Seuraavana Myanmar

Myanmar - 6.5.2015 08:54

Kaakkois-Aasian kiertue saa jatkoa, sillä tänään olen lähdössä työmatkalle Myanmariin. Viisumi on myönnetty 28 päiväksi ja suunnilleen umpeutumiseen saakka se on tarkoitus käyttää. Viimeisen vajaan kahden kuukauden aikana olen ammentanut kahmalokaupalla kokemusta Kambodzhan mikrolaina- ja kyläkoulutushankkeista, joiden valossa minun on tarkoitus arvioida ja konsultoida vastaavanlaisia hankkeita eri puolilla Myanmaria. Seuraani liittyy pariksi ensimmäiseksi päiväksi Fidan expat Laosista, mutta muuten tulen viettämään aikani paikallisten kanssa.

Odotan matkaa innolla, vaikka en tarkalleen tiedä, mikä minua määränpäässäni odottaa. Myanmarin suurin kaupunki, Yangon, on koti noin kuudelle miljoonalle asukkaalle, joten se on vielä Phnom Penhiä moninkertaisesti suurempi. Yangon sijaitsee lähellä suurta jokisuistoaluetta, jossa tulemme myös käymään. Maa on niin laaja, että maisemat ovat varmasti monipuoliset: Pohjois-Myanmarin vuoristo kohoaa korkeimmillaan lähes kuuteen kilometriin, ja etelästä löytyy kauniita saaria. Saaristoon suuntaamiseksi ei ole tällä kertaa suunnitelmia, mutta jonnekinpäin Pohjois-Myanmaria olemme menossa. Itse asiassa tulen olemaan ensimmäinen Fidan expat vierailemaan ja raportoimaan pohjoisen vasta hiljattain avatuilla alueilla. Maaseutu pohjoisessa voisi muistuttaa Pohjois-Laosia ja Phou Bian vuoristomaisemia, toki maat ovatkin rajanaapureita. Kaakkois-Aasian suurimalla maalla, Myanmarilla, on itse asiassa yhteistä rajaa useammankin maan kanssa: Thaimaa, Laos, Kiina, Intia ja Bangladesh. Maa on ollut pitkään ulkopuolisilta suljettu sotilasjohtonsa vuoksi, mutta vuonna 2011 Myanmar sai presidentin ja sotilasjuntta lakkautettiin. Lähdetään katsomaan miltä tilanne näyttää!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti