Erilaisia, mutta samanlaisia

Yleistä - 5.9.2012 05:31

Nyt on siis lomat lomailtu ja on aika taas orientoitua opiskeluun. Mikä mahtava matka onkaan takana! Venäjä, Mongolia ja Kiina. Niin erilaisia kulttuureita, ihmisiä, ruokia, arkkitehtuuria ja tapoja. Mukavista tavoista tulee heti mieleen mongolialainen tapa, jos vahingossa astuu toisen jaloille tai törmää, niin vahingon ja ystävyyden merkiksi kätellään tuntemattomiakin. Tuon tavan opetin myös Diegolle Pekingissä.

Kaiken kaikkiaan joka paikasta on jäänyt todella hyvät muistot ja erityisesti tapaamani ihmiset ovat olleet matkan rikkaus, joskin olen nähnyt aivan uskomattomia maisemiakin ja junamatkustus on ollut mieleenpainuva kokemus.

Täytyy taas todeta, että ihmiset pitävät kyllä toisistaan huolta, vaikkei yhteistä kieltä puhuttaisikaan. Niin paljon sain apua ja joskus asiat näytettiin kädestä pitäen, täytyy vain pyytää rohkeasti. Eikä kulttuurierot ole este ymmärtämiselle, pohjimmiltaan kaikki ihmiset ovat kuitenkin samoja ja ymmärtävät toisiaan. Ja vaikka aluksi epäilin hieman, että olisin matkalla yksinäinen, niin todellisuus on ollut kaikkea muuta. Seuraa löytyy ja varsinkin yksin matkustavaan on helppo tutustua ja ihmisiä on helppo lähestyä yksinäisenä matkaajana, kun vain avaa suunsa.

Upea matka, jonka aikana olen saanut oppia, miten erilaiset ihmiset ovat kuitenkin hyvin samanlaisia.

3 kommenttia »

  1. Muista laittaa ainakin kuvia sieltä opiskelunkin seasta!

    Mika - 6.9.2012 10:39

  2. Roger that!

    Lauri - 6.9.2012 16:52

  3. Ite huomasin saman, että yllättävän helposti saa juttukaverin jos vaan alkaa juttelemaan! Sulta se on ainakin luonnistunut!

    Miikka - 6.9.2012 17:16

Kirjoita kommentti