Back to school

Hongkong - 11.9.2012 13:20

Tänään oli ensimmäiset luentoni vaihtoyliopistossani HKUSTissa. Hiljaiseen viime viikkoon verrattuna täällä kampuksella tuntuu nyt olevan yhtä paljon väkeä kuin Helsingin keskustan aamuruuhkissa. Kiinan kielen luentoni oli päärakennuksen viidennessä kerroksessa, jonne päästäkseni minun piti käyttää viittä hissiä. Vaikka näen luentosalin ikkunastani, niin 10 minuuttia ei riittänyt siirtymiseen, vaan myöhästyin ensimmäiseltä luennoltani viitisen minuuttia ruuhkaisten hissien vuoksi. Ruokailu lounasaikaan oli aika näky, vaikka meillä on kaksi valtavaa ruokalaa, suuri kahvila, mäkkäri ja kebula, niin joka paikassa oli täyttä. Tähän vaikuttaa osaltaan se, että tänä vuonna ensimmäisen vuoden opiskelijoita on lähes tuplamäärä edellisvuosiin verrattuna, koska Hong Kongin lukiot siirtyivät neljän vuoden järjestelmästä kolmeen vuoteen.

Kiinan kielen lisäksi valitsin kurssit Introduction to Computing with Excel VBA, Introduction to Sustainable Development, Developing the Leader in You ja Negotiation. Toinen luentoni tänään oli Excel –kurssi, jolla oli lisäkseni vain yksi vaihto-opiskelija. Kurssi ei edes ole business –kurssi, vaan computer science, mutta VBA on hyvin hyödyllinen osata myös businesspuolella eikä Aalto tarjoa meille vastaavaa kurssia. Täälläkin kurssi on vasta vuoden vanha, mutta se on jo suuri menestys! Kaikki neljä luentoa ovat täynnä. Luentosali mahduttaa parisataa henkeä ja on mukavan pehmein tuolein ja kokolattiamatoin sisustettu teatteri, jossa on iso piano ja mukava tunnelma, erilainen kuin kotiyliopistoni kolkot auditoriot. Professori on amerikkalainen Andrew Horner ja ensivaikutelmasta voin sanoa, että tämä klassista musiikkia ja tietokoneohjelmointia rakastava joogaava hippi on inspiroivin koskaan tapaamani professori ja opettajana menestynyt sekä palkittu! Hän kehui kurssin maasta taivaisiin ja heitti hauskoja vitsejä välissä, tosi rento kaveri. Kai sen jo kuvistakin näkee! Odotan innolla seuraavaa luentoa!

Professor Andrew Horner What a great professor teaching computer science!  Some say HKUST stands for University of Stress and Tension, hehe

4 kommenttia »

 1. Voi miten erilaista ja mielenkiintoista opiskelun alkua!! hauska heppu sulla opena!

  mama - 11.9.2012 20:41

 2. joutuu arvostaa proffaa!!

  Ville - 13.9.2012 18:33

 3. joutuu arvostaan tota
  proffaa!!

  Ville - 13.9.2012 18:34

 4. Hahha :D mahtava proffa! Näitä lisää!

  Lauri - 24.9.2012 09:50

Kirjoita kommentti