Salzburg-München

Itävalta, Saksa - 27.6.2012 21:29

Pikainen päivitys Saksasta.

Olemme nyt München Park hostellissa, jonka saimme aamiaisen kanssa aivan käypään hintaan noin 25€ per henkilö. Ainakin se on paljon halvempi kuin aluksi löytämämme 40€ hostellit. Paikka on kyllä ihan ihmeellinen, tällainen valtava koulua muistuttava kompleksi. Kävimme äsken syömässä läheisessä saksalaisessa ravintolassa. Ruoka oli hyvää, sitä oli paljon eikä se maksanut kuin 12€ ateriaa kohden. Taisimme olla ainoat turistit eivätkä tarjoilijat katsoneet oikein hyvällä, ettemme puhuneet saksaa. Täällä naisetkin tosiaan juovat olutta isoista tuopeista niin kuin miehet, ollaan Saksassa.

Tässä ajattelimme nyt lähteä käymään kaupungin keskustassa katsomassa mikä on meininki. Katsomoita illan Espanja-Portugali otteluun löytynee paljon, koska Saksa on ehdoton jalkapallomaa. Huomenna tarkoituksena on mennä aamulla BMW Weltiin ja käydä myös uudestaan Mammendorfissa, koska olemme saaneet Xedos Shopin osoitteen selville. Sen jälkeen jatkammekin kohti Hampuria Pepen ystävän luo.

Itävallasta täytyy vielä mainita, että maa on ehdottomasti niitä positiivisimpia yllätyksiä reissussamme. Bensa on Viron hinnoissa, eli noin 1,35€/l, mikä on 20 senttiä edullisempaa kuin Saksassa. Ulkona syöminen oli myös edullista. Ja totta kai maisemat jäivät mieleen.

Tänään aamulla maittavan hotelliaamiaisen jälkeen kapusimme Salzburgin linnaa vastapäätä olevalle kukkulalle, josta sai kivoja kuvia Salzburgin linnasta ja kaupungista. Näin päiväsaikaan kaupungissa olikin jo paljon enemmän elämää kuin edellisiltana.

Vuolaasti virtaava Salzach-joki Salzburgissa Salzburgin liikenteessä hevosvankkurit olivat vielä tavallinen näky  Jeesus Kristus ristiinnaulittuna Mozart Metsä kuhisi tummia oravia Rankka nousu, mutta metsä oli mukava. Linnut siellä visertelivät. Pikkulinna kukkulan laella Hyvä paikka pysähtyä kokikselle Puutarhahommia kiipeilyköysien varassa

 Salzburg

Syy, miksi olimme tulleet Salzburgiin oli siitä noin 30km päässä kulkeva mahtava tie vuoristossa.  Saksan ja Itävallan rajalla kulkeva Rossfeldhöhenringstrasse oli varmasti mahtavin ja hurjin tie, mitä olen koskaan ajanut. Tie oli maksullinen, minkä takia liikennettä ei ollut juurikaan, joten saimme ajaa hyvin vapaasti. Tie kulki ensin kurvitellen vuoren laelle, josta se kurvitteli tiukasti taas alas laaksoon. Noin 10km urheilusuoritus, jossa auton jarrutkin rupesivat savuamaan. Tie oli niin hauska, että samalla rahalla ajoimme tien vielä lopusta alkuun uudestaan. Norjassakin oli upeita teitä, mutta ongelma niissä oli max 50km/h nopeusrajoitus. Rossfeldillä rajoitus oli 100km/h niille, jotka uskoivat niin kovaa ajaa. Se oli kyllä tosi hauska ajaa, mutta kamalan pelottavaa pelkääjän paikalla istuttuna. Sattuipa vielä niinkin, että saman tien varrelta pääsi Hitlerin majapaikkaan, Eagle’s nestiin, mutta meillä oli niin hauskaa muutenkin, ettemme käyneet talolla asti. Aika huikeissa maisemissa Aatu kuitenkin sai asustella!

  Rossfeld Odotellaan, että jarrut jäähtyvät Jarrulevyt olivat kuumentaneet vanteet niin, että vesi kiehui vanteillakin. Sanomattakin selvää, että jarrulevyt olivat kuin olisi kiukaalle vettä kaatanut. Ei muuten kannata laittaa vettä kuumille levyille, ettei ne halkea. Kuultiin jälkeenpäin venäläisiltä. 

Täältä Saksasta voisin vielä tehdä sellaisen maininnan , että 2600km piti ajaa, kunnes alkoi näkyä tummaihoisia ihmisiä. Baltiassa ja Puolassa emme nähneet yhtä ainoaa. Toinen asia, mikä täällä on erilailla kuin esimerkiksi Latviassa ja Puolassa on se, että kaduilla voi juoda alkoholia. Kun alkoholi viedään kaduilta pois, niin se kyllä parantaa katukuvaa. Voisi tehdä hyvää Suomellekin kieltää kaduilla juominen. Se vähentäisi varmaan juoppojenkin määrää ja alkoholiongelmaa yleensäkin.

München Kansallisteatteri Huonosti kävi

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti