän ansiosta.

Sunnuntaiaamuna Eetu ja Mika jo lähtikin takaisin Suomeen. Oli todella hienoa, että kaverit lähtivät saattamaan mua uuteen asuinmaahani, ja se teki asettumisenkin helpommaksi, kun oli tutut kaverit lähellä pari ekaa päivää. Ei se silti täysin estänyt sitä haikeaa fiilistä mikä nousi, kun kaverit lähtivät ja palasin yksin asuntooni. Kyllä se tekee kipeää, vähän kuin repisi juuri juurtumaan päässeen kasvin ylös kotoisasta mullastaan. Jokainen tällainen kokemus jättää arven sydämeen, näin se on. Silti siinä on jotain järkeä. Unelmien seuraaminen vaatii rohkeutta ja välillä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumista. Kivustakin on tapana selvitä vahvemmaksi kasvaneena. Ei tuntemuksia silti kannata kieltää tai peittää. Ne ovat tärkeänä osana kokonaisuutta ja kaikki on käsiteltävä, muuten “minkä taakseen jättää sen edestään löytää”.

No mun kämppis pyysi mut sunnuntaina yhteen seurakuntaan iltakokoukseen ja siellä jo tutustuin muutamiin tyyppeihin! Siitä se sitten lähtikin. Tää on kyllä niin hienoa, että seurakuntaperhe on maailmanlaajuinen.

Nyt pari ekaa työpäivää takana. En toki ehtinyt olla kuin pari tuntia maanantaina toimistolla, kun sitten lähdettiin logistiikkatiimillä Genevessä pidettyyn lääkkeidenhankintaworkshoppiin. Siellä oltiin maanantai ja tänään tiistaina se saatiin päätökseen. Opin yhtä sun toista lääkkeistä ja niiden hankinnasta, senkin, että ne ovat yksi hankalin tuote hankkia! En ole siis päässyt vielä istumaan toimistotuolilleni tai muuten päässyt työhöni käsiksi. Logistiikkatiimi kyllä vaikuttaa mukavalta! Siinä on Ranska, Sveitsi, Suomi, Italia ja Hollanti edustettuina.

Lausanne ja Genevejärvi Portes du Soleil Chamonix - Brevent Mont Blanc   Syksyinen joutsenlampi 

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti