Suomalaisia vodkajunassa

Kiina, Mongolia - 23.8.2012 16:58

Mikä todennäköisyys on tavata suomalainen “naapuri” sattumalta samassa junassa Mongoliasta Kiinaan? Joku todennäköisyys kuitenkin, koska todella törmäsin ravintolavaunussa Espoon Kaupunginkalliosta kotoisin olevaan Hannaan ja hänen ystäväänsä, jotka ovat matkalla Shanghaihin opiskelemaan. Olemme käyneet jopa Kuninkaantien lukiota kahden vuoden ajan samaan aikaan. He olivat siis vasta ensimmäiset suomalaiset, jotka olen tavannut matkallani. Mukava puhua hieman suomen kieltä ja mikä sattuma, että olimme käytännössä naapureita. Itse asiassa nykyiset naapurimme Espoossa ovat Hannan hyviä ystäviä.

Ravintolavaunussa oli aika vauhdikas meno päällä. Sama koskee kylläkin koko vaunua, jossa olen. Ihmiset ovat humalassa ja pitävät kovaa meteliä. Alan saada jo tarpeekseni. En usko, että olisin pystynyt matkustamaan koko matkaani tällaisella vastaavalla STA Travelin järjestämällä matkalla. Pidän enemmän rauhallisesta juhlimisesta ja varsinkin, kun en tunne näitä ihmisiä. Eikä minulla ole toisaalta mikään erityinen juhlafiilis. Enemmänkin olen ollut puhelimeni ääressä kuluttumassa mongolialaista pre paid –liittymääni loppuun.

Odottelemme tällä hetkellä Mongolian ja Kiinan rajalla vaunujen rattaiden vaihtoa. Muutaman tunnin ajan matkustajat teljetään vaunuihin eikä vessaa voi käyttää, mihin on hyvä varautua. Vaunut nostetaan erikseen isoilla hydraulisilla tunkeilla ilmaan ja uudet rattaat rullataan vanhojen tilalle. Rajamuodollisuudet ovat ulkomaalaisten kohdalla helpot. Viiden lomakkeen täyttäminen, passitarkastaja pyytää toistamaan pari tietoa passista ja pikainen vilkaisu sängyn alle, ettei salakuljeteta ketään. Paikallisten kohdalla sen sijaan käydään läpi laukutkin.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti