Bayrlaa Mongolia

Mongolia - 23.8.2012 09:35

Viimeinen ilta Mongoliassa ja UB:ssa sujui ystävien kanssa. Päivällä kävimme Hulanin ja hänen siskonsa kanssa syömässä ja hieman shoppailemassa sekä tapaamassa Hulanin isoveljeä, joka oli valmistelemassa joka keskiviikkoista latino partya.

Hulanin mentyä töihin tapasin Bulatin ja yllätyksekseni myös Alexin Ikh Mongoliassa. Alexin oli tarkoitus lähteä muutama päivä sitten takaisin Yakutskiin, mutta hän olikin päättänyt pidentää aikaansa Mongoliassa. Hyvä niin, sillä väsymätön työnhaku palkittiin, sillä hän sai töitä kaupungin hienoimman rakennuksen, Blue Sky Towerin, aulasta. Juhlistimme siis viimeisen iltani lisäksi Alexin onnistumista yhdessä erään korealaisen sekä toisen yakutskilaisen opiskelijan kanssa. Palkka aulatyöntekijänä on kuulemma hyvä, noin 400€ kuukaudessa, mutta silti vain kolmasosa Alexin työstä Yakutskissa.

Illalla kävimme Hulanin kanssa syömässä korealaisessa ravintolassa ja sen jälkeen minun pitikin jo pakata ja lähteä pian junaan aamuseitsemäksi.

Juna on mukava. Matkustan kakkosluokassa, koska tässä kansainvälisessä junassa ei ole sen halvempia paikkoja tarjolla. Mutta pieni luksus tekee hyvää. Venäläiseen junaan verrattuna täällä on valtavasti turisteja, selkeästi suurin osa matkaajista. Minäkin jaan hyttini kahden australialaisen ja yhden britin kanssa, jotka ovat osa suurempaa 15 hengen ryhmää. Junassa on viileää, vaikka olemme keskellä Gobin autiomaata. Pysähdyimme kylläkin noin tunniksi, kun veturimme hajosi ja silloin junaan tuli kuuma. Mongolian luonto on monipuolinen, täällä Gobissa on aivan tyhjää, kuivaa ja tasaista verrattuna pohjoisen vehreisiin vuoriin ja kukkuloihin. Lähtö UB:sta tuntuu kyllä vieläkin hyvin ikävältä ja aamu oli vaikean haikea.

Bayrlaa H.        Uusi veturi Camel Pikajuna autiomaan

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti