Kiitos ja näkemiin Peking

Kiina - 31.8.2012 06:09

Ilma Pekingissä on ollut koko ajan paahtavan kuuma. Viime päivät on nautittu 35 asteen helteistä. Mikäs siinä, jos pääsisi jonnekin järven tai meren rantaan. Itse asiassa niin pääsinkin. Päätin antaa mahdollisuuden nimittäin vielä yhdelle nähtävyydelle.

Viimeisenä päivänäni Pekingissä kävin Summer Palacessa. Se oli muurin jälkeen mukavin nähtävyys! Ei tarvinnut ihmetellä rakennuksia, vaan sai katsella isoa (teko)järveä, jota ympäröi mukavan lehtevät rantakadut, joita pitkin oli kiva kävellä. Järvellä oli myös paljon saaria, jonne pääsi siltoja pitkin tai veneellä. Järvi oli yllättävän suuri, joten sen rannalla itse asiassa tuuli mukavan virkistävästi, mitä kaipaa tuollaisena kuumana päivänä. Ihmiset olivat siellä kiireettömiä; kävelivät rantoja pitkin, veneilivät järvellä ja lennättivät leijoja. Paikka oli kaunis, mutta smogyn vuoksi kaikki oli harmaata. Kirkkaalla säällä paikka on varmasti upea ja hyvin viihtyisä. Kaiken lisäksi Summer Palace oli niitä edullisimpia nähtävyyksiä, johon sai opiskelija-alennuksenkin.

Local specialitites at maccas

Suosittelen siis vierailua Summer Palacessa, jos haluaa ottaa rennosti mukavassa ympäristössä. Kuulin myös Hannalta ja Minnalta, että Lama Temppeli oli hyvä nähtävyys, mutta jätin sen väliin, koska olen nähnyt riittävästi temppeleitä Taiwanilla.

Eilen oli siis viimeinen iltani Pekingissä ja se kruunattiin aivan täydellisesti, kun menimme Xiaon, Diegon, Danin ja Lein kanssa syömään kuuluisaa Pekingin ankkaa! Kiinalaiseen tapaan tilasimme toki pöydän täyteen erilaisia ruokia, joita kaikki sai syödä. Täällä ei siis yleensä ole tapana tilata annosta vain itselle, vaan kaikki on yhteiseksi.

Pekingin ankkaa

Tällä hetkellä istuskelen Pekingin lentokentällä odottamassa lentoani Guiliniin. Pekingistä jäi hyvät muistot ihmisten ja ruoan puolesta ainakin. Muuten kaupunki ei kuitenkaan noussut suosikkieni joukkoon. Harmaa ilma on jotenkin ikävä, kun ei näe taivasta eikä näe paljon muutakaan. Vaikka metrolla pääsee paikasta toiseen, siihen pitää varata paljon aikaa ja metrot ovat aina täynnä. Väenpaljous yleensäkin vaati tottumista. Hong Kongissa sakkia on kuulemma vielä reilusti enemmän ja kadut kapeita. Saa nähdä miten suomalainen siihen tottuu. Tosin Dan sanoi, että hän piti Hong Kongin meiningistä.

Nyt tarkoituksena on siis viettää yksi yö Guilinissa ja jatkaa sieltä Yangshuohon. Paikkojen välillä liikennöi busseja, mutta haluaisin ajelehtia Li –jokea pitkin bambulautalla jos mahdollista. Yangshuosta palaan Guiliniin tiistaina, jolloin otan yöjunan Shenzheniin. Tuohon junaan olen jo ostanut lipun edellisestä kerrasta viisastuneena.

4 kommenttia »

 1. 3.orpms2r0y to chip in, but i almost hired them when they were students, but that bugger beattie beat me to it. i’ve not seen a better student book since.sorry for the sicophancy, but sometimes you have to look beyond the reel and listen to peoples accolades. they are usually warranted.

  Jeanne - 1.12.2016 10:23

 2. I love her …she is so funny …plus the record companies should pay her cuz she sounds like a walking advertisement for other artists..lol.. shes always taliking about how much she loves everyone n I just have to check them out!

  http://www./ - 30.12.2016 19:46

 3. You really make it appear really easy with your presentation but I in finding this topic to be actually one thing which I think I would by no means understand. It seems too complex and very huge for me. I am having a look ahead in your subsequent submit, I will attempt to get the hold of it!

  progressive auto x-prize winners - 9.1.2017 18:16

 4. Way too many people would not even get on the scale! If you are relying only on your net worth, you may need $2-4 million to afford health insurance and tolerate the volatility of the market. I wonder how much of the net worth is tied up in your home?

  baden württembergische versicherung kfz schaden - 2.2.2017 18:54

Kirjoita kommentti