Kaikkea hyvää – tulee ikävä

Kambod - 4.8.2015 09:42

Niin kuin se, että sateet aikanaan saapuvat, oli minunkin lopulta hyvästeltävä Kamputsea. Sateiden odotettiin saapuvan kuukautta paria aiemmin, ja niin oli minunkin alun perin tarkoitus lähteä, mutta sekä säämiehen että minun suunnitelmat muuttuivat. Tai ehkä olikin suunniteltua, että näin kävisi. Joka tapauksessa olen onnellinen, että sade malttoi antaa minun viipyä vähän pidempään.

On hienoa saada kulkea suunnitelmassa, jonka tietää olevan suuremmissa käsissä. Hämmästelen mitä kaikkea tapahtuu, arvuuttelen mitä tarkoitusta tapahtumat mahtavatkaan palvella ja mitä kautta ne elämää johtavat. Se on kuin eteenpäin vievä virta, elämän virta. Ja tässä olen, Phnom Penhin lentokentällä. Seuraavaksi Hong Kong, sitten Yhdysvallat. Menen tapaamaan ystäviäni elämän varrelta.

Viestin tarkoitus on kuitenkin jättää henkisesti hyvästit hetkeksi Kambodzhalle, maalle, joka minut lämpimästi otti vastaan, lähetti matkaan, ja lämpimästi jo toivottaa uudelleen tervetulleeksi. Jäähyväiset ihmisille, jotka kohtelivat minua hyvin ja hymyillen tunsimmepa toisemme tai emme. Ystäville, jotka kutsuivat minut kotiinsa, seurakuntaansa, lounaalle, kahville, illalliselle, jäätelölle, pelikentälle, elokuviin, luistelemaan, uima-altaalle, yhteiselle matkalle tai pitkän työpäivän päättävälle virvokkeelle. Aikani Kambodzhassa oli todella hienoa.

Tämä oli minulle myös kasvun aikaa. Oman kutsumuksen ja intohimon etsimisen aikaa. Löysin itseni uusien asioiden parista kuten uimasta, golfaamasta, moottoripyöräilemästä, lasten kanssa leikkimästä, pitämässä huolta talosta ja koirista, seurakunnassa puhumasta, katulapsia kohtaamasta, englantia ja miksausta opettamasta. Löysin itseni samanhenkisten ihmisten parista. Löysin itseni työstä, josta nautin.

Kohtasin inspiroivia ihmisiä ja asioita, jotka tulevat vaikuttamaan tulevaisuuteeni. Kokemukset ja ihmissuhteet ovat saaneet jo muokata ajatusmaailmaani. Onneksi lähdin Kambodzhaan avoimin mielin. Joka tapauksessa, tässä riittää reflektoitavaa joksikin aikaa. Kiva olisi tulla takaisin, vähintään käymään. Maan ja sen asukkaiden aurinkoisuus sekä lämpö valloittivat minut.

Kaikkea hyvää Kambodzha.

Jäähyväisiä työkavereiden kanssa. Sain heiltä läksiäislahjaksi kaksi komeaa paitaa. Viimeinen ilta loppui samoille nurkille, kuin mistä matka aikoinaan alkoi

3 kommenttia »

 1. Hienot jaahyvaiset. Kamputsea nayttaa olleen erittain rakentava ja palkitseva kokemus.

  Iska - 5.8.2015 23:45

 2. Tosi hyvä että oot viihtyny! Mut siistiä myös että tuut takasin!

  Eetu - 8.8.2015 20:43

 3. Oli hienoa aikaa!

  Kiva tulla silti kotiin, varsinkin kun kaveritkin on siitä innoissaan :)

  Lauri - 8.8.2015 23:20

Kirjoita kommentti