Pysähdys Bangkokissa

Thaimaa - 9.6.2015 17:46

Myanmarista jatkoin matkaani Thaimaahan, jossa pysähdyin pariksi yöksi Bangkokiin. Paluu siviilisaation pariin oli virkistävää, mutta muutama päivä siinä oli riittävästi. Ensitekijöiksi menin tietysti mäkkiin. Tilasin juustohampurilaisen. Toisenkin. Herkullista. Mitä vielä, Starbucks! Oli virhe ottaa paikallinen pannacottakahvi, jossa oli jellybubbleja.. maha turposi. Päivän kävelyn päätteeksi jalkahieronta oli hyvä, meinasin pyörtyä kipupisteiden painelusta. Illalla söin katukeittiössä paahdettua ankkaa. Paikallinen olut maksoi enemmän. Ankka oli hyvää, olut ei. Tekemisen puute; lähdin kulkemaan skytrainilla ilman päämäärää. Juna kulkee liikenteen yläpuolella. Se on siisti ja toimii hienosti. Katselin ihmisiä. He katselivat puhelimia. Katselin mainoksia. Tarvitsenko selfie-kameran? Junan ovista ulos kävelemällä saisin sen. Asemalla on kauppoja. Aseman ovet johtavat ostoskeskuksiin. Kuluttaminen on tehty helpoksi. Voisin keinotekoisesti ruokkia sitä ja näyttää ulospäin hyvältä, kunnes velkakierre imaisee minutkin, köyhän opiskelijanuoren. Ei, opiskelen kovasti, menestyn, työskentelen kovemmin, olen tuottelias, tienaan hirmuisesti, raha ei minua hallitse.

Bangkok on vaikea kenttä River -seurakunnalle. Alle 1% kaupungin väestöstä on uskovia. Toiminta siellä on kallista. Nuorilla ei ole aikaa. Sanoma ei kiinnosta. Tarvitaan luovuutta. Sen sijaan, että pyydetään nuoria seurakuntarakennukseen, mennään seurakuntana nuorten pariin. Oivallus, seurakunta ei olekaan rakennus, vaan seurakunta on se, missä kaksi tai kolme on Jeesuksen nimessä koolla. Opetellaan kalastamaan uusissa vesissä. Opitaan, missä kalat liikkuvat. Ne eivät liikukaan sunnuntaiaamuisin! Heitetään verkot toiselle puolelle. Seurakunta kokoontuukin kahviloissa, pizzerioissa ja keilaradoilla arki-iltoina. Tällä viikolla seurakunta kokoontui myös ravintolan yläkerrassa River Bangkokin 1-vuotisjuhlan merkeissä. Naisille kerrottiin heidän arvokkuudestaan ja todellisesta kauneudestaan Jumalan kuviksi luotuina. Ulkonäköpaineet ja vääristyneet arvot luovat varmasti valtavaa pahoinvointia maailman seksiturismin pääkaupungissa, jossa valitettavan monia persoonia kohdellaan kulutustavarana. Uskomme kuitenkin, että Bangkokilla on toivoa. “City of Angels” ei ole kuollut, se vain nukkuu.

Entrance -kahvilakin tavoittaa nuoria omalla rennolla tavallaan. Suomalaisten perustama kahvila on entinen aborttiklinikka ja baari. Se sijaitsee paalupaikalla kuninkaallisen Chulalongkornin yliopiston läheisyydessä ja on lukukausien aikana täpösen täynnä opiskelijoita. Kahvila myös järjestää eri kristillisten toimijoiden kautta monenlaisia aktiviteetteja nuorille. Yläkerrassa on viimeisen päälle hieno studio, joka auttaa nuoria artistilahjakkuuksia ponnistamaan kadulta pinnalle, kirjaimellisestikin. Täällä paikallisille voidaan opettaa myös audiovisuaalisia taitoja. Nuorille tarjotaan kohtaamispaikka, mahdollisuus itsensäkehittämiseen, ja toivoa toivottomiin tilanteisiin. Uskoontulleiden ryhmä on nyt perustamassa alueen ensimmäistä perinteistä seurakuntaa.

Thailainen Tuk Tuk on naapurimaiden verrokkejaan isompi, ja kuulostaa sitäkin isommalta jälkiasennettuine pakoputkineen Chulalongkorn University Entrance cafe Welcome shopping! Red carpet. I can see myself valuable, others can too! Street food Skytrain travels above the other traffic very efficiently Getting ready for River Bangkok's 1st anniversary celebration

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti