Miniloma Rivieralla

Ranska, Yleistä - 29.8.2014 17:07

Edellinen viesti ei sitten jäänytkään kirjan viimeiseksi toisaalta siksi, etten saanut julkaisutyötä ajoissa valmiiksi ja toisaalta siksi, että uusia matkasuunnitelmiakin ehti jo kehittyä.

Minulla oli lähes koko toukokuu lomaa ennen uuden työni aloittamista Uudessakaupungissa, joten amerikkalainen ystäväni Renee toivoi minun tulevan kyläilemään luokseen San Franciscoon. En tosin koskaan ole ollut kovin kiinnostunut matkustamaan Amerikkaan, mutta ehkä vielä jonain päivänä tulen käymään Reneen luona San Franciscossa. Sen sijaan olin kiinnostunut toukokuussa järjestettävästä kehitysyhteistyön intensiivikurssista Keuruun Iso Kirja –opistolla. Ilmoittauduin kurssille ja se oli hyödyllisempi kuin osasin odottaakaan! Sain lisää inspiraatiota lähteä KYT-hommiin ja osittain kurssin ansioista olenkin lähdössä keväällä 2015 Fidan kautta kehitysyhteistyöharjoitteluun, jota odotan jo kovasti! KYT-kurssin jälkeen lähdimme kuitenkin Reneen kanssa viikoksi Ranskan Rivieralle, Nizzaan!

Loman tarkoitus oli täysin rentoutua, joten minkäänlaisia suunnitelmia loma-aikataulun suhteen emme olleet tehneet. Meidän onneksemme Nizzassa oli lämpimät säät koko viikon sateisesta sääennusteesta huolimatta. En ole koskaan ollut, enkä varmaan tule koskaan olemaan, yhtä kalliilla lomalla, vaikkakaan minun ei tarvinnut siitä maksaa kuin lentoliput. Reneen Starwoodsin platinakortilla saimme ilmaisen majoituksen käytännössä Nizzan parhaimmalta paikalta, hotellin kattohuoneistosta. Aurinkoiselta parvekkeeltamme avautui upeat näkymät merelle ja hotellin aamiaiset olivat palveluineen kerrassaan hemmotteleva kokemus. Huvittavaa oli, että vaikka hotellihuoneen hinta oli lähes 800 euroa yöltä, niin sen lisäksi olisi erikseen pitänyt maksaa aamiaisesta ja internetin käytöstä, mikäli ei olisi ollut kanta-asiakas, jolle ne sisältyivät hintaan. Näköjään hotellin pitäjät olivat tulleet tulokseen, että tuohon hintaluokkaan majoittuvat asiakkaat ovat valmiita maksamaan kaikista lisäpalveluista hinnasta huolimatta, toisin sanoen jonkinlainen suhteellisuudentaju oli hävinnyt.

Nizza oli viihtyisä paikka; ihmiset olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia, talot olivat värikkäitä ja vanhan kaupungin kävelykujat kapeita. Kaduilla oli terasseja, kahviloita ja ravintoloita, joista valita, vaikkakin erinomaisen ravintolan metsästys päättyi vasta viimeisenä iltana, kun löysimme Bistro d’Antoinen – tai ennemminkin pääsimme sisään, sillä ravintola tuntui olevan aina täynnä… Nizzassa näkyi tosin myös raha, lentokentällä oli kymmenittäin yksityisjettejä ja kaupungin pikkupuutikit myivät kalliita ranskalaisia tuotteita. Perussiistejä uimashortsejakaan en löytänyt alle 100 eurolla millään! Hinnoista huolimatta pienissä suklaa-, saippua- ja oliivipuodeissa oli ihan mukava kierrellä ja katsella ranskalaista tyyliä näytteillepanossa. Mukavia aktiviteettejakin löytyi; tykkäsin rullaluistella toistakymmentä kilometriä pitkää rantabulevardia, syödä päivittäin gelato-jäätelöä ja käydä rannalla. Pariin kertaan otimme junan läheiseen Ville Franchen kylään, jossa oli meidän lemppariranta, oikein soma ja rauhaisa hiekkaranta pienessä poukamassa.

Bienvenue en France! Kippis lomalle ja ystävysten jälleennäkemiselle! Jääkaappimagneetin kuva muistuttaa erehdyttävästi maisemaa hotellihuoneemme parvekkeelta! Reneen kanssa suklaapuodissa. Nizzassa oli kosolti kaikkia erikoisia pikkuputiikkeja. Huikea mopedi, jonka toimintatapaa hämmästelin, kunnes pääsin Helsingissä kokeilemaan kaverin Ranskasta tuotua samanlaista kulkupeliä! Jokaisen opiskelijan unelma, pakasteruokakauppa! Oivaltavaa katutaidetta Nizzan vanhan kaupungin kapeat kujat ja punaiset katot. Ranska ja crepit, mmm.. Jäätelöä joka päivä, nam nam! Rauhaisa Ville Francen kylä Ville Francen hiekkaranta oli reissun suosikkikohteemme Maittavat alkupalat Bistro d'Antoinessa Go Poland! Monaco

Monacoonkin oli vain tunnin matka, joten vietimme siellä yhden päivän. Siitä paikasta ei jäänyt tosin paljoa käteen; Monacolla oli kauniit kasvot, mutta tyhjä sielu, kaupungissa ei ollut minkäänlaista vibaa. Maksamalla enemmän ei tosiaan saa välttämättä parempaa; vaikka maksoin 9 euroa kahvista Monte Carlon casinolla, niin se ei meidän hotellin aamiaiskahvia voittanut. Asunnotkin olivat omassa hintaluokassaan; 24-neliöisen yksiön Monacosta olisi saanut 900 000 eurolla. Näkemisen arvoinen paikka silti ehdottomasti, ja erityisesti Monacon prinssin linna vuoren laella oli kiinnostavaa aluetta.

Loma oli LOMA; Renee ja minä saatiin molemmat auringossa ladata akkuja niin että jaksaa taas tehdä töitä seuraavaan lomaan asti :)

Seuraava loma onkin itse asiassa jo tiedossa, olemme nimittäin lähdössä kaveriporukalla Alpeille kiipeilemään viikoksi syyskuun alussa. Tarkoitus on kiipeillä kallioilla ensimmäiset päivät ja lopuksi huiputtaa Mount Blanc! Sitä varten ollaan treenailtu jo talvella jääkiipeilyä ja nyt kesällä kalliokiipeilyä.  Jokunen aika sitten kävimme Olhavalla Repovedellä kiipeilemässä Suomen parhaimmissa kiipeilymaisemissa, jossa harjoittelimme korkeampia reittejä, mutta taitavat nekin jäädä pieniksi Alppien rinnalla.

Laitetaan lisää koodia sitten Alppireissun lähestyessä, hieman alkaa jo jänskättää! ;)

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti