Ruokaa ja shoppailua Pekingissä

Kiina - 26.8.2012 16:12

Pekingin katuja on tullut tallattua nyt parin päivän verran.

Ajan täällä saa kulumaan mainiosti kaikkea pientä ja suurta herkutellen sekä shoppaillen. Ollaan viikonloppu vietetty yhdessä Xiaon, Diegon ja australialaisen Danin kanssa, joka myös opiskelee kiinaa BLCU:ssa.

Joy City -ostoskeskus Diego, Xiao & Dan

Käytiin Tiantanin metroaseman lähellä sellaisessa valtavassa sisätiloissa olevalla torilla tänään. Sieltä sai ostettua vaikka mitä! Ostin pieniä tuliaisia puolen euron hintaan, Tag Heuerin kellon 15 eurolla ja uudet silmälasit 40 eurolla. Silmälasit ovat itse asiassa hyvin laadukkaan oloiset ja sain ne vahvuuksillani teetettynä alle tunnissa. Ajattelin mennä sinne vielä joku toinen päivä ostamaan aurinkolasit vahvuuksilla. Tinkiminen oli hauskaa; joistain tuliaisista pyydettiin aluksi 25€, mutta maksoin lopulta 0,5€. Kellosta pyydettiin 60€ ja silmälaseista 105€. Aika hyvin hintoja sai tingittyä alas ja kellokauppias kehuikin minun olevan hyvä tinkimään. Varmaankin Afrikassa opittuja taitoja.

Angry Birds on joka paikassa

Loppupäivän kiertelimme upeilla alueilla nanluoguxiangissa, yaojichaoganissa sekä houhaissa. Alueet ovat kapeita vanhoja kujia, mutta muurien välit ovat täynnä kaikenlaista pientä kivaa, mihin voi tuhlailla rahojaan. Bisnestä on joka puolella. Kävimme myös katsomassa Drum Toweria ja Bell Toweria, joita on ollut ainakin 1200-luvulla tapana soittaa aamuisin ja iltaisin, kun rannekelloja ei vielä ollut. Maistoimme yhdessä ravintolassa sian maksaa ja suolta, mikä taisi olla suurta herkkua, koska ravintola oli aivan täynnä ihmisiä, jotka söivät tätä kummajaista. Tai sitten se johtui siitä, että USA:n varapresidentti kävi syömässä siinä ravintolassa. Ei päässyt meidän Top 10 kärkeen kuitenkaan.

Bell Tower Playing Hack Sack at Drum Tower Yummy! Tyylikkäät 40€ lasit päässä, eh! Koiranpentuja myytävänä Hassuja kulkuneuvoja Kiinassa  

Houhai oli hyvin kaunis alue järven ympärillä. Eloisat ja kauniisti valaistut rantakadut olivat täynnä ravintoloita, baareja, livemusiikkia ja pikkukojuja. Järvellä pariskunnat kulkivat polkuveneillä punaisine lyhtyineen.

Diego on hauska kaveri. Hän kinastelee Xiaon kanssa kuin sisko ja veli konsanaan. Hän kulkee turistina reppuineen ja rahavöineen ja on hyvin tarkkaavainen ja varuillaan koko ajan, vaikka Peking tuntuu minusta erittäin turvalliselta paikalta. Hän sanoo vihaavansa Kiinaa ja kiinalaisia, koska täällä mikään ei ole normaalia ruoasta lähtien. Diegolla on sopeutumisvaikeuksia ja ennakkoluuloja, mutta samalla hän vitsailee ja nauraa asialle. Kai hän haluaa vain ärsyttää Xiaota. Samalla hän on kuitenkin uskomattoman motivoitunut opiskelemaan kiinan kieltä ja yrittää koko ajan kommunikoida kaiken kiinaksi ja kyselee Xiaolta apua. Ja toki hän katselee tyttöjä sillä silmällä, mutta ajattelee sitäkin asiaa vain kielen oppimisen kannalta, koska hänen mielestään kiinalaiset eivät ole kauniita. Mutta kaiken hän sanoo sentään pilke silmäkulmassa ja huumorilla, mutta hänen käytöksensä on silti huvittavaa.

Diego sanoi laihtuvansa 20 kiloa ja muuttuvansa sujuvaa kiinaa puhuvaksi Stephen Hawkinsiksi.

Huomenna ollaan lähdössä junassa tapaamani Hannan ja Minnan sekä heidän kolmannen kaverin kanssa Kiinan muurille. Illalla tapaan erästä Zhang Seniä, joka paikallinen Airbus –insinööri. Menemme maistelemaan jotain kiinalaisia herkkuja.

Kiinassa on paljon hauskoja asioita. Täällä ei anneta ravintoloissa tippiä. No ei annettu Mongoliassa eikä Suomessakaan. Mutta täällä on ihan tavallista tuoda ravintolaan omat juomat, mikä minusta on outoa, mutta näin olemme aina tehneet. Ravintolaan voi myös mennä istuskelemaan tilaamatta mitään. Ilma Pekingissä on saasteista. En tiedä johtuuko yskäni siitä vai Mongoliassa saamastani flunssasta. Aurinkoa voi katsella ilman aurinkolaseja, koska savuverho välissä on niin paksu. Hmm.. kuulin, että laittoman katugrillin “lammasvartaat” ovat todellisuudessa ylivanhaa rotanlihaa, jota on marinoitu voimakkaasti pilaantuneen maun peittämiseksi vuohen virtsalla. Kuulostaa aika hurjalta, mutta vielä ollaan elossa, joten liekö paikkansapitävää huhupuhetta. Ainiin, Facebook ja Youtube ei valitettavasti toimi täällä, kuten ei BBC:kään. Kaupungissa on itse asiassa yllättävän paljon hyvinvoivia puita. Niitä käydään kastelemassa aamuisin isoilla autoilla. Ruokapuoli Kiinassa tietysti on hauska. Xiabu xiabu (hot pot) on mukava kokemus, jossa saat itse valmistaa ateriasi valitsemistasi raaka-aineista.

Sunshine in BJ Xiabu xiabu

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti