Kuulutus kampukselta

Hongkong - 11.10.2012 18:45

Kuukausi ja yksi viikko täynnä.

Pari ensimmäistä kouluviikkoa olivat rentoja ja helppoja, mutta nyt lähestymme hyvää vauhtia lukukauden puolivälin kokeita. Projektit ja tehtävät kasautuvat kaikki samoille viikoille kokeiden kanssa. Oppilaat pelottelevat UST:lla – University of Stress and Tension, Suicide and Tragedy taikka Sorrow and Tears. En tiedä johtuvatko ikävänkuuloiset nimet tosiasiassa kuitenkaan työmäärästä, vaan armottomasta kilpailusta. HKUST on Aasian ja maailman huippuluokan yliopisto ja vaikuttaa siltä, että opiskelijoille täällä kelpaa ainoastaan parhaat arvosanat, joilla erotetaan jyvät akanoista, kun kilpaillaan työpaikoista. Monet kurssit arvostellaan Gaussin-käyrän mukaan, eli väistämättä jotkut opiskelijoista eivät läpäise kursseja ja parhaitakaan arvosanoja ei siis riitä kaikille. Uskon, että tämä kilpailu nimenomaan saa opiskelijat stressaantumaan. Itselleni riittää kuitenkin kurssien läpäiseminen enkä koe oloani täällä stressaantuneeksi. Kämppikseni, Terrence, kertoi, että yksi itsemurhayritys on jo tapahtunut tänäkin lukukautena, vaikka kokeet eivät ole vielä edes alkaneet. Kaikenlisäksi opiskelijat eivät välttämättä ole edes lainkaan kiinnostuneita opiskelemastaan alasta, koska hyvin monen kohdalla vanhemmat päättävät opiskelupaikan ja odottavat myös hyvää tulosta. Lukukausimaksut täällä ovat kuitenkin hyvin maltilliset, 2000€ vuodessa. Opiskelu ja työelämä Suomessa näyttäytyykin nyt yhtäkkiä aivan uudessa kirkkaassa ja terveemmässä valossa.

Opiskelun ohella minulla on ollut aikaa käydä aamuisin juoksulenkeillä, iltapäivisin rannalla ja iltaisin ulkona syömässä. Tiistai-iltana minulla oli todella hauskaa, kun tapasimme hongkongilaisen Victorin kanssa, jonka kanssa olimme aiemmin samalla reissulla luonnonpuistossa Mongoliassa. Koko ikänsä täällä asuneena hän tuntee kaupungin tietysti hyvin ja vei minut syömään suosittuun paikalliseen ravintolaan. Kerta sammakkoa oli tarjolla 5€ hintaan, niin maistoin sellaista elämäni ensimmäisen kerran! Reisien lisäksi sain syötäväksi ihan keskivartalonkin. Vaikka ruoka näytti epäilyttävältä niin rohkea maistaminen kannatti, sillä sammakko maistui hyvältä, kuin kalalta. Kiertelimme Victorin kanssa Mongkokin kiireisiä katuja ja toreja. Käytiin mielenkiintoisessa paikassa, jossa myytiin iPhone 5:sia eteenpäin kiinalaisille. HK:ssa puhelin on ollut saatavilla (onnekkaille) parin viikon ajan, mutta mannerkiinassa se tulee vasta joulukuussa. Aion kokeilla onneani, mikäli onnistuisin ostamaan yhden 3000:sta päivittäin myytävästä Applestoren iPhone 5:sta noin 550€ hintaan ja sitten myisin sen eteenpäin 800 eurolla. Nämä välittäjät myisivät puhelimen edelleen voitolla mannerkiinalaisille, joidenka näimme ostavan puhelimia kymmenittäin.

Wendyn kanssa käytiin eilen illalla jossain kissakahvilassa, jonka hän oli bongannut Googlesta! Kahvila oli jonkun talon kolmannessa kerroksessa ja siellä oli muutamia kissoja kirjaimellisesti pöydillä ihmisten syödessä ja juodessa. Kissoilla oli selvästi suosikkeja, joita he menivät jo heti ovelle vastaan, sillä he tiesivät saavansa heiltä herkkuja! Ruoka siellä oli kuitenkin kallista, joten otimme vain pienet välipalat ja jatkoimme syömään Michelin suosituksen saaneeseen Wanton –ravintolaan, jossa ruoka oli herkullista ja edullista, 5€ per henki.

Tänään kampuksella oli Campus Run –tapahtuma, jossa naiset juoksivat 2000m ja miehet 4000m. Sain olla edustamassa Johtamisen laitoksen joukkuetta parinsadan juoksijan joukossa. Joukkueilla oli todella hienoja sotahuutoja ja –tansseja nostattamassa kisahenkeä! Varsinkin Civil Engineereillä oli uljas esitys. Joukkueemme oli pieni, vain seitsemän henkeä, mutta juoksijamme voitti silti miesten sarjan ja naisedustajamme oli oman sarjansa neljäs. Kanadalainen ystäväni, Renee, voitti itse asiassa naisten sarjan! Omalla kohdallani juoksun ensimmäiset 2000m sujui hyvin, mutta aamujuoksuista huolimatta erittäin jyrkän alamäen jälkeen mahaani alkoi koskea niin, että seuraavassa piiitkässä ylämäessä olin pakotettu pysähtymään enkä sen jälkeen pystynyt enää kunnolla juoksemaan. Monilla muillakin tosin näytti olevan vaikeuksia mäkisessä maastossa. Tapahtuma oli kuitenkin hauska kokemus ja matkalla oli kannustajiakin. Lisäksi johtamisen laitoksen juoksijat olivat mukavia heppuja, kaikki paikallisia. Sain jopa laitokselta hienon t-paidan!

Ja yhtenä iltana tilattiin kaksi niin isoa pitsaa, ettei jaksettu niitä 10 ihmisen voiminkaan syödä! Ne olivat niin isoja! Siis 60cm halkaisijaltaan!

Campus in the morning, criket training going on. What a peaceful place to have breakfast, isn't it!     My first game of Chinese chess. And I won! :) So I had to buy one for myself!   Mongkok - jump in! Victor Popular local restaurant Victor took me to Oysters and other yummy seafood! You're supposed to add a raw egg and let it cook for a while under the lid HKUST atrium Cat cafe With Wendy Bamboo seems to do the same what we use aluminium for Great shrimp wantons! Picture of our floor in Hall VIICommon rooms Our room! And the great Management t-shirt!    Something you have never even dreamed of, 24 inches of PIZZA! Agape Fellowship group

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti