Kavereita, vuoria ja “ekaa kertaa” ruokia

Hongkong - 22.11.2012 17:47

Ystävien määrä täällä Hong Kongissa jatkaa kasvamistaan. Siinä missä amerikkalaiset vaihtarit hengaavat keskenään ja eurooppalaiset omassa porukassaan, minä olen ottanut soluttautujan roolin. Välillä tuntuu, että olisi kiva, jos tänne olisi tullut joku toinenkin suomalainen Aallosta, mutta toisaalta tuttujen eurooppalaisten kanssa keskenään hengailun sijasta olen tutustunut moniin paikallisiin ja muihin aasialaisiin. Toissapäivänä lounastin soluryhmämme kanadalaisen Stefenin, intialaisen Georgen ja hongkongilaisen Evanin kanssa. Tänään söin lounasta ruotsalaisen Henrikin sekä hänen paikallisen huonetoverinsa kanssa.

Hong Kong Island

Suomessa minulla ei ole kovin montaa naispuolista ystävää, mutta täällä itse asiassa enemmistö uusista ystävistäni on naispuolisia. He tulevat usein spontaanisti juttusille ja heille on hyvin helppo mennä juttelemaan. Yleisesti tytöt yliopistollamme vaikuttavat olevan hyvin luonnollisia ja siten helposti lähestyttäviä. Arvaan, että tytöt Helsingissä käyttävät myös enemmän aikaa peilin edessä kuin täkäläiset, ainakin jos otoksena käyttää Aallon ja UST:n opiskelijoita. Viimeisenä olen tutustunut kristittyyn luokkakaveriini Yammiin, jolla on hieman eri näkemys elämästä kuin monilla businessopiskelijoilla. Hän on minun tapaani seikkailunhaluinen, haluaa nähdä maailmaa, ja kiinnostunut kehitysaputyöstä, ihmisten auttamisesta. Hänelle lompakon paksuus ei ole onnellisuuden mitta.

Yammi on asunut koko ikänsä Hong Kongissa, joten hän tuntee parhaat ravintolat ja viihtyisimmät kaupunginosat. Hän esittelikin minulle rauhaisan ja miellyttävän Sha Tinin, jossa söimme kuulemma Hong Kongin parasta paahdettua pulua. Ateriointi tapahtui tällä kertaa ilman puikkoja; hanskat käteen ja kokonainen pulu ääntä kohti. En olisi koskaan voinut kuvitella pulun maistuvan niin uskomattoman hyvälle! Liha oli todella maukasta ja mehevää. Tekstuuri ei ollut kanamainen, vaan liha oli tiheämpää, mehevämpää ja maukkaampaa. Ja kokonainen pulu maksoi alle 8 euroa. Lung Wahin pulut ovat kuulemma parasta laatua ja todella tuoreita. En ollut koskaan ennen edes kuullut kenenkään syövän puluja!

Sha Tin

Eilen käytiin puolestaan singaporelaisen Wendyn kanssa Sai Kungissa syömässä herkullista meriruokaa. Ekaa kertaa söin hummeria! Se tarjoiltiin juustokastikkeen ja pastan kera. Hummerin lisäksi pöydässä oli kampasimpukoita, kalaa ja rapua. Hyvät pöperöt alta 20 euroa per nuppi! Olen muuten ostanut lipun Singaporeen. Menen sinne muutamaksi päiväksi tammikuussa ja saan Wendyn paikalliseksi oppaakseni! Päiväntasaajan lämmöstä on sitten mukava palailla Suomeen 11. tammikuuta ja valmistautua viimeiseen kandilukukauteen!

Amerikkalaisista juhlista koin viimeksi ensimmäisen halloweenini ja tänään oli vuorossa Hall VII (opiskelija-asuntolani) kiitospäivän illallinen. Tarjolla oli kalkkunaa ja kakkua niin paljon, että jäi reilusti ylikin. Paikalla oli kunniavieras HKUST:n presidentti, 86-vuotias tekstiilialalla rikastunut Chan Lam Moon Chun, joka muun muassa kustansi Hall VII rakennuksen hyväsydämisyyttään. Toki hän sai nimensä talon seinään.

Huomenna on vuorossa ilmailualasta kiinnostuneille järjestettävä illallinen, jonka ystävällisesti järjestää ja osallistuu Developing the Leader in You –kurssin professorimme Karen Lee. Siinäkin porukassa tutustuin jo uusiin ystäviin! Tuttuja on niin paljon, etten tänään illallisellakaan tiennyt tuntevani kaikkia, jotka tulivat juttelemaan.

Opiskelu sujuu leppoisasti ja alle kuukauden päästä olen jo suorittanut lopputenttinikin. Opetusta on enää kaksi viikkoa. Joka päivä koulun ilme on erilainen. Täkäläiset opiskelijajärjestöt ja asuntolat ovat erittäin aktiivisia järjestämään kaikenlaisia tempauksia. En tiedä miten heillä on aikaa askarrella ja täyttää paikat valtavilla bannereilla yhdessä yössä. Kaikenlaisia bändejä on esiintynyt aulassa ja ihmeellisiä akrobaattiesityksiä. Koulun ohella on ollut aikaa käydä The Vine –seurakunnan tilaisuuksissa sekä yliopistomme englanninkielisen kristityn ryhmän kokoontumisissa. Erityisesti pidän perjantaiaamuisin pidettävästä solustamme. Meitä oli siinä alun perin 5 henkilöä, mutta nyt se on kasvanut 8 henkilöön ja ilmapiiri veljien kesken on erinomainen. Solussa juttelemme paljon uskosta ja elämästä käyden läpi Campus Crusade for Christin opiskelumateriaaleja. Solun jälkeen menemme yhteiselle lounaalle ja tiistaisin käyn lounaalla solujohtajamme ja parin muun solulaisen kanssa.

Viikonloppuna käytiin kämppikseni, Terrencen, kanssa huiputtamassa koulun takana oleva Razor hill -vuori.

Entrance Poor pigeons, why do you taste so delicious! Yammi showed me this gem restaurant  Praying with light PolyU Graduates with their costumes This very famous building in TST, full of Indians. Food is good but would stay away from anything else! Dodgy place IFC at the background Reminds me of northern lights in Lapland Incredibly cute and fluffy dog Students who tiredlessly work overnight to promote their activities Sai Kung Place for seafood Lobster Dining with Wendy Scallops Fish Finished, Wendy still ate the fish head, which is a treat for many in Asia My first thanksgiving dinner Chan Lam Moon Chun's 86th birthday At the Vine Terrence leading the way. They make the hike all nice and comfy So better make it just a little more difficult  Apartments in Hong Kong   HKUST at the background hereStairway to heaven Finally, at the top!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti