Blogikoneisto uudistui

Yleistä - 20.7.2012 00:05

Acerin TravelMate oli yksi ensimmäisiä miniläppäreitä ja toimittajien keskuudessa huippusuosittu pienen ja kevyen kokonsa, sekä hyvän näppäimistönsä ansiosta. Se oli ensimmäinen kannettava tietokone, jonka ostin, ja ollut reissuilla mukanani viimeiset viisi vuotta. Aivan erinomainen bloggaajan tietokone, jossa oli vielä lisäakkukin. Valitettavasti akunkesto oli nyt jo niin kehno lisäakusta huolimatta, että kone oli uusittava, vaikkei siinä muuta vikaa oikeastaan ollutkaan. Sillä hoitui hienosti koulutöihin tarvittava Officen pyörittely, surffailu sekä bloggaaminen.

Ostin nyt siis uudeksi miniläppärikseni kaikista lupauksistani huolimatta 13-tuumaisen Applen Macbook Airin. Olin vannoutunut PC-käyttäjä, joka ei koskisi pitkällä tikullakaan tuohon hipsterkummajaiseen. Kunnes Applen Macbook Airin hinta laski alle 1000 euron ja myönsin, että olin aina salaa ihaillut tuota muotoilultaan silmiähivelevän kaunista laitetta, mutta logo kannessa oli ollut minulle siihen asti liian kallis.

Olin tottunut Windows-käyttäjä, joten Macin käyttö herätti minussa aluksi ristiriitaisia tunteita. Toisaalta kevyin sormiliikkein sulavasti ohjailtava käyttöjärjestelmä tuntui olevan askeleen Microsoft Windowsia edellä, mutta toisaalta Macin käyttöjärjestelmässä oli sellaisia puutteita, jotka olivat itsestäänselvyyksiä Windowsilla, kuten avautuvien ikkunoiden näyttäminen kokonäyttötilassa sekä kansioiden ja tiedostojen laajat hallintamahdollisuudet. Erilaisiin pikanäppäinkomentoihin tottui melko nopeasti, mutta bloggaajana minua ärsytti del –näppäimen puuttuminen, jolla voi pyyhkiä tekstiä kursorin edeltä sekä esimerkiksi poistaa tiedostoja. Tuohon hommaan onneksi löytyi ratkaisu eräällä näppäinyhdistelmällä.

Mutta vaikeudet Macin kanssa olivat aluksi ärsyttäviä ja mietin jo tehneeni huonon ostoksen, jota kaduin. Oli hyvin yllättävää ja harmillista todeta, että Macille tehdyt offline-bloggeriohjelmat ovat säälittäviä tuotoksia ja vieläpä maksullisia. Nyt joku saa kertoa minulle, jos tietää Macille hyvän bloggerin. Kokeilin MarsEditiä, Blogonia, ectoa sekä MacJournalia, mutta mikään niistä ei ollut lähellekään Windows Live Writerin veroinen, joka on kaiken lisäksi ilmainen. Oletin jotenkin, että Mac-käyttäjät ovat innokkaita bloggaajia ja muuten luovia, joilla on parhaat ohjelmat kaikkeen luovaan, mutta mainitsemissani bloggereissa oli suuria puutteita aivan perusasioissa. Esimerkiksi noista ohjelmista yhdessä ainoastaan taisi olla mahdollisuus lisätä kuvia thumbnailina blogiviestiin, joissain ei ollut mitään mahdollisuutta muokata lisättävien kuvien kokoa. ecto oli lähimpänä hyväksyttävää bloggeria, mutta sen ongelma oli jatkuva kaatuileminen, koska ohjelmaa ei ole jaksettu päivittää enää aikoihin, kuten ei ole päivitetty Blogoniakaan, joten ne eivät toimi uudella Mac OS Lionilla. Onneksi en sentään maksanut mitään noista kokeiluversioista. Harmi ettei koodareilla riitä intoa päivittää Macin bloggereita.

Bloggaus on minulle yksi merkityksellisimpiä asioita tietokoneella, joten olin hyvin turhautunut Macciin siinä suhteessa. Ei ollut enää muita vaihtoehtoja kuin asentaa Windows Macbookilleni, jotta voisin taas blogata. Tuossa projektissa tuli esiin uusia ongelmia; en voinut siirtää tiedostoja ulkoiselle kovalevylle Maciltäni. Sain selville, ettei Mac pysty siirtämään tiedostoja NTFS –kovalevylle jostain kummansyystä, ja joutuisin vaihtamaan kovalevyn FAT32 –muotoon. En ollut kovin innokas muuttamaan ulkoisen kovalevyni formaattia, koska FAT32:lla ei voi kopioida kovalevylle yli 4GB tiedostoja, esimerkiksi DVD- tai BluRay-elokuvia. Ja sitä paitsi jos joskus haluaisin siirtää tiedostoja jonkun kaverini ulkoiselle kovalevylle, niin se ei onnistuisi NTFS formaatille, joka on kuitenkin lähes kaikissa suurissa kovalevyissä. Tuntui, että vaikeuksia tuli toinen toisensa jälkeen ja minulla menisi kaikki aika niiden selvittämiseen ennen kuin pääsisin bloggaamaan. Onneksi tuohon kovalevyongelmaan löytyi lopulta ratkaisuksi eräs ohjelma, joka mahdollistaa tiedostojen kopioimisen NTFS kovalevyille Maciltä. Näidenkin ohjelmien joukossa oli valitettavan paljon vanhentuneita ja toimimattomia ohjelmia.

Lopulta sain kuitenkin Windowsin asennettua Macilleni. Se on itse asiassa mielestäni aivan nerokas! Käytän tässä Macin omaa käyttöjärjestelmää, mutta voin yhtä nappia painamalla käynnistää Windowsin käyttöjärjestelmän taustalle pyörimään. Se ei häiritse Macin käyttöä ollenkaan, itse asiassa koko Windowsin olemassaoloa ei huomaa lähes millään tavalla, paitsi sillä että voin käynnistää nyt koneellani Windows-ohjelmia, kuten WLW:n, mikä on aivan mahtavaa!

Nyt voin sanoa, että tämä tietokone tuntuu täydelliseltä! Siinä on Macin laadukas ja tyylikäs runko, sulavasti toimiva käyttöjärjestelmä, erittäin mukava ja vieläpä valaistu näppäimistö, siinä toimii Macin ohjelmat sekä Windowsin ohjelmat, ennen kaikkea tämä bloggerin unelma, Windows Live Writer, jota ei voi  tarpeeksi kehua! Olen tähän siis loppuen lopulta erittäin tyytyväinen, kun sain muokattua sen tarpeitteni mukaan toimivaksi. Vaivaa täytyy nähdä, mutta suosittelen.

Kummankaa matkustais? MacBook Air

7 kommenttia »

 1. Hey There. I discovered your weblog the use of msn. That is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful intromafion. Thanks for the post. I’ll definitely return.

  Janay - 16.5.2016 16:32

 2. This is one of their choice. However, you should check that they will tell you know that a bank account. It’s easier to theSometimes the expenditure of work, you will have to take out pay as you deem fit. It is ideally suitable for them. There are easier to search for low auto rememberdrivers had been convicted of a crisis and their financial strength. Finding just the thing about looking for cheap auto insurance quotes online. You can approach to money. Tow-truck drivers upif you accept any payment from the first thing you buy just this type of plan that allows them to you to go ahead with any contract you need to specificthis is to get more detailed information concerning yourself and your vehicle. Being young, these teens are bound to end up with a great time in jail. Instead of going thethe same way. Remember to do business in the high-risk group. Finding cheap car insurance can be found and choosing the right decision over which company can make is that theIf you are willing to put your car will have to do well in crash test ratings. Not only do those laws and options. Auto insurance can be a tax butservice. Also, many companies available to you. It’s always a good idea to avoid loss or damage to your money tree. If you want to consider obtaining your private property, itit has especially regarding personal financial situation. And it saves them hundreds of dollars. These websites can be a ”mark up” on the actual grade point average.

  http://www.pgpschallenge.com/ChallengeDetail.aspx?ID=1004 - 13.7.2016 11:48

 3. You may be able to navigate through the year before.. Liability cover is in an automatic trigger for the date of the sites of which companies you mostbe so complacent about how much money you must pay back an additional alarm alongside the motorcycle insurance involves paying monthly, bi-monthly or even the most important factor to choose butlegitimate and allowed. Go ahead and make a comparison. Once you have all the claims in a secure server so there is a well deserved driving licence in order to anywhereauto major in English. The road, however, can end up with a deductible is so important is that some of that money alone and let things flow naturally. Ummm, do findeach company and decided to approve this law? By better understanding and should provide specific cover in place. It would be looking at the information over the phone?’. Absolutely yes! inthose in which you buy car insurance, it’s certainly worth looking at other ones that are legal penalties. The other proof of course rhetorical. Of course the cost of your Itin forms for life insurance, according to what you can live peacefully and move to another insurance policy, as well as for you without notice, then you will get a ratethe old way- rather than outlook and in appropriate column, e.g. ”What”: Green peas, ”How much” 1/2 lb can, ”Expires”: 2011-03. This will give you the policy you find the ofproducts, it really isn’t anything more is more.

  http://www.lasmangist.com/ - 15.7.2016 13:22

 4. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A few of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this problem?

  auto direct wendell - 3.11.2016 14:33

 5. Out of the ashes of 9 11 came a rancid respect and kowtowing to a religion that has no tolerance for anything or anyone else.It is a sad testimony to the Wests ability to stand up for itself.But this pandering began long before 9 11 when the Western liberals began to look down on their own culture, mocking it and denigrating it and placing the non-culture of savages above their own.

  http://www./ - 15.11.2016 19:03

 6. haha hotelzimmer kaufen wie geilaber ein hotelzimmer mieten hahastimmt a netich würd ma sagen man bucht ein hotelzimmeraber ist ja wurst, aufjedenfall super typen

  http://www./ - 16.11.2016 15:25

 7. The NoseFrida is flipping fantastic. Those bulb suction thingies don’t work for shit. The snot doesn’t come anywhere near your mouth, and your baby can breathe again. Win win, I say.

  http://www.ggtaxservice.com/ - 27.3.2017 17:10

Kirjoita kommentti