Tusen tack, Brimi-Seter og Norge

Norja - 20.6.2012 18:22

Farmi ja sen asukkaat koirat mukaan lukien on hyvästelty, mutta ei toivottavasti lopullisesti. Ensi kertaa varten jäi vielä kalastamista, farmieläinten paimentamista, juuston valmistusta ja Norjan korkeimpien vuorien valloitusta. Täytyy tulla uudemman kerran joskus heinä-elokuussa, jolloin eläimet ja kalastusvenekin on vuoristofarmilla. Tuona kiireisimpänä aikana ravintolakin on auki joka päivä koko päivän ja vieraita tulee ja menee, joten meininki on varmasti erilainen kuin näin ennen kauden alkua.

Tämä oli erityinen kokemus ja etuoikeus minulle päästä nauttimaan Norjan maaseudusta ja tutustua paikallisten ihmisten arkielämään olemalla osa sitä. Oli suuri etuoikeus olla Brimi-Seterillä, jossa Hans, Ola ja Sven kohtelivat minua kuin kalleinta vierastaan. Söimme todella hyvin ja he jakoivat kanssani aikaansa kertoen tarinoita ja näyttäen minulle kaunista farmiaan ja maataan, Norjaa. Suuri kiitos vieraanvaraisuudestanne, sain olla kuin kotonani.

Tänä iltana lentoni lähtee takaisin Helsinkiin, mutta sitä ennen minulla on muutamia tunteja aikaa katsella pääkaupunkia Osloa.

Oslosta ei jäänyt juuri muuta mainittavaa kuin pöyristyttävät hinnat, esimerkiksi Bic Mac aterian hinta oli 12€ ja aikuisten junalippu keskustasta lentoasemalle 22€. Niin ja aivan skifi kaupunginosa nimeltään Tjuvholmen. Se on vähän kuin Ruoholahti, mutta pienempi ja sokkeloisempi ja vaikuttaa ihan aavemaiselta. Todella modernia arkkitehtuuria, paljon erikoisia suoria linjoja, lasia, kivilevyjä, kasvit ruukuissaan, ei nurmikkoa eikä juuri elämisen merkkejä. Pikkusaari on rakennettu 8 miljardilla kruunulla meren päälle.

Uskomaton yllätys oli kuitenkin se, että tapasin isäni Oslossa! Hän sattui olemaan täällä Norwegian Church Aidin koulutuksessa. Meillä oli siinä puolitoista tuntia aikaa vaihtaa kuulumisia eri puolilta maailmaa ja käydä sushilla. Hän on nyt näemmä mahdollisesti muuttamassa Sudaniin NCA:n töiden perässä, mikäli saa viisumin Sudaniin. Silloin farmille jäisi enää Muzi, koska Heatherkin muuttaisi Sudaniin. Muzi on kyllä mitä parhain henkilö huolehtimaan farmista. Kuitenkin, aika hauskaa, että tavattiin noin vaan iskän kanssa Norjassa!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti