Lupa juhlia!

Hongkong - 7.12.2012 20:04

Nyt on nimittäin viimeinen kouluviikko ohi! Jäljellä on toki vielä kolme loppukoetta ennen joulua, mutta tunneille ei enää tarvitse mennä. Viimeisenä koulupäivänä kirjoitin kahteen otteeseen itselleni kirjeen tulevaisuuteen, joka lähetetään täältä Hong Kongista joskus Suomeen. Otimme kuvia kurssikavereideni kanssa ja juhlistimme luentojen päättymistä maukkaalla thairuoalla Sai Kungissa. Jälkiruokakin oli kokemus itsessään: linnunsyljestä valmistettua linnunpesää maidossa keitettynä, vanukasta kananmunassa, mustaa seesamsiemenkastiketta ja aivan mädältä maistuvaa durian -hedelmää!

Tänään oli myös aika viimeiselle solukokoontumisellemme! Solun jäsenistä on tullut minulle todella läheisiä ystäviä täällä ollessani. He olivat tehneet minulle oikein liikuttavan jäähyväisvideon, jossa meinasi tulla tippa linssiin. Erinomainen muisto, joka tulee kulkemaan aina mukanani.

Eilen oli kahdet synttärijuhlat. Ensin menin Suomen 95-vuotissynttäreille Happy Valleyhin, jonne oli kokoontunut noin sadan suomalaisen opiskelijan ja työntekijän lisäksi Suomessa vaihdossa olleita hongkongilaisia sekä Hong Kongin toimitusjohtaja, Leung Chun-ying. Hän on siis Hong Kongin hallinnon päämies, mutta ilmeisesti Kiina ei halua, että heitä nimitetään poliitikoiksi. Vieraat olivat juhlallisesti pukeutuneita ja ruoka oli hyvää, mutta ei suomalaista. Tarjolla oli muun muassa häränkieltä ja punajuurihampurilaisia. Poliisiorkesteri soitti meille jopa maammelaulun!

Itsenäisyyspäiväjuhlista jatkoin ystäväni Wendyn 21-vuotissyntymäpäiville. Illallisen jälkeen jatkoimme vielä Lang Kwai Fangiin, jossa oli kerrankin hauskaa, koska meitä oli iso porukka!

Käytiin myös kämppikseni Terrencen sekä singaporelaisen exchange buddyn Felixin kanssa Mega Boxissa syömässä erittäin hyvää hot potia. Kahden tunnin “all you can eat” ajan tilasimme pääasiassa lihaa, jota sitten keittelimme. Tällä kertaa lautasella ei ollut mitään sen kummempaa, strutsi oli ehkä erikoisinta. Mutta en tiennyt, että strutsin liha on punaista! Se näytti ja maistui enemmänkin joltain sisäelimiltä.. Mega Boxissa oli iltamyöhään meneillään vielä HHL –liigan jääkiekkopeli, jota jäimme hetkeksi seuraamaan! Suomalaiset pelaajat liigassa ovat kuulemma kovan luokan pelimiehiä täkäläisten tasolla. Aika pipolätkämeininki siellä kentällä kyllä oli. Ei kukaan osannut laukoa saatikka taklata. Niin tai näin, jääkiekko koskettaa aina suomalaista sydäntä.

Our last cell group meeting, the guys prepared me a really sweet farewell video! Our group at environmental management class. Me, Jeff, Charles, Crystal, Yiki and Chris Celebrating the last day of school with some tasty Thai food. Along with Anna-Marie, Winnie and Yammi, from my negotiation class. Yummi pudding inside an egg Interesting stuff, this is actually bird nest saliva And this sweet dessert is sesame seeds The only not so nice dessert was the durian fruit, which tasted like.. vomit?  Hong Kong Police orchestra playing the Finnish national anthem Leung Chun-ying, CEO of Hong Kong and the Finnish ambassador Hermanni and a hongkongnaise exchange student Nice views to the horse race course Preparing for future speeches already Wendy's 21st! caused some troublesome calculations, but luckily someone had a grafic calculator! LKF Henrik from Sverige Hot pot with Terrence and Felix HHL Ice Hockey at Mega Box! 

1 kommentti »

  1. Tosi hienon ja liikuttavan videon olivat kaverit sulle tehneet!! Kuulin ja näin paijun puhelimen kautta sitä! Ihmeellisiä ruokia olet taas syönyt….

    mama - 16.12.2012 16:16

Kirjoita kommentti