Lähteekö junani lentoon?

Kiina - 30.8.2012 04:37

Ei täältä Pekingistä näköjään niin vain lähdetäkään! Seuraavana määränpäänäni oli tarkoitus olla Guilin ja katsoin, että sinne menee neljä junaa päivässä, joten ei pitäisi olla ongelma saada junalippua. Unohdin toki, että ei olla Suomessa vaan Kiinassa, jossa on 250 kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Niinpä tänään, kun yritimme hankkia junalippua huomiseksi, saimme vastaukseksi, että seuraava vapaa paikka junassa on 5 syyskuuta eli 6 päivän kuluttua. Eli vinkkivitosena kaikille Kiinassa junaileville; ostakaa se lippu hyvissä ajoin. Näköjään vie aikansa ymmärtää mihin kaikkeen tämä väenpaljous vaikuttaakaan.

No, kolmen tunnin lento on kaksi kertaa junalipun hintainen ja 19 tuntia nopeampi, mutta siinä ei näe yhtä hienoja maisemia ja se nyt sitten vesittää hienon matkan maitse Helsingistä Hong Kongiin, mutta c’est la vie.

1 kommentti »

  1. Peking voisi matkia Riian sloganin: “helppo tulla, vaikea lähteä”

    Miikka - 31.8.2012 08:54

Kirjoita kommentti