Guilin Rice terraces & Yangshuo

Kiina - 2.9.2012 17:17

+30 asteen lämpötilat Kiinassa jatkuvat yötäpäivää. Ikävä raikasta suomalaista järveä kohtaan sen kuin kasvaa. Ja ainakin seuraavat kaksi päivää ovat vielä samanlaista kuumuutta. Istuskelen tässä hostellini kattoterassilla Yangshuossa kuunnellen musiikkinäytöstä värikkäästi valaistulla joella upeiden karstivuorten ympäröimänä. On jo iltamyöhä, mutta olen silti hiestä märkänä.

Rice terraces 

Saavuin tänne tänään Guilinin riisiterasseilta, mutta ilma oli niin kuuma, että jäin vain istuskelemaan ja juttelemaan hostellin pitäjän, Zackin, kanssa. Godot hostelli täällä Yangshuossa on paikka, jota minulle suositteli Siperiassa tapaamani Norray. Hän oli hostellissa kesätöissä joten tuntee paikat sekä ihmiset. Minut otettiinkin heti ystävänä vastaan. Toimin myös kirjeenkantajana, sillä Norray antoi minulle viestin, jonka toin nyt määränpäähän. Zack naureskeli sitä lukiessaan, mutta viestin sisältö jää minulle arvoitukseksi, sillä kumpikaan ei suostunut kertomaan minulle mistä siinä oli kyse.

Paikka on kuvankaunis, kuin satukirjoista ja mielikuvitusmaailmoista. Vuoret ympärilläni ovat sellaisia, joita pienet lapset piirtelevät jokimaisemiin.

En kuitenkaan tullut tänne bambulautalla, vaikka oli tarkoitus. Tapasin lennollani kaksi saksalaista, Alainin ja Tomin, jotka olivat matkalla samaan Green Forest hostelliin Guilinissa. Guilinin hostellista voin lyhyesti sanoa, että se oli hintalaatusuhteeltaan ehdottomasti paras koskaan. Suosittelen sitä kernaasti Guiliniin matkaaville. Sijainti on erinomainen, yöpyminen vain 5€, erittäin osaava ja avulias henkilökunta, siistit tilat, valtavan kokoiset sängyt, 4 hengen dormihuoneissa omat kylpyhuoneet, ilmainen langaton verkko sekä erittäin hyvää ruokaa tarjolla. Niin ja lisäksi vielä tervetulojuoma. Ja tavaroiden säilytys ilmaiseksi ilman yöpymistäkin. Joka tapauksessa, kierreltiin kaupunkia saksalaisten ystävien kanssa ja kävimme syömässä kiinalaista hot potia. Tilasimme muun muassa kalaa, joka oli erittäin herkullista. En tiedä mikä kala se oli, mutta joku aika suuri, koska siitä riitti syötävää kolmelle hengelle ja sen luut olivat lujat.

Varasimme ystävieni kanssa bambulautan Yangshuohon seuraavalle päivälle, mutta meillä kävi huono tuuri, sillä joku valtion virkamies oli tulossa joelle juuri sinä päivänä. Joella liikennöivät bambulautat ovat nimittäin laittomia ja ihmisten tulisi käyttää valtion omaa jokilaivaa, joten bambulautat jäivät rannoille seuraavana päivänä. Olin jo lähdössä Yangshuohon bussilla, kunnes päätimme lähteä yhdessä pienelle seikkailulle jonnekin muualle.

En ollut kuullutkaan mistään riisiterasseista, mutta jonnekin sellaisille vain lähdimme. Otimme ensin taksikyydin Qin tan bussiasemalle, josta suunnistimme Hepingiin menevään bussiin. Matka kesti pari tuntia, kunnes yhtäkkiä meidät viitottiin bussista ulos ja vaihdoimme saman tien toiseen pienempään bussiin. Se oli yksi ikävimmistä bussikyydeistä koskaan. Täynnä oleva minibussi hinasi kuitenkin itsensä ylös serpentiiniteitä pitkin haluamaamme kylään, Ping’aniin. Sieltä alkoi viiden tunnin vaelluksemme Dazhain kylään, josta meillä oli hostelli varattuna. Bussimatkat taksin kanssa eivät maksaneet kuin alle 5€, mutta sisäänpääsy Longjin riisiterasseille maksoi 10€.

Riisiterassit olivat näyttäviä useine tasoineen vuoristoisissa maisemissa. Vaellusmaasto oli helppoa polkua, toki kuumuudessa aika uuvuttavaa kapuamista paikoin. Meillä ei ollut kuitenkaan kunnon karttaa, mutta onneksi saimme 50 sentillä palkattua meille “oppaan”, joka näytti meille oikean tien. Reitti oli kyllä lähes suora, mutta siellä oli pari epäselvää risteystä ja Zhong Liun kylä oli aika sokkeloinen läpikäveltäväksi. Helpompi reitti olisi ottaa bussi Dazhaihin asti ja kävellä sieltä Ping’aniin, koska matka on silloin enemmän alamäkeen.

Dragon’s nest hostellimme oli upealla paikalla vuoren rinteellä. Rakennukset alueella ovat kaikki puisia ja vanhan näköisiä, mutta luovat oikein kiinalaisen tunnelman.  Muutenkin oli mukava viettää yö jossain kaukana liikenteen melusta ja katuvaloista. Ensimmäistä kertaa Kiinassa näin tähtitaivaan ja hengitin syvään. Kylä hiljeni auringon laskeuduttua, jolloin metsän eläimet alkoivat soittonsa. Aamulla auringon noustessa ihmiset olivat taas poluilla. Pidin tästä paikasta hyvin paljon! Se oli mahtava seikkailu, joka avasi upeita maisemia ja erilaista elämää Kiinassa!

Itse asiassa saksalaiset jäivät sinne vielä yhdeksi päiväksi, mutta minun oli aika tulla jo Yangshuohon, jossa on myös vaikka mitä tekemistä. Täällä voi mennä kalliokiipeilemään, vaeltamaan, melomaan, ajelehtimaan bambulautalla, pyöräilemään maaseudulle, tutkimaan luolia ja vaikka mitä! Huomenna menen kiinalaiselle aamupalalle hostellin pitäjän, Zackin, kanssa. Sen jälkeen lähden vaeltamaan jokea pitkin ja toivon mukaan saan kuvan paikasta, joka esiintyy 20 yuanin setelissä. Iltapäivällä saksalaiset jaksavat vielä toivottavasti lähteä bamburaftingille.

Kiinaan matkaavalle tiedoksi ravintolakulttuurista vielä sen verran, että sotkeminen ja mekastaminen kuuluu asiaan. Ruoka syödään suu auki ja riisikulhosta puolet lentää pöydälle samalla kun huudellaan fuyuen, tarjoilija! Juomat ravintolassa ovat luonnollisesti kalliimpia kuin kaupasta tai kadulta ostettuna, joten kiinalaisilla on tapana tuoda omat juotavat mukanaan, tähän minulla on vaikea tottua. Jotkut jopa tuovat juomien lisäksi omat ruoat ravintolaan. Jotkut taas istuskelevat muuten vaan ravintolassa. Niin ja tippiä ei kuulu antaa.

Train turned into a plane on my way to Guilin People communicating in Guilin Usually the English is better than this With Alain and Tom from Germany Chinese menu = Lottery Doesn't take much to make Germs happy, beer please Hot Pot with some fish Huge beds Relaxed hostel If you're too tired to walk... Or just exhausted Some strange food I guess Picture from the bathroom They start the career very young Some tasty Chinese food again Rice terraces Our guide caught some snacks on the way Arriving at Zhuong Liu village We got some company of this dog, which had a weird looking tongue. It's not a horse nor a donkey Transferring goods at the mountains The toilet in our room wasn't Western but it worked well From Dragon's nest Some tasty dishes again Some nice company for the dinner Watching the sunrise  Yangshuo Godot hostel terrace

Yangshuo from our terrace

3 kommenttia »

 1. Wau. On hienoa, on. Kuvat vaan avautuvat tuskallisen hitaasti.

  Iska - 3.9.2012 14:04

 2. Wau,mitä maisemia!

  Matti ihasteli, miten hyvin oot kuviin saanu välitettyä maiseman tunnelman.

  Hanna - 9.9.2012 13:41

 3. Kiitokset! Pitäis ostaa vielä joku kunnon kamera niin sais huippukuvia!

  Lauri - 11.9.2012 19:04

Kirjoita kommentti