Ensimmäinen päivä Pekingissä

Kiina - 25.8.2012 06:55

Peking tuntuu kovin kovin erilaiselta UB:n jälkeen. Ensimmäisenä huomio kiinnittyi monikaistaisiin ja kuopattomiin teihin, joilla autot liikkuivat eivätkä vain tööttäilleet paikoillaan. Toiseksi toimivaan julkiseen liikenteeseen ja metroon. Kolmanneksi kaupungin yleiseen siisteyteen. Kuvitella vaan, jos Ulaan Baatarkin voisi jonain päivänä olla näin organisoitunut ja toimiva paikka.

Ihmisiä täällä on paljon ja sitä myöden vilinää ja jos jonkin näköistä bisnestä ja kojua joka paikassa. Positiivista elämän asennetta löytyy myös vähäosaisemmilta; kadulla näin miehen pyörätuolissaan, mutta hän ei elänyt valtion rahoilla, vaan ansaitsi elantonsa korjailemalla elektroniikkalaitteita pyörätuolinsa pöydällä. Toinen mies makasi jonkinlaisissa kärryissä peiton alla ja maalasi samalla tauluja. Hänenkin kipossa oli runsaasti rahaa. Kiinalaiset siis taitavat rahan ansainnan tilanteesta huolimatta.

Kuljin kahdella metrolla melko pitkän matkan juna-asemalta kaupungin toiselle laidalle, missä yliopistot ovat. Metro oli halpa, koko matkasta maksoin noin 0,25€. Metroa oli myös todella helppo käyttää. Asemien nimet olivat kiinaksi ja englanniksi, lisäksi junassa oli monia näyttöjä, josta seurata matkan kulkua ja englanninkieliset kuulutukset. Paljon on kuulemma muuttunut Pekingin olympialaisten takia.

Kun Xiao pääsi töistä, veimme tavarani hänen asunnolleen ja lähdimme syömään. Kiinalainen ruoka oli erittäin maukasta ja sitä saa joka paikasta halvalla. Otimme ison kolmen ruokalajin aterian meille kahdelle ja se maksoi 7€.

Menimme illalla Pekingin lentokentälle Perusta saapuvaa Diegoa vastaan. Hän valmistui juuri kaksi viikkoa sitten Perussa kauppatieteiden maisteriksi ja halusi nyt tulla Kiinaan opiskelemaan kieltä. Hän taitaa pitää kielistä, sillä puhuu jo 12 eri kieltä, joista lähes kaikki hän on itse opiskellut. Diego oli hauska kaveri ja puhuimme hänen kanssaan koko taksimatkan ranskaa ja saksaa niin etteivät muut ymmärtäneet meitä, hehe. Menimme vielä keskiyöllä hänen yliopistolleen BLCU:lle, jossa hän otti vastaan huoneensa. Vuokra on aika kallis, jopa 600 USD kuukaudessa, mutta hänen isänsä maksaa kaiken. Illalla kävelimme ulkona, kun oli mukavan lämmintä, ja söimme laittomilta katugrilleiltä grillivartaita, maukasta!

Yksi Pekingin kolmesta rautatieasemasta Keittiöitä löytyy joka paikasta Täällä tapasin Xiaon Beijing university Polkupyörä on Pekingin kulkuväline Huge BJ airport Street BBQ with Diego and Xiao This is where I live

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti