Kiinnostavia kursseja, hyviä ystäviä ja piristäviä päiviä

Etelä-Korea, Hongkong, Kiina - 24.9.2012 11:22

Teillä lukijoilla on ollut hyvä tovi ottaa kiinni lukemattomia viestejä, mutta nyt on taas aika julkaista uutta materiaalia täältä Hong Kongin saarivaltiosta.

Kauankos olen täällä nyt ollutkaan.. No nyt lähti jo neljäs viikko käyntiin! Huh, aika on mennyt todella siivillä. Ja tuntuu, että suurin osa ajasta menee matkojen ja muiden aktiviteettien suunnitteluun, innokkaaseen odotteluun ja lopulta toteuttamiseen. Samalla toki yritän tunnollisesti käydä luennoillani, ja olenkin käynyt tähän mennessä jokaisella. Olen kuitenkin luennoiltani usein myöhässä, koska hissijonot on turhauttavan pitkiä, jolloin joudun kävelemään rappusia yläkerroksiin. Jonottaminen ja väenpaljous on asia, joka saa minut täällä ikävystymään välillä. Toisaalta jonotuskäytännöt ovat reiluja eivätkä paikalliset kiilaa jonossa, kuten Kiinassa on tapana. Mutta silti meillä on täällä joidenkin kiireisten hissien luona vartijat pitämässä huolta, ettei kukaan etuile, tai että ihmiset ylipäänsä jonottavat eivätkä ryntää hissiin. Toinen syy miksi olen luennoilta myöhässä on se, että koulu on niin iso ja kerrosten käytävät ovat niin samannäköisiä, että eksyn joka kerta.

Siinä siis huonot uutiset ja sitten voidaankin siirtyä parempiin. Tylsimmät ensin, eli aloitetaan koulusta. Pidin kaikki viisi kurssiani add/drop-jakson loppuun asti, koska olen tyytyväinen monipuoliseen kokoelmaani. Kursseista kaksi ovat ehdottomia suosikkejani. Tietokonetieteiden VBA kurssista jo mainitsinkin ja kurssin mainiosta luennoitsijasta. Luennoilla käymme opetettavan asian hyvin perusteellisesti läpi ja professori on ihailtavan innokas asiastaan ja jaksaa opettaa sen ihan rautalangasta vääntäen. Oikeastaan asiat joita olemme nyt käyneet osaan jo entuudestaan, mutta luennot on hauskoja, koska ne alkavat yleensä asiaan liittyvällä vitsikkäällä tarinalla, joka käydään loppuun opetettavan osuuden jälkeen. Meillä on ollut Top 10 syytä, miksi LG7 ruoka on niin pahaa yms. mutta viime kerralla luimme huvittavan IT-tuelle osoitetun kirjeen tuoreelta vaimolta, joka oli juuri päivittänyt Boyfriend 5.0 –ohjelmansa Husband 1.0 ja valitti poistuneista sovelluksista kuten Romance 9.5, Cleaning 1.2, Jewellery and Flowers 2.3 joiden tilalle oli asentunut NBA 4.0 ja Beer 6.0 yms. Valituskirje oli huvittava, mutta IT-tuen vastaus oli vähintään yhtä hauska, jossa muun muassa kiellettiin päivittämästä Husband 1.0 takaisin Boyfriend 5.0:aan ja kokeiltavan avuksi esimerkiksi ohjelmia Sexy Clothes 6.9. Tällaista hauskaa nörttihuumoria siis meillä…

Developing the Leader in You –kurssi on erinomainen, vaikka se saattaakin aluksi kuulostaa käsien heiluttelulta. Se on hyvin käytännöllinen kurssi, jossa opettelemme käytännössä johtamismalleja ja –tapoja, mutta sen lisäksi teemme paljon itsetutkiskelua, jonka olen havainnut hyvin hyödylliseksi. Keskustelemme muun muassa johtajan intohimosta ja käymme läpi asioita, joita lapsuudessa rakastimme. Puhumme itseluottamuksesta ja kuinka sitä voi parantaa aivan yksinkertaisilla ja käytännöllisillä tavoilla. Katsomme esimerkkitapauksia erilaisesta johtajuudesta ja keskustelemme niistä. Olemme saaneet paljon hyviä vinkkejä esimerkiksi johtamiseen kriisitilanteessa ja pointit vaikuttavat todella valideilta ja toimivilta. Ainakin oppimamme antaa hyvät raamit paremmalle johtajuudelle, jota voi tilanteen ja kokemuksen mukaan soveltaa. Kurssi on jopa niin mielenkiintoinen, että ostin ensimmäistä kertaa yliopisto-opiskeluni aikana kurssikirjan, The Art of Leadership, kielten kursseja lukuun ottamatta.

Olen tutustunut täällä valtavaan määrään ihmisiä, joista suurin osa on paikallisia. Olen saanut hyvän kurssikaverin, Anna Marien, joka on paikallinen, mutta hänen vanhempansa ovat viettäneet paljon aikaa Tanskassa ja Norjassa, siitä nimi. Tutustuin häneen ensimmäisenä neuvottelukumppaninani kurssilla ja sen jälkeen huomasimme, että olemme myös samalla johtajuuden kurssilla. Sittemmin hän opetti minulle kuinka kulkea koulussa ja näytti luokkahuoneeni ja ollaan myös käyty syömässä yhdessä. Todella liikunnallinen ja puhelias tyttö, hyvin hyvin aktiivinen seurakunnassaankin. Hän käy jossain Norjasta liikkeelle lähteneestä seurakunnassa täällä.

Kävin viikko sitten sunnuntaina Emilyn ja Annan kanssa ECC:n aamukokouksessa, josta pidin oikein kovasti, enemmän kuin ICA:sta, se oli kodikkaampi eikä ollut turhaan keskitytty isoihin screeneihin ja savukoneisiin! Seurakunnan amerikkalainen pastori piti oikein hyvän saarnan Pyhästä Hengestä. Anna oli ensimmäistä kertaa seurakunnassa ja piti siitä myös. Sali oli kylläkin niin täynnä, että jouduimme seisomaan kokouksen ajan. Kokouksen jälkeen menimme hongkongilaiseen tapaan mitäs muuta kuin shoppailemaan City Harbouriin, joka oli lähellä seurakuntaa Tsim Tsha Tsuissa. Viikonloppu tosin ei ole hyvä aika shoppailla, koska kaikki ovat silloin liikkeellä ja ihmisten väistely käy huomaamatta raskaaksi. Luovimiseen kyllä tottuu varmaan ajan kanssa. Shoppailun jälkeen kävimme syömässä jossain oudossa talossa, joka oli täynnä intialaisia. Talo oli monessa kerroksessa ja intialaiset pitivät siellä myyntikojujaan ja ravintoloitaan. Tytöt olivat kuulleet ettei sinne kannata mennä ilman miesseuraa, koska muuten intialaiset voivat käydä ahdisteleviksi. Miesseurasta huolimatta he saivat tukun flaijereita joka puolelta työntyvistä intialaisista käsistä. Kumma juttu, ettei minulle tarjottu yhtäkään flaijeria. Menimme jotain pimeää ja kapeaa portaikkoa pitkin talon kolmanteen kerrokseen, josta löysimme Delhi club –ravintolan. Tytöt olivat bonganneet sen Open Ricestä, joka on paikallinen eat.fi vastine.

Olen myös käynyt syömässä yhdessä vaihtobuddyjeni kanssa ja tapasin Felixin, joka on buddyny mutta myös Terrencen hyvä ystävä. Buddy on siis paikallinen opiskelija, joka auttaa minua sopeutumaan yliopistoon ja kaupunkiin. Pyrin pitämään kuntoani yllä muun muassa uimalla ja ollaan huomenna menossa Felixin kanssa uimaan. Käytiin Felixin kanssa myös yhdessä koulun lentopallojoukkueen harjoituksissa ja pelaajakarsinnoissa. Taso oli todella korkea pelaajien kuin myös valmentajan suhteen. Koulujoukkueen valmentaja on entinen Hong Kongin maajoukkueen valmentaja. Treenit oli hyvät ja pysyimme Felixin kanssa mukana, mutta emme tiedä pääsimmekö joukkueeseen. Tuskin, sillä osa pelaajista oli pelannut lentopalloa jo lapsesta asti. Mutta liityn varmaan sosiaaliseen lentopallokerhoon.

Ruoasta puheen ollen olen löytänyt hyvän paikan kouluruokalastamme. Milano Fresh valmistaa “normaalia” länsimaista ruokaa: pastaa, kanaa, pihviä, pitsaa, salaattia jne. Olen jo heidän vakioasiakkaansa, joten esimerkiksi eilisiltana sain ekstratäytteitä lihalautaselleni. Lisäksi pidän heidän paikastaan, koska sieltä pääsee syömään mukavan rauhalliselle terassille luonnon keskelle.

Viikko sitten maanantaina kävin hakemassa teetättämäni puvut Christinalta Shenzhenissä. Vaikuttaa laadukkaalta ja olen oikein tyytyväinen. Hänen apulaisensa oli kuitenkin antanut minun kauluspaitani eräälle saksalaiselle, mutta Christina teki minulle uudet ja sain ne tänään toimitettuna koululle. Voin siis estoitta suositella Christinaa Luohu Commercial Centerissä, kauppa nro 5055A, mutta viivästyksiin kannattaa varautua. Puvun saa myös teetätettyä kolmessa päivässä viikon sijaan samalla hinnalla.

 

Matkailusta puheen ollen, sain huokeat lennot Etelä-Koreaan Jin Airilta 28.9.-4.10, national dayn ja mid autumn festivalin ajaksi. Vain 221 euroa menopaluu. Menen sinne tapaamaan koulukaveriani Miikkaa, joka on Soulissa vaihdossa. Hänellä on loma samaan aikaan, joten pääsemme matkustamaan vähän Soulin ulkopuolellekin. Miikkan alustavien suunnitelmien mukaan luvassa on hieno matka, joten odotan sitä jo innolla! Siitä kuulumisia viikon päästä.

Niiiin ja olen päässyt puhumaan suomea! Tapasin ensin asuntolaillallisellamme Samin Seinäjoelta, joka tuntee serkkuni Joonaksen, samaa ikäluokkaa. Hän aloitti täällä juuri täysaikaisena opiskelijana. Samoihin aikoihin tapasin myös espoolaisen Hermannin, joka niin ikään opiskelee täällä täyspäiväisesti fysiikkaa ja matematiikkaa. Käytiin itse asiassa Hermannin ja City Universityssä opiskelevan Hanna-Miinan kanssa lauantaina katsomassa suomalainen Iron Sky –elokuva! Kyseessä oli elokuvan ennakkonäytös ja paikalla oli jopa yllättävän paljon väkeä! Jonkun verran näkyi muitakin suomalaisia, mutta pääosin aasialaisia. Elokuva kertoo toisen maailmansodan aikana kuun pimeälle puolelle paenneista nazeista. Mainio idea sai alkunsa, missä muuallakaan, kuin saunassa. Elokuva on superhauska, ja nauroimme jatkuvasti muita alan elokuvia ja sarjoja imitoiville sekä amerikkalaisiin, nazeihin ja suomalaisiin liittyville vitseille. Suosittelen! Heh, ennen elokuvaa kävimme Hermannin kanssa syömässä Wan Chaissa, jossa ravintoloita on pilvin pimein. Päädyimme kuitenkin syömään 24h aamupalaravintolaan, mikä oli kokemus itsessään; syödä aamupalaa iltakahdeksalta.

HK Taxis Breakfast at 8pm IMG_9075 Iron Sky was surprisingly popular! Hermanni and I

2 kommenttia »

  1. Uskomatonta mitä kaikkea sä ehdit nähdä ja tehdä siellä!! Mielettömän mielenkiintoista!!

    mama - 24.9.2012 18:10

  2. Kyllä ja aika menee ihan siivillä! Kauhean nopeasti!

    Lauri - 25.9.2012 16:14

Kirjoita kommentti