Mika ja Henna Hong Kongissa

Filippiinit, Hongkong - 27.12.2012 14:04

Onnistuimme suunnittelemaan Mikan ja Hennan oleskelun Hong Kongissa niin täyteen, etten ehtinyt muuta kuin käydä kotona nukkumassa. Olemmekin jo Filippiineillä, kun kirjoitan tätä blogiviestiä.

Hong Kongin kierteleminen vielä viimeisen kerran oli myös minulle hyvä tilaisuus hyvästellä Hong Kong ja katsoa kaupunkia turistin silmin. Olisin halunnut tehdä ja näyttää Mikalle ja Hennalle kaikki parhaimmat kohteet ja erikoisimmat ruoat, mutta neljä päivää ei millään riittänyt siihen kaikkeen. Näimme lähinnä kiireistä kaupunkia, vaikka olisi ollut kiva käydä retkeilemässä saarilla tai Sai Kungin kauniilla rannoilla – poissa ihmisvilinästä. Joululomien aikaan kaupungissa oli väkeä ja erityisesti ravintoloissa oli normaalia kiireisempää. Yritimme vielä viimeisenä päivänä käydä dim sumeille Tim Ho Wanin Michelin ravintolassa, mutta valitettavasti kahden tunnin jonotus ei sopinut aikatauluumme. Sen sijaan menimme hot potille, josta vieraat taisivat pitää kovasti, kokkailuhenkisiä kun ovat.

Sää suosi meitä oikeastaan koko ajan! Aurinko paistoi ja oli kirkasta, mikä on tärkeämpää kuin se, että lämpötila oli vain 15 asteen korvilla. Mikan ja Hennan tullessa otimme E21 bussin lentokentältä Mong Kokiin, mikä oli erinomainen kiertoajelu samalla. Ajattelin, että väenpaljous saattaa hirvittää alussa, joten lähdimme Monkey HIllille katsomaan villiapinoita. Luonnon keskellä oli mukavan rauhallista ja apinoiden puuhailuja oli hauska seurata.

Kävimme myös Victoria Peakilla, josta yönäkymä kaupunkiin oli kaunis ja kirkas vielä viimeisen kerran. Peakilla kristillinen nuorisoporukka soitti ja lauloi iloisesti joululauluja ja jakoivat lahjoja, vaikka ilma oli auringon laskettua kylmä ja tuulinen. Oli myös mukava mennä vielä viimeisen kerran Hong Kong Islandilta Kowlooniin lautalla ja katsella valaistua kaupunkimaisemaa Tsim Sha Tsuen rannalta.

Yhden mukavan päivän vietimme taas Ocean Parkissa eläimiä ja esityksiä katsellen sekä vuoristoratoja ajellen. Päivä oli kirkas, joten näimme hienot maisemat kaapelihissistä vuoren yli. Pandojen ruokinnan jälkeen vietimme pitkän tovin kultakalamaailmassa ihmetellen ihmisen muuntelemia kaloja. Jotkut kaloista olivat kuin pintaan kohoavia palloja, jotka pienillä evillään yrittivät uida ja pysytellä pinnan alla.Pääsimme ajamaan vielä kaikkia laitteitakin mitä halusimme, koska mihinkään ei ollut enää jonoa. Ilmeisesti ilma oli auringon laskettua liian kylmä muille. Hauska päivä huvipuistossa, kun ei tarvinnut jonotella!

Pitkän päivän jälkeen söimme vielä myöhäisen illallisen SushiOnessa, mutta se oli ehdottomasti odottamisen arvoista. Kello 22 jälkeen kaikki sushit ja cocktailitkin olivat puoleen hintaan, joten saimme mahat täyteen ensiluokkaista sushia ja maukkaat drinkit halvalla. Jos olette Hong Kongissa ja illalla on vielä nälkä, niin suosittelen SushiOnea! Kävin siellä vasta ensimmäisen kerran ja kerroin löydöstä innoissani koulukaverilleni, mutta hän oli käynyt siellä jo yhdeksän kertaa! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, silti.

Jouluaattona kävimme shoppailemassa Sham Shui Pon elektroniikkaostareilla ja ajelimme Hong Kong Islandilla kaksikerrosratikoilla. Saimme siis kattavan kuvan siitä miltä Hong Kongin kaupunki näyttää, köyhät ja rikkaat alueet mukaan lukien. Kävimme Wan Chaissa lempi wanton-ravintolassani maistelemassa paikallista ruokaa, mutta jouluaterian söimme intialaisessa JoJossa, jossa oli samaan aikaan länkkärimiehen ja filippiinonaisen hääjuhlat. Jatkoimme vielä hyvään jälkiruokapaikkaan Causeway Bayhin, jossa kävimme aiemmin ystävieni Yammin ja Winnien kanssa syömässä laavakakkua. Ja mikä opas olisin ollut, jos en olisi vienyt vieraitani katsastamaan Lang Kwai Fongin yöelämää. Viimeistään sinne mennessä jokainen oli saanut tarpeekseen jonottamisesta ja Hong Kongin ihmismassoista, koska jouduimme kiertelemään pitkässä jonossa ympäri kortteleita edes päästäksemme LKF:ään.

Viimeisenä päivänä vein Mikan ja Hennan kauniille yliopistolleni ihmettelemään sen arkkitehtuuria ja näköaloja. Pakkasin tavarani ja kirjauduin ulos. Sanoin kiitokset ja hyvästit yliopistolle sekä vaihtolukukaudelleni Hong Kongissa. Lähdimme Filippiineille.

Lukukaudesta jäi paljon hyviä muistoja ja ystäviä, mutta odotin jo pakoa ihmisvilinästä. Lisää fiilistelyjä vaihtolukukaudesta ja Hong Kongista kirjoitan vielä tuonnempana.

Mika and Henna started their visit with very clear weather Fishing in Monkey hill reservoir Monkeys came to greet us already on our way to the forest That's a monkey right there! Views to the Lion rock, which I hiked to a couple of weeks ago Trails in Hong Kong are mostly paved like this Wait until you see it... The monkeys really enjoyed staying on the roads So cute, always scratching each other Like this Keeping a safe distance with the monkeys They didn't look too kind

Shopping some Spongebob stuff I treated my guests with yummy frozen yoghurt Then we had a look at the light show in the harbour Now we are already at the Peak, where there was a Christian group playing music and giving presents Really clear weather to enjoy the Hong Kong night view

The next day started at Ocean Park, where we saw many animals and rode thrilling rides! Pandas were so cute Even these red pandas! They don't look like pandas at all, though The different looking cold fish were interesting This one must be were knowledgeable These guys couldn't help floating. They had trouble staying under water. The day started turning to night Time to look at south pole Asian santa was pretty relaxed Then was the time for tasty and goodlooking sushi at SushiOne Brilliant pieces of art

Saying good bye to my roommate, very early in the morning, hehe. Shopping at Sham Shui Po tech city Touring around Hong Kong Island on tram We had our Christmas dinner at JoJo. Must've been the spicy curry that made me so red! LKF was crowded as usual Minibuses in Mong Kok

Last day, last meal. Mika and Henna really liked the hot pot! Thanks for everything Hong Kong! Lots of good memories. The journey continues!

2 kommenttia »

  1. aiai ku hyvän näkösiä ruokia :P

    Henri - 2.1.2013 01:54

  2. Olette paljon ehtineet lyhyessä ajassa.
    Tuota hot pottia voisi kokeilla Vaahtiksessa teidän tekemänä :)

    Teija - 3.1.2013 17:49

Kirjoita kommentti