Välilasku Hong Kongissa

Hongkong - 6.8.2015 06:03

Matka kohti luvattua maata käy Hong Kongin kautta. Olihan sekin jo melkoinen hyppäys Kambodzhasta, täytyy sanoa. Onneksi minun ei tarvinnut kiirehtiä samalla lailla kuin ihmiset ympärilläni, vaan sain lomaluvan nojalla olla tehoton. Saavuin kamputsealaisittain 10 minuuttia etuajassa paikkoihin, muut tosin kulkivat minuuttiaikataululla. Yksi mielenkiintoinen keskustelu silti ehti syntyä erään eläköityneen hongkongilaisen kanssa. Keskustelun aiheena oli, mikäpä muukaan kuin, raha.Voisikohan olla käyttökelpoinen vertaus, että hongkongilainen mind-set on vähän niin kuin kaupungin infrastruktuuri: kapea ja odotukset korkealla. Business and success. Mutta perhe on aasialaiseen tapaan hyvin tärkeä. Eläköitynyt mies ihmetteli myös, miten uskallan matkustaa yksin..siinä on aika iso kulttuuriero. Hongkongilaiset vanhemmat suhtautuvat hyvin varauksella lastensa ajatuksiin matkustamisesta. Yllättävän monet asiat hongkongilaisten lasten elämässä on vanhempien sanelemia aikuisiälle asti.

Olin täällä kolme vuotta sitten opiskelemassa. Kaikki näytti minun silmääni samalta kuin ennen, paitsi että metrolinjalle oli tullut kolme uutta pysäkkiä. Kävinkin niistä kauimmaisella, Kennedy Townissa, jossa oli mukavan rauhallista istuskella veden äärellä. Yhden kokonaisen päivän aikana, joka minulla Hong Kongissa oli, ehdin nähdä myös neljää koulukaveriani. Kaikki olivat valmistuneet jo kauppatieteiden kandeiksi ja tienasivat hyvää vauhtia finanssialalla. Ainoastaan yksi tosin koki olevansa onnellinen työssään. Muut harmittelivat tekevänsä kovasti töitä ja tienaavansa rahaa työnantajalleen, mutta kiitosta tästä he eivät kokeneet saavansa. En kyllä totta puhuen voisi kuvitella itseäni heidän asemassaan. Elämäntyyli vaikutti niin uuvuttavalta edes kuunnella ja katsella, varsinkin Kambodzhan kokemuksen jälkeen. Kannustin heitä tekemään asialle jotain, ainakin pitämään omasta terveydestään huolta. Ehkä kertomukseni omien rajojen ja unelmien seuraamisesta Mount Blancille ja vapaaehtoistyöhön Kambodzhaan rohkaisevat heitä ja pysäyttää edes hetkeksi kuuntelemaan itseään.

Ihmeellinen ja erilainen maailma, uskomatonta!

Good morning HK! Seurasin kuinka taitavasti ihmiset ripustavat pyykkinsä ikkunasta pudottamatta mitään kadulle. Yammi food  

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti