Jotkut lähtevät, jotkut palaavat

Hongkong - 21.12.2012 05:05

Yhtäkkiä on 21.12.2012, ihmiset täällä hyvästelevät ja halaavat toisiaan. “When will I see you again? See you in another time! I will miss you!” Mayat eivät ennustaneet tätä, eikä kyse ole maailmanlopusta, vaikka se voi hetken siltä tuntuakin. Hyvästien ja luopumisen ikävä sekä jälleennäkemisen toivo valtaa opiskelijoiden sydämiä Hong Kong UST:llä, kun lukukausi päättyy. Opiskelijat palaavat kotiin rakkaidensa luo jouluksi tuoden mukanaan repullisen uusia kokemuksia ja kansainvälisiä ystävyyssuhteita.

Lion Rock

Viimeiset kaksi viikkoa on kulunut ystävien kanssa ulkona syöden ja Hong Kongia tutkien. Välillä piti vähän opiskellakin ja käydä tenteissä, mutta eiköhän kaikki niistä ihan hyvin selvinneet. Vaellusretket yllättävät kerta toisensa jälkeen monipuolisuudellaan. Kävimme Henrikin, Saadin ja Linen kanssa Lion Rockilla, josta avautui upeat näkymät Kowlooniin, Hong Kong Islandille sekä vuoren toiselle puolen Sha Tiniin. Vuori muistuttaa nimensä mukaisesti leijonaa. Myöhemmin vaelsimme Henrikin ja hänen Ruotsista tulleiden sukulaisten kanssa Tai Possa. Luonto siellä oli erilaista kuin muualla, se oli kuin viidakkoa, jossa oli kauniita vesiputouksia ja jossa kasvoi trooppisia hedelmiä. Muualla Hong Kongissa kasvillisuus on enemmän pusikkoa. Soluryhmäni kanssa kävimme illalla vaeltamassa Victoria Peakilla, josta näkee upeasti Hong Kongin valoineen. Ilta oli niin kylmä ja tuulinen, että 11 asteen lämpötila tuntui pikemminkin viideltä asteelta. Hyvä puoli oli se, että saimme olla aivan keskenämme. Olimme yötä solusta tutun Evanin luona Peakilla. Hänen isänsä on pankinjohtaja. Luulen, että heidän asunto on arvokas. Oikein lämmin ja vieraanvarainen perhe. Söimme heidän kanssa yhdessä aamupalaa, jonka palvelijat olivat valmistaneet. Täällä on tosin aika tavallista, että talossa asuu palvelijoita. Heillä on ollut saman suvun filippiiniläisiä palvelijoita jo yli 20 vuoden ajan.

Olen saanut välillä toimia oppaana jopa paikallisille ystävilleni vieden heitä paikkoihin, joista he eivät ennen tienneet. Kävimme kämppikseni Terrencen ja ystävieni Wendyn, Kathyn ja solujohtajani Stefenin kanssa Tseun Kwan On uudessa Pop Corn ostoskeskuksessa syömässä illallista ja katsomassa uuden Hobitti –elokuvan, joka ei tuottanut pettymystä. Viimeisen kahden viikon aikana on tullut käytyä joka toinen ilta ulkona syömässä ja aina löytyy uusia hyviä ravintoloita. Saadin kanssa kävimme syömässä erittäin tulista kiinalaista Sichuan ruokaa. Sichuanilaisessa ruoassa on joku mauste, joka saa koko suun ja kielen aivan tunnottomaksi! Ja ruoka oli niin tulista, että seuraavana päivänä oli maha sekaisin, mutta vielä samana iltana menimme Yammin ja Winnien kanssa jäähyväisillalliselle toiseen sichuanilaiseen ravintolaan. Sen jälkeen menimme jälkiruokaravintolaan. Täällä on tosiaan sellainen jälkiruokakulttuuri, että jälkkärille löytyy omat ravintolansa. Huvittavaa on myös se, että jälkiruokaravintolassa saattaa helposti mennä enemmän rahaa kuin itse illallisella. Tulista tai ei, olen viimein syönyt ruokia joissa on makua! Perinteisestä hongkongilaisesta ruoasta makuja on vaikea erottaa, koska ne ovat niin mietoja. Mutta paikalliset, jotka ovat kasvaneet täkäläistä ruokaa syöden pystyvät nauttimaan makumaailman hienon hienoista eroista. Eniten minusta hongkongilaisessa ruoassa eron tekee ruoan tekstuuri. Välillä tuntuu että suussa on pesusieni tai kumisaapas!

Läheisin ystäväni, Renee, joutui palaamaan Kanadaan yllättävästi heti viimeisen kokeensa jälkeen ja viikkoa ennen alkuperäistä paluupäiväänsä. Autoin häntä pakkaamaan tavaransa ja menimme lentokentälle yhdessä shoppailemaan joululahjoja hänen sukulaisille ja ystävilleen. Viimeisen kokeeni jälkeen eilen matkustin neljä tuntia ympäri Hong Kongia toimittaen lahjoja Reneen puolesta. Hänen mumminsa on oikein herttainen, hän antoi minulle joululahjan ja halauksen. Kutsui minut luokseen ensi kerralla kun tulen takaisin tänne. Hän sanoi haluavansa opettaa minulle kuinka tehdä wantoneja. Kiireen vuoksi Renee ei ehtinyt kirjautua ulos yliopistolta ja asuntolasta, joten tein sen tänään, kun olin saanut häneltä valtakirjan.

Söin tänään pitkän jäähyväislounaan eteläafrikkalaisen Michellen kanssa, jonka tapasin vasta reilu viikko sitten. Hän opiskeli vuoden Uudessa-Seelannissa, mutta ei pitänyt koulusta, joten päätti tulla tänne kolmeksi vuodeksi. En tiedä onko tämä yhtään sen parempi vaihtoehto, työtä on niin kovasti jos haluaa pärjätä. Michellen tapasin sattumalta, kun olimme molemmat skypettämässä common roomissa ja lainasin häneltä tietokoneen laturia. Aksentista päättelin, että hän on Etelä-Afrikasta, mikä johti tietysti pitkään keskusteluun… Tällaisessa kansainvälisessä ympäristössä tapaa paljon kiinnostavia ihmisiä. Ehkä jonain päivänä tapaamme vielä Etelä-Afrikassa tai kutsun hänet farmille Swazimaahan!

Menemme vielä jäähyväisillalliselle Saadin ja muiden saksalaisten kanssa, mutta minun täytyy mennä aikaisin nukkumaan, koska huomenna aamulla 6:45 menen Mikaa ja hänen tyttöystäväänsä Hennaa vastaan lentokentälle! Jee! Vietämme joulun yhdessä täällä Hong Kongissa ja joulupäivänä lennämme sitten yhdessä Filippiineille pariksi viikoksi!!

Henrik, Line, I and Saad   Saad Line and Henrik Rock Climbing! Praying for you Lion Rock

 The Vine creative 4pm service Malaysian Dinner with Emily 

Hong Kong busses Apartments at Repulse Bay Repulse Bay Saad, studying Spicy Sichuan food with Saad

Some more Sichuan food, fish eggs Chicken Spicy frogs Farewell dinner with Yammi and Winnie from our negotiation class Dessert restaurant Winnie and Yammi You can have it, no you have it.. Yummy! Lava chocolate. I want to learn how to make this!

Finals Study room

Fruit jungle Peaceful temple Henrik, his sister and her boyfriend Banana trees Waterfalls Caves Dinner Wendy at UST

Farewell dinner with my cell group members

Last breakfast with Renee! Farewell for Renee! Will miss you, buddy!

Octopus balls and seaweed Udon Why so serious Another nice dinner!

Sometimes we eat this kind of food as well, but it's so tasty! Sending our picture to Dominic who twisted his ankle and couldn't come At the peak Some really expensive houses, John tries to break in Hong Kong at night Cell groub members I got money!! Another one of John's houses Cool roots Babtism present for Evan Evan's room Relaxing after a hike

Sham Shui Po, poorest area in HK Incredible metro lines at Admiralty! Muslim temple at TST Farewell dinner withTerrence and Felix

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti