HKUST vs. Michelin-palkittu Tim Ho Wan

Hongkong - 15.9.2012 16:52

Kiinalainen ruoka on mainiota. Itselleni tulee kiinalaista ruokaa ajatellessa mieleen makujen maailma. Kiinalainen ruoka on siis maukasta. Usein se on myös helposti nieltävän öljyistä, rasvaista ja jopa rasvassa uppopaistettua. Mutta se on herkullista joka tapauksessa!

Täällä yliopistolla meillä on ruoan suhteen varaa mistä valita. LG1:n ja LG7:n suuret opiskelijaruokalat tarjoavat riisiä ja nuudeleita kiinalaisittain, thaimaalaisittain ja japanilaisittain. Ruokalistalta löytyy yhteensä lähemmäs 100 eri annosta. Täällä viikon asuneena voin suositella yliopiston McDonaldsia (jossa Bic Mac –ateria on 2€), mutta samaa en voi sanoa opiskelijaruokaloista, joiden ruoka saa McDonaldsin näyttämään ja maistumaan terveelliseltä! Olen kokeillut monia eri vaihtoehtoja, mutta kaikki ateriat tähän asti ovat maistuneet ainoastaan rasvalta ja öljyltä, eli täysin mauttomilta. Viime kerralla otin thairuokaa edes jonkinasteisen maun toivossa, mutta… On siis jo ikävä Töölön appelsiiniseitiä, perunoita ja varsinkin mahtavaa leipätarjontaa. Täällä minulle tulee vähän ajan päästä syötyäni aina uudestaan nälkä ja tuntuu, että leipä maistuisi kovin ja veisi näläntunteen mennessään.

Kampukselta löytyy toki pari oikeasti hienoa ja maukasta ravintolaakin, mutta 3€ sijasta niissä lompakko pääsee laihtumaan 10+ €. Huomenna menemme kampuksen hienoon kiinalaiseen ravintolaan syömään koko Asuntola nro 7 voimin, eli odotettavissa on noin 100 hengen kinkerit.

Hong Kongissa on toki tarjolla mahtavaa ruokaa, halvalla, yliopiston ulkopuolella. Esimerkkinä siitä on Michelin-palkittu Tim Ho Wanin Dim Sum –ravintola, jossa kävimme tänään Wendyn ja Terrencen kanssa. Meille kaikille se oli ensimmäinen kerta elämässä Michelin-ravintolassa. Kuulin, että ravintolaan olisi yleensä useiden tuntien jonotus, mutta lauantai-iltana jonotimme vain reilut 30 minuuttia, ja sekin aika meni ruokalistalta Dim Sumeja valitessa. Tim Ho Wanin ravintoloita onkin Hong Kongissa jo neljä kappaletta, me menimme Yau Ma Teihin. Kyseessä ei ole mikä tahansa Michelin-ravintola, vaan maailman halvin sellainen. Tilasimme meille kolmelle 11 suussasulavaa annosta, jotka maksoivat yhteensä 20€, eli alle 7€ per henki. Ruokapöydältämme löytyi muun muassa kananjalkoja. Ajattelin, että jotain jännää on pakko kokeilla ja mikä voisi olla turvallisempi paikka kokeilla kuin Michelin-ravintola, jossa ruoka tuskin aiheuttaa mitään myrkytystä. Paikka oli kuitenkin puitteiltaan kuin mikä tahansa pieni katuravintola, johon mahtui noin 20 henkeä syömään.

Fancy A&F store A very long way of escalators for people to commute from home to work etc. Lots of expensive cars around Central Wendy enjoying the easy way of going up There were bars, restaurants and supermarkets on our way up Lovely selection at the MTR bakery, something familiar in the top row? Oh, fantastic! The king of coconut! So refreshing coconut milk! Queuing to get into the Michelin restaurant This is what we're going to have.. Soon it's our turn! And here we start with the most delicious dish of them all! Something with meet inside it! So crispy and tasty! Dim sums with Wendy and Terrence Yummy special meatballs Some cake as well There we go! The chicken feet were actually the second most delicous dish of our meal! My roommate Terrence I sent him bargaining for me at the ladie's market! Tutoring.. if you want to get those A's to get the best jobs! Quiet in the metro

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti