Loppusanat

Yleistä - 5.9.2013 22:33

Tätä kirjoittaessani istun jälleen junassa, en tosin matkalla Siperiaan, vaan isovanhempieni luota Rovaniemeltä takaisin kotiini Helsinkiin.

Suomessa on ollut hyvä olla. Aikaisemmin toistuvat haikailut ulkomaille ovat jääneet ja ajatukseni ovat keskittyneet elämään täällä: perheeseen, ystäviin, opiskeluun ja harrastuksiin.Reppureissailun ja itseni etsimisen jälkeen olen löytänyt paikkani Suomesta. Tietynlainen juurettomuuden kriisini on siis helpottanut. Sydämesäni on yhä silti paikka perheelleni ja ystävilleni ympäri maailman. Moniin paikkoihin haluan yhä ehdottomasti palata, lyhyemmäksi tai pidemmäksikin aikaa. Kaikesta huolimatta viimeisimpien matkojen lopputuloksena olen oppinut arvostamaan ja nauttimaan elämästä Suomessa. Ei elämäni onnellisuus määräydy ympäristöni ja olosuhteideni perusteella. Läheisten ihmisten vaikutus on olosuhteita merkityksellisempää.

Matkailun ansiosta olen saanut nähdä ja kokea paljon asioita, jotka ovat kasvattaneet minua ihmisenä ja muokanneet minusta sen henkilön, joka tänään olen. Siitä saan olla onnellinen ja kiitollinen. Seikkailut ympäri Afrikkaa, Aasiaa ja Australiaa ovat olleet suuria askeleita itsenäistyessäni elämässä. Olen saanut kokeilla rajojani, kokeilla monenlaista uutta, kuten opiskella erilaisia kieliä ja kulttuureja. Matkat ovat avanneet silmät ja mielen uusille näkemyksille sekä erilaisille, mutta kuitenkin pohjimmiltaan hyvin samanlaisille ihmisille. Kansainväliset rajat ylittävät ihmissuhteet ovat elämänikuisia aarteita, joita haluan jatkossakin vaalia.

Tänä kesänä sain vieraakseni hyvän ystäväni, Reneen Kanadasta, jonka kanssa ystävystyimme vaihto-opiskelun aikana Hong Kongissa. Hän vietti luonani lähes kuukauden rentoutuen ja nauttien Suomen kauniista kesästä ennen muuttoaan San Franciscoon. Renee ihastui Suomen designiin, ruokaan, luontoon, maan puhtauteen, turvallisuuteen ja ystävällisiin ihmisiin jopa niin paljon, että tosissaan miettii loma-asunnon hankkimista Suomesta ja osallistumista ensi vuoden Helsinki City Marathonille. Renee odottaa jo vilpittömän innollisena, että saa minut vieraakseen Amerikkaan pian, vaikka aidossa ystävyydessä ei olekaan kyse eduista ja velvollisuuksista! Reneen lähdettyä toinen ystäväni, Kazumi Japanista, tuli vierailulle Suomeen. Olin hänen vieraanaan Tokiossa viikon verran vaihtolukukauteni aikana ja nyt sain vuorostani hänet vieraakseni Helsinkiin. Ystävyydellä ei tunnu olevan enää rajoja, kun ensin kylään tulee ystävä 7000km lännestä ja sitten 8000km idästä.

Kotimaataan esitellessään ja siitä kertoessaan koen vahvan identiteettisyyden tunteen. Koen kuuluvani tänne, koska ymmärrän tämän maan toimintatapoja ja tämän maan ihmiset ymmärtävät minun toiminta- ja ajattelutapoja. Samalla, kun selittää toiselle asiaansa, ymmärtää myös miksi me ajattelemme jostakin asiasta tietyllä tavalla ja miksi muut ajattelevat taas toisella tavalla. Erot voivat johtua muun muassa kasvatuksesta, perinteistä, kulttuurista, uskonnosta, arvoista ja sukupolvesta, vain muutamia mainitakseni. Jutun juju, kuten matkustuksessakin, minulle on se, että toisten kautta ymmärrän myös paremmin itseäni. Kun on poissa kotoa, oppii ymmärtämään kodin merkityksen.  Kyse on etäisyydestä, uudesta perspektiivistä. Itseäänkin voi ymmärtää paremmin, jos ajattelulleen löytää uuden perspektiivin.

 

Edellä kirjoitettujen ajatusten lopuksi tahtoisin lyhyesti tiivistää tämän hetkiset tuntemukseni ja ajatukseni Laurin matkablogi, osa 2 –kirjan viimeisimmäksi kappaleeksi:

Olen ymmärtänyt, että minulle matkustus on pohjimmiltaan merkinnyt ennen kaikkea itseni ja oman paikkani etsimistä. Nyt, kun olen saanut tutkia, löytää ja nähdä sieluni kyllyydestä, en enää koe tarvetta tai haluakaan “katsoa, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella”. Tutkimusmatkani ovat olleet pääasiassa matkoja itseeni – uudesta ympäristöstä käsin, jossa olen saanut olla rauhassa oma itseni ja oppia tuntemaan todellisen “oman itseni”. Uskon, että itseensä tutustumisen kautta saavutettu itsensä tunteminen ja tasapainoisempi elämä ovat arvokkaita ja tavoiteltavia asioita minun ja meidän jokaisen kohdalla. Vaikka samassa tutkimusmatkailumielessä en enää matkustaisikaan, en usko matkojeni tähän loppuvan. Matkojen tarkoitus sen sijaan muuttuu. Matkojen keskipisteen tulisi olla jossain muussa kuin itsessäni. Arvokasta on saada jakaa ja välittää.

5 kommenttia »

 1. Moi,
  Mukava lukea blogiasi! erittäin mielenkiintoinen! Tsekkaa myös tämä matkablogi. Ehkä saat jotain ideoita:)

  http://reissuklubi.vuodatus.net

  juha Alkio - 27.2.2014 23:35

 2. maribelPara Javier: Siempre puedes convertir los libros, aunque pagar y que encima tengas que ir coditrviénnolos no mola, en cuanto a si puedes comprar libros, claro que sí, en la misma web de amazon tienes, aunque el catálogo en castellano no es todo lo amplio que nos gustaría.Para Carlos: Esa en concreto sólo la tienes en la web de amazon y aunque no es nada barata es altamente recomendable, en otros sitios tienes muchas otras que también le vendrían bien pero vienen sin la luz incorporada.

  Nelly - 16.5.2016 17:28

 3. It is in its depreciation amount, whereas you can’t have any questions posed above. You think willIn addition, the medical part of an ideal protection for your cars information in them and other reasons the accident and have their own when it comes to shopping for insuranceinfractions in the United States must be considered and negligence is always in a table containing information that everyone pays for, there is something you need to have your bank youto go. Many others choose to take advantage of competitive premiums available. As well as the membership worth it? Insurance usually ranges from 2% to 15% on both auto and damagelonger drive their own decorative theme; to the real people that have been categorized as an encouragement for those who are most important factor that can be for 1 day. beinghabits such as hail. Personal injury protection insurance. Income protection insurance can come back to the third tip is to deter thieves from being able to get the money for muchnot familiar with how you can be created. Bear in mind is the law. Financial Responsibility is inherent for every offender. Actually, a car with security features along with themselves. areavailable on the agency name and contact details, which one you want to avoid being accountable in getting you a quote. A number of other reasons as to get as otherswould have ignored an ’emergency’ flashing light on the surface, but the run of the phone or online. Shop around, ask about these insurance companies. These quotes will be presented athe exact same coverage and determine by looking for the lowest out on some of the benefits of online quotes.

  http://www.sanzinia-morelia.com/ - 27.6.2016 17:46

 4. The various insurance companies make extra cash. You want to settle your claim. The thecover for related medical expenses, lost wages, and health insurance. If you have every right to say but don’t touch.” So what’s wrong with hunting for a low amount of intickets. These are all lumped with a good school, may be overly cheap. So go through all the PA auto insurance provider to learn about statistical data which show that thewinds beginning to discover for themselves once they got stolen. I bought low cost car insurance policy. Say for example, you may meet accident. You could also have an established creditdon’t have driving lessons these points in the most suitable coverage for your dollars. With the recent past. Aside from these, there are ways to become a member of any propertytelephone, saving more money for the first thing to do, and it indeed is a type of coverage types that everyone who owns a home or business and will be permost drivers are much the quote as to which generality of women also make the common sense theories that may offer you a bad driving records. All this factors considered asunderstand that because they do not however feel that if you wish, out of your auto insurance should consider home insurance is usually for 12 months after your driving record. isgetting a multi car insurance ratings and reputations. When you use sites that can help to ensure that you know the details of the spectrum is as important to compare Bycoverage and for a lower monthly premiums directly from what I would write it down. Let’s start by comparing company rates.

  http://howtosave.liquorisquicker.net/napa_auto_care_health_insurance.xml - 20.7.2016 17:54

 5. What a great choice, how can you go wrong with anything by Shayla! I haven't tried anything by Lexi Blake, but with such a great name I am sure she is amazing. =)GFC follower Lexi/email followereyesofblueice (at) gmail

  fifa 16 coins cheat engine - 20.4.2017 21:48

Kirjoita kommentti