Vapaa-aikaa opiskelusta

Hongkong - 13.9.2012 14:32

En ole vielä päässyt oikein opiskelurytmiin sisälle. Luentojen jälkeen mietin itsekseni, että mitähän sitä pitäisi nyt tehdä, tai pitäisikö jotain tehdä? Olen koulussa, joten pitäisi varmaan opiskella, mutta mitä opiskelisin. Ehkä minulla ei vain ole tosiaan ollut vielä mitään opiskeltavaa, olen siis valinnut kurssini hyvin! Jotkut täällä ovat jo kirjoittaneet useiden sivujen raportteja eri asioista ja toiset opiskelee otsa kirjassa. On toki niitäkin jotka käyvät huvittelemassa, mutta yleisesti paikalliset tuntevat HKUST:n stressin ja kireyden yliopistona, University of Stress and Tension.

Eilen tutustuin kampuksen liikuntatiloihin. Löysin itseni kiipeilyseinältä tutustuen yliopiston kiipeilyporukkaan. Porukka vaikutti mukavalta ja pelattiin yhdessä 1+1 peliä, jossa kukin vuorollaan kiipesi edellisen kiipeilijän reitin ottamalla yhden uuden otteen lopuksi.

Kiipeilyn jälkeen päätin pulahtaa raikkaaseen ulkoaltaaseen, mutta yllätyksekseni se ei ollut lainkaan viileää tai raikasta, vaan kuumempaa kuin ulkoilma! Allasta ei näköjään viilennetä ja auringon paistaessa lämpötilan ollessa +30 vesi tietysti lämpenee. On täällä onneksi sisäallaskin, jossa on toivottavasti viileämpää vettä.

Mutta siinä ainakin pari harrastusta, joissa kehittää itseään tässä lukukauden aikana. Lisäksi olen kiinnostunut kajakkimelonnasta, mutta en tiedä onko sille olemassa seuraa. Liityin kokeeksi dragon boat –järjestöön, jotta pääsisin melomaan. Lähetin myös sähköpostia koulun lentopallojoukkueelle. Lisäksi meillä on kivan näköinen juoksurata, jossa voisi käydä lenkkeilemässä.

Tänään pääsin kuitenkin ihan mieliharrastukseni pariin, eli seikkailemaan. Lähdettiin singaporelaisen Wendyn kanssa tutkimaan yliopiston viereistä hiekkarantaa, jonne ei näyttänyt olevan kuitenkaan mitään tietä. Lähdimme siis kävelemään rantakivikkoja ja –kallioita pitkin. Kallioiden kohotessa löysimmekin köysiä sieltä täältä helpottamaan kulkua, mutta se oli aika jännää nousta ja laskeutua kivikkoja köysiä pitkin. Varsinkin Wendylle, koska hän ei ollut tehnyt vastaavaa koskaan aikaisemmin! Polku vei metsään, joka oli kuin viidakkoa. Näin läheltä koulua löytyy siis hienoja seikkailumahdollisuuksia. Ranta oli autio, olimme ainoat siellä, joten se oli rentouttavan hiljainen ja rauhallinen. Sinne saattoi jäädä varjoon makaamaan ja kuunnella lintuja sekä merta. Ei tuntunut yhtään, että olisi opiskelemassa, vaan ennemminkin jossain kaukaisella lomasaarella. Eikä varsinkaan ensimmäinen asia, jota ajattelisi “kiireisessä” Hong Kongissa tekevän. Kävin viimein meressä uimassa ja vesi tuntui hyvältä! Kaikkea täältä siis löytyy, mutta se on Hong Kongin taikuutta kätkeä niin paljon niin vähään!

Seuraavaksi aion ostaa rantapyyhkeen tai riippumaton, jotta pääsen nauttimaan hiljaisesta rannastani.

Went for an adventure next to HKUST Wendy from Singapore doing her first rope climbing ever! Good job! Finally at the beach, but still so close to our school! No one else besides Wendy and I, so peaceful and relaxing

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti