Ensimmäinen lippu kohti Siperiaa

Venäjä - 23.7.2012 22:32

Voi ei! Ostin juuri junalipun Helsingistä Moskovaan. Tolstoi31:n on määrä lähteä 5. elokuuta klo 17:52. No lähtee se joka tapauksessa, mutta olen toivottavasti itsekin mukana!

Olipa hyvä, että katsoin lipputilannetta, sillä sekä tuohon junaan että Moskova-Irkutsk junaan on hyvin vähän paikkoja jäljellä. En ostanut silti vielä lippua Irkutskiin, mutta voi olla että jäljelle jää vain vessan viereinen paikka lähes neljän vuorokauden junamatkalle, jos odotan Hong Kongin viisumin saapumiseen asti. Täytynee ottaa riski ja eiköhän asiat selviä, vaikka lähtisin matkalle pahimmassa tapauksessa ilman opiskeluviisumiakin. Elokuu on juuri kiireisin lomasesonki Venäjällä. Lippuja on vaikeampi saada ja hinnoissakin on +20% syksyn lippuihin verrattuna.

Lipun Moskovaan ostin VR:n verkkokaupasta ja se kustansi 117€ (sis. sesonkilisän). Tuo taitaa olla matkan kallein lippu Irkutskin lipun kanssa, mutta kilometritaksa on paljon kovempi, koska junaan ei saa kolmosluokan platskartny avovaunulippuja, vaan on mentävä yksityiseen kakkosluokan hyttiin. Ei se kylläkään haittaa yhtään. Tuleepahan nukuttua varmaan paremmin, mikä on tärkeää matkan alussa ja kiva päästä vertailemaan matkustusluokkiakin keskenään.

Loput Venäjän sisäiset liput ostan Venäjän rautatien venäjänkielisiltä sivulta. Mukava tunne, kun sivut alkavat viimeinkin hahmottua. Sain jopa rekisteröityä itseni sinne ja osaan nyt ostaa lippuja. Kyrilliset aakkoset olen opetellut kätevästi kännykkään ladattavalla harjoitusohjelmalla.

Tulostin Moskovan metrokartan varmuuden vuoksi, mutta uskon pärjääväni ilmankin melko kokeneena Helsingin metron käyttäjänä. Eihän sitä verkostoa siellä niin paljon enemmän ole, mitä jotain 185 asemaa ja yli 300km rataa, jossa kulkee 10 000 metroa päivässä. En nyt juuri muista Helsingin vastaavia lukuja ulkoa, mutta lähes samaa tasoa se taitaa olla.

6 kommenttia »

 1. Kuulostaa aika mielenkiintoiselta :D Olen itsekin leikitellyt ajatuksella junailla matkani läpi Venäjän, mutta perhana vieköön en ole vielä uskaltanut toteuttaa ajatuksia. Moskovasta on hyvä aloittaa! ;)

  Ilmari - 26.7.2012 07:31

 2. Kuusi päivää lähtöön on, laskin aivan itse äsken! Ei tuu ees kiire lähtee?

  Mika - 30.7.2012 16:19

 3. Perässä tullaan – syyskuussa.
  Onko rekisteröitymisessä Venäjän rautateiden sivuille jokin jippo, kun en millään pääse sinne sisälle. Ilmoittaa vaan että käyttäjänimi ja salasana eivät täsmää.

  Eva - 30.7.2012 21:42

 4. Ilmari – en edes muistanut ajatella uskaltaisinko lähteä tuolle matkalle, kun yhtäkkiä oli passissa viisumeita ja siinä vaiheessa iski, että kai se nyt on hyvänen aika ostettava sitten liputkin ja mentävä. Tuskin matka vaarallinen tai pelottava on, Ulan Batoria lukuun ottamatta.

  Mika – kiitos muistutuksesta, päivät sujahtavat ohi ja kalenterin sivut kääntyvät, mutta viimeistään junassa kohti Moskovaa aika pysähtyy…

  Eva – syyskuu on varmasti mukavampi aika matkustaa, kun junat eivät ole niin täynnä ja liputkin ovat halvempia :) Rekisteröityminen sujui ongelmitta Google Translaten avulla. Käyt vain vahvistamssa sen sähköpostiosoitteessasi. Toivottavasti onnistuu.

  Päivitän tänne tarinoita matkalta, niin toivottavasti saat jotain vinkkejä. Ja jos jostain unohdan kirjoittaa, niin kysy, autan mielelläni. Oikein hyvää matkaa!

  Lauri - 1.8.2012 01:12

 5. onhan se hesan metro systeemi aika hurja… LOL

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151925610525018&set=a.338278455017.337433.325321335017&type=1&theater

  Kikka - 5.8.2012 04:51

 6. joten taman kanssa ei varmaan tule ongelmia! : )
  http://2.bp.blogspot.com/-akOavqJgJPU/Tx7PGFllSvI/AAAAAAAADXE/tCsSz1Q4g_4/s1600/metro-map-of-moscow.jpg

  Kikka - 5.8.2012 04:58

Kirjoita kommentti