Sankt Pauli, Reeperbahn

Saksa - 29.6.2012 22:18

Reeperbahn on Hampurin tunnetuin katu ja sijaitsee Sankt Paulin kaupunginosassa. Se on Hampurin yöelämän keskus ja punaisten lyhtyjen alue, joka tunnetaan myös nimellä syntinen maili. Kadulta löytyy ravintoloiden lisäksi satoja baareja, strippiklubeja, diskoja, seksikauppoja sekä seksimuseo.

Sankt Paulin kaupunginosa sijaitsee Elbe-joen rannalla Hampurin sataman läheisyydessä, jonka kautta aikoinaan merimiehet tulivat juhlimaan Hampuriin ja näin kaupunginosasta syntyi yöelämän keskus. Kaupunginosa tunnettiin pitkään ainoastaan katutappeluista ja maksullisista naisista. Sankt Pauli oli kaupunginosa, jonne sysättiin ne, jotka eivät olleet tervetulleita varsinaiseen kaupunkiin. Köyhät, sairaat ja likaiset majoitettiin sivuun keskustasta. Huumeriippuvaiset ja muut laitapuolen kulkijat kulkevat kaduilla isojen koiriensa kanssa, jotka suojelevat heitä ties miltä. Koirat ovat sentään kiinni talutushihnassa, toisin oli esimerkiksi Prahassa, jossa koirat kulkivat vapaasti omistajansa rinnalla.

Siinä hieman tietoa, millaiseen paikkaan olemme päätyneet. Aika erikoinen kokemus, asumme siis aivan Reeperbahnin varrella. Missään en ole nähnyt näin suoraa seksimainontaa. Yöllä alue on todella vilkas ja eloisa, mutta päivänvalossa alue näyttäytyy jopa epämiellyttävän likaisena ja haisevana. Päivällä kävellessämme saimme väistellä sammuneita juoppoja ja kadulla eläviä kodittomia. Jotenkin todella yllättävää nähdä tällaista Saksassa. Aivan parin kilometrin päässä on kuitenkin kaupungin keskustan Luis Vuittonin, Bvlgarin ja Applen posh-myymälät businesskortteleissaan, jossa kadunvarrella näkyy Porscheja ja liikemiehiä.

   Hieman edustavampi rakennus Reeperbahnilla  Railakasta menoa päivällä Reeperbahnilla Curry wurst at Edel Wurst Yksi maailman suurimmista Apple Storeista on Hampurissa IMG_4820   Pitkä bussi

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti