Ja vielä lisää nähtävyyksiä…

Kiina - 29.8.2012 16:22

Huh! Jotenkin tiivistettynä voisi sanoa, että Pekingin nähtävyydet ovat järjettömän suuria ja niihin kunnolla tutustuakseen kannattaa varata aikaa ja kesällä myös vettä. Monet päänähtävyyksistä käsittävät mielettömän leveitä ja pitkiä katua, joita tulee tallailtua paljon. Pekingissä kadut ovat kyllä muutenkin suuria, mikä on ehkä hieman yllättävää, sillä oletin kaupungin olevan hyvin täyteen ahdettu ja täynnä pieniä katuja sekä kujia. Ehkä se odottaa sitten Hong Kongissa, jossa tilaa on vähemmän.

Päivän lämpötila oli +35 ja pilvetön taivaskin oli lähempänä sinistä kuin harmaata, kun kiertelin kiellettyä kaupunkia. Ja unohdin tietysti lakkini kotiin. Meinasin jo ostaa aurinkovarjon tai sellaisen hassun sateenvarjolakin, joita täällä näkee aurinkoisina päivinä. Taivaallisen rauhan aukion läpi kävellessäni pääsin kuviin tuntemattomien kiinalaisten kanssa, jotka halusivat ottaa yhteiskuvia läkähtyneen länkkärin kanssa. Aukio on muuten kolme kertaa Moskovan Punaisen torin kokoinen, vaikkei se kyllä ihan niin suurelta vaikuta.

Kielletty kaupunki on suuri muurein ympäröity palatsialue ja museo, jolla on kiehtova nimi. Ilmeisesti nimi tulee siitä, ettei kukaan saanut tulla tai poistua alueelta ilman hallitsijan lupaa. Nykyiseltään siitä käytetään nimeä palatsimuseo. En nyt niin kauheasti ymmärtänyt paikan merkitystä, mutta oli se vaikuttavan suuri. Tosin temppelit ja portit toistivat itseään ja näyttivät aikalailla kaikki samalta. Tosin jos kuvittelee itsensä ajassa 600 vuotta taaksepäin, niin olihan tuollainen linnoitus aivan uskomaton! Ja onhan se tänä päivänäkin aivan liioitellun valtava!

Kiinan muuri on kuitenkin ollut suosikkikohteeni ehdottomasti. Vaikka oli Olympiapuiston Linnunpesä ja uimakuutiokin hienoja illalla valaistuina.

I spend many hours in the subway everyday Visitors from Egypt Kullatuissa vaaseissa pidettiin aikoinaan vettä tulipalon varalta Good luck Nine Dragons National Museum of China Tianmen square Some snack with Hanna and Minna: Juice made out of raspberries, Sweetened beans with plum wine, Cold red bean coffee and some other random stuff You are here Sushi with Dan, Xiao.. ..oh and Diego Xiao's work place The Bird's nest The cube

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti