Heräsin Kiinasta

Kiina - 24.8.2012 05:59

Vaunun railakkaista pippaloista huolimatta sain nukuttua oikein hyvin. Itse asiassa oli varmaankin matkan parhaat yöunet tähän mennessä. Nukahdin musiikkia kuunnellessani ja heräsin vasta 10 tunnin päästä. Ilmastoidussa hytissä on kieltämättä paremmat unet ja pidemmät pedit kuin Venäjän junien kolmosluokassa, mutta muuten platskartnyssä matkustaminen oli hienompi kokemus. Ja toisekseen venäläisissä junissa kuuma vesi ei loppunut koskaan samovaarista toisin kuin tässä junassa.

Herätessäni aurinko paistoi jo korkealla Kiinan kansantasavallan yläpuolella. Maisemat olivat hyvin erilaiset Mongoliaan tai Venäjään verrattuna. Maankäyttö on tehokkaampaa, joka puolella on viljeltyjä peltoja tai teollisuutta. Jo muutama tunti ennen Pekingiin saapumista ilma tosin on hyvin utuinen eikä läheisiä vuoria meinaa nähdä. En tiedä johtuuko se ilman saasteista vai jostain muusta. Ulkolämpötilaa en ole vielä kokeillut, koska hytissämme on mukavan viileää, mutta kuulin, että Pekingissä olisi tänään 32 astetta kuuma.

Junasta katsottuna Kiina näyttää kiehtovalta ja eloisalta paikalta ja odotan siihen tutustumista jo innolla. Tapaan tänään Xiaon hänen työpaikallaan, mutta sitä ennen minulla on muutama tunti aikaa katsella ympärilleni Pekingissä.

Matkaa Moskovasta Pekingiin on tullut taitettua 7865 kilometriä, mutta kaiken kaikkiaan noin 9000km Helsingistä saakka. Pekingiä lähestyessä juna kulkee Kiinan muurin ja lukuisten tunneleiden läpi nousten vuoristoisissa maisemissa pientä jokea seuraten.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti