Kiire kahlitsee kuumeen

Kiina, Venäjä, Yleistä - 21.7.2012 21:48

Syön tässä kanaa ja nuudeleita puikoilla, mutta en ole vielä Aasiassa. Itse asiassa Uudesta-Seelannista palanneet ystäväni toivat nämä puikot (oikein kätevät) ja kämppis teki ruoan, olen siis vielä Suomessa. Lähetän parhaillaan CouchSurfing –hakemusta pekingiläiselle nuorelle. Sohvia kylästä löytyy, Pekingissä on yli 3000 CouchSurffaajaa, jotka ovat halukkaita majoittamaan ventovieraan luokseen. En pyri säästämään majoituskuluissa (hostellit Pekingissä ovat edullisia), vaan tutustumaan paikallisten pekingiläisten elämään.

Vaikka aikaa lähtöön on enää kaksi viikkoa, niin matkakuume nousee hyvin verkkaisesti. Henkisesti en ole ehtinyt valmistautua vielä juuri lainkaan. Mielessä pyörii vain koko ajan tehtävät asiat, jotka täytyy saada tehtyä ennen lähtöä. Tuntuu, ettei matkakuume nouse, koska aika ei kulu odottaen, vaan asioita järjestellen. Vaihtoyliopiston kursseja pitäisi alkaa valitsemaan ja muita vaihtoon liittyviä järjestelyjä viimeistellä ennen lähtöä. Tarvittavat ilmoitukset Kelaan tulisi hoitaa sekä muuttaa tavarat toiseen asuntoon. Vapaa-aikaa asioiden hoitamiseen ei paljoa jää, kun olen 6 päivää viikossa töissä eikä töiden jälkeen jaksa edes juuri mitään tehdä. Polkupyöränikin varastettiin juuri, mistä koitui lisää virastoissa juoksemista, mutta toisaalta muutokuorma pieneni. Junalippuja en ole vielä ostanut, koska en ole päättänyt reittiäni eikä Hong Kongin viisumi ole vielä saapunut. Majoitukset järjestän vasta liput ostettuani, kun aikatauluni hieman selkenee.

On minulla kuitenkin kaikki pääpiirteittäin suunniteltuna päässäni. Soitin tänään sukulaiselleni, josko hän olisi ollut Pietarissa samoihin aikoihin kun tarkoitukseni on lähteä, mutta hänen Venäjän viisuminsa oli juuri umpeutunut. Taidan siis jättää Pietarin johonkin toiseen kertaan ja matkustaa suoraan Moskovaan. Viisumeiden suhteen ei voi muuta tehdä kuin odottaa ja vakuutus on sentään hankittu. Rokotuksetkin pitäisi olla kunnossa. Kun luotostakaan ei ole pulaa, niin ei kai ole oikeastaan hätääkään.

Sain käsiini TrailBlazerin Tans-Siberian Handbookin, jonka jo selailin läpi. Vaikuttaa erittäin hyödylliseltä opukselta, jota voin jo tässä vaiheessa suositella kaikille reitistä kiinnostuneille. Kirjasta löytyy paljon taustatietoja radasta ja maista, kiinnostavaa ajankohtaista faktaa kaupunkien palveluista, pakkausohjeet ja muut käytännön niksit matkalle, karttoja, ohjeet lipunostoon sekä kolmen kielen perusteet, lisäksi kirja kertoo kilometri kilometriltä, mitä junan ikkunasta milloinkin näkyy. Kirjan kun ottaa käteen, niin tuntee matkakuumeen jo heti nousevan! Onneksi tuo junamatka on niin pitkä, että siinä ehtii henkisestikin tilanteen tasalle ja ymmärtää olevansa matkalla kohti horisonttia.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti