Arjen pieniä kohokohtia

Hongkong - 27.10.2012 16:55

Lukukauden puoliväli alkaa olla taitettu. Tänään aamulla oli viimeinen kolmesta välitentistäni.  Viime viikonloppuna olisi ollut hyvä mahdollisuus lähteä matkustamaan tiistain ollessa yleinen vapaapäivä ja maanantaina minulla ei ole luentoja, mutta ulkomaanmatkat jäi sikseen, koska minulle sattui tentti lauantaille ja maanantaille. Erikoista, että lauantai sattui tenttipäiväksi kahden kokeeni kohdalla.

Sai Wan beach

Tentit meni hyvin, yli keskiarvon, ja itse asiassa saimme kahden tentin tulokset jo viikon sisällä. Kunpa tenttitulokset saisi näin nopeasti Aallossakin!

Elämä täällä tuntuu jo niin arjelta, ettei oikein tiedä mistä kirjoittaisi. Olen yhä syönyt aamupalani LG1:n vuorenrinteessä olevalla terassilla katsellen merelle. Löysin heidän menustaan myös hyvän illallisen, uusi-seelantilaisen pihvin, joka on 4€ arvoinen, mutta se tulee maukkaassa pippurikastikkeessa ranskalaisten kera ja pysyy kuumana tirisevällä valurautalautasella. Lisäksi annokseen kuuluu päivän keitto sekä riisiä tai nuudeleita.

Aamuisin olen yhä käynyt juoksemassa ja välillä uimassa. Ulkouima-allas suljetaan kuitenkin pian marraskuun alussa, kun sisäallas otetaan käyttöön. Talvi tekee täälläkin tuloaan. Yhtenä päivänä satoi vettä ja lämpötila laski 25 asteeseen. Olosuhteet alkavat olla kuitenkin oivalliset vaeltamiseen. Olen käynyt nyt myös aktiivisemmin kiipeilyseinällä ja odotan, että lähdettäisiin ulkokallioille kiipeämään. Hong Kongissa pitäisi olla kuulemma hyviä kiipeilypaikkoja.

Välitenttien aikaan olin enimmäkseen päivät pitkät koululla, mutta maanantain iltatentin jälkeen lähdin muutamien kavereiden kanssa kaupungille syömään. Tsim Sha Tsuesta löytyi liukuportaiden jälkeen katu, joka oli eurooppalaiseen tapaan täynnä ravintoloita ja baareja terasseineen. Erityisesti terassien löytäminen Hong Kongista tuntuu olevan kiven alla, tilaa kun ei ole, kadut ovat kapeita. Söimme yhdessä maittavan korealaisen illallisen ja meillä oli oikein hauskaa! Meitä oli siinä kansainvälinen porukka; minun lisäksi oli kaveri Tanskasta, Intiasta, Hong Kongista, Singaporesta ja Koreasta. Illallisen jälkeen jatkoimme maailman korkeimpaan Sky Bariin, OZoneen, joka on 490m korkeudella Ritz Carltonin hotellin 118 kerroksessa. Korkealta oli hyvät näkymät kaupungin yöhön.

Tiistaina pidin vielä välipäivän, kun vietimme Reneen synttäreitä. Menimme Sai Kungin luonnonpuistoon Sai Wanin rannalle, jossa hiekka oli pehmeää kuin puuteri. Hiekkaranta ulottui kauas merelle, jossa vesi oli kirkasta ja juuri oikean lämpöistä, lämmintä mutta silti virkistävää.

Rannalta matkustimme lähes toiselle puolelle Hong Kongia Reneen isovanhempien luokse. Matka kesti julkisilla lähes neljä tuntia! Mutta se oli odottamisen arvoista, sillä paikalla oli paljon Reneen Hong Kongissa asuvia sukulaisia, jotka ottivat minut vastaan kuin perheenjäsenenä. He olivat valmistaneet wantoneja ja muuta perinteistä hongkongilaista ruokaa. Wantonien ainekset oli hankittu Shanghaista asti, koska sieltä sai maukkaampia vihanneksia ruoan laittoon. Ruokapöydästä löytyi kaikenlaista, muun muassa meduusaa, joka oli ensin kuivatettu ja sitten taas keitetty. Tekstuuri oli todella addiktoiva ja niitä tuli syötyä! Kastikkeen ja vihannesten kera muuten mauton meduusa oli herkkua. Sen sijaan mustaksi muuttunut suolassa kyllästetty kananmuna ei lukeutunut suosikkeihin toisin kuin erittäin maukas ja murea hanhi! Oli etuoikeutettu kokemus päästä osalliseksi juhlaa ja nähdä kuinka paikalliset asuvat ja elävät. Asunto oli paikalliseen standardiin verrattuna tilava, mutta suomalaisella mittapuulla normaali 70-neliöinen kerrostalohuoneisto eläkepariskunnalle. Ei kylläkään 7-kerroksisessa talossa vaan 40-kerroksisessa. Illan jälkeen saimme kyydin Reneen sedältä. Tiet täällä ovat aika nokkelia; koska tilaa on vähän, niin tiet menevät eri korkeuksilla siltoja pitkin toistensa yli. Mitenköhän hyvin autonavigaattorit tulevat tämän asian kanssa toimeen, ainakaan en ole vielä yhdessäkään autossa koko laitetta nähnyt.

Our main entrance North Gate A random bird on our campus Atrium The reception in my hallUST   Thai reggae Sister Wah Excellent food at Sister Wah, and cheap as snow! This is how the receipt looks like in a restaurant Sports grounds at Victoria Park Incredibly fast rollerbladers! "Imagine, here we could have ANOTHER shopping mall instead of this useless empty space?!" Some prettty interesting dessert. We could recognize only papaya View next to our campus The beach next to HKUST Had Korean dinner with cool people from Denmark, India, HK, Singapor and Korea! Jason from Singapore and Dave from Korea At Ritz Carlton, OZONE. World's highest sky bar Some customers at OZONE  118th floor 490m Choi Hung MTR station is very familiar already now This kind of 16 seater busses we ride in HK Sai Kung NP I was wondering where this difference in water lvl comes from, is it a dam? Sai Wan beach!   Water was so beautiful! Crabs Renee's birthday dinner at her relatives HK style bikes, small and efficient Another shopping mall  Wan Chai Incredible place where they sell so much electronics Very tasty Korean lunch! At this place! With these people! Yet another one.. Frozen Yoghurt!

1 kommentti »

  1. Sun erilaiset ateriaelämykset sen kun kasvaa vaan!!

    mama - 31.10.2012 21:20

Kirjoita kommentti