Riika – Varsova

Latvia, Liettua, Puola - 24.6.2012 11:04

Saatiin nukuttua hyvin hostellissamme ja Pepelle 30 tunnin valvomisen jälkeen uni teki varmasti hyvää. Aamiaiseksi Riikassa syötiin hedelmiä, jonka jälkeen jännitettiin onko automme vielä tallella, sillä emme olleet maksaneet parkkimaksua, koska meillä ei ollut Latvian lateja.

Kävi hyvä tuuri, automme oli tallella ja säästyimme 15€ pysäköintimaksulta.

Fiilistelyä  Kätevät lokerot tavaroille  Reppu teke tilaa tuliaisille 

Meillä oli aamulla vielä hieman aikaa kierrellä Riikan vanhaa kaupunkia ja käydä aamukahvilla, minkä jälkeen matkamme jatkuikin Liettuan kautta kohti Puolan Varsovaa. Latviassa sää oli  pilvinen, mutta Puolaan oli luvattu parempaa.

Riikassa ratikoita oli juhannuksen kunniaksi koristeltu tammen lehdillä   

Liettuassa tiet olivat ihan kelvollisessa kunnossa, mutta nähtävää tienvarsilla olisi voinut olla enemmän. Paljon tasaista maaseutua ja kirkkoja. Vanhan lentokentän pihassa oli hävittäjiä ja sotahelikoptereita, mutta lähempänä huomasimme ettei se ollutkaan enää lentokenttä, vaan se oli muutettu motelliksi. Siellä täällä näkyi pieniä kyliä, joissa oli vanhoja taloja. Nähtiin myös matkan ensimmäinen onnettomuus, kun rekka oli suistunut tieltä ja syttynyt palamaan.

Onnettomuus Liettuassa  

Ja nyt terveisiä Varsovasta, jossa ilta on lämmin. Löysimme lopulta Moon hostellimme Foksal streetiltä, mutta sen takia pyörimme ympäri Varsovan keskustaa 40 minuuttia. Navigaattorimme oli hukassa, keskustassa oli katuja suljettu tietöiden sekä tietysti EM-kisojen takia, siinä syyt. EM-kisat aiheuttivat myös väenpaljoutta ja ruuhkaa. Mutta nyt kun olemme täällä, niin olo on hyvä, Varsova on vaikuttava kaupunki ja todella suuri, tai sitten pyörimme 40 minuuttia vain ympyrää. Saimme hostellista oman huoneen, joka kustantaa noin 17€ per henkilö.

Tiet Puolassa ovat välillä todella pomppuisia ja niissä on suuria uria, koska teillä kulkee aivan mahdottoman paljon rekkoja Venäjältä saakka. Täällä pääsimme myös ensimmäistä kertaa ajelemaan moottoriteillä, jotka olivat kyllä hyvässä kunnossa. Puola on ilmeisesti haikaroiden luvattu maa, koska isoja haikaranpesiä näkyi usein teiden varsilla. Enkä ole missään nähnyt niin hienoja kirkkoja kuin Puolassa. Täällähän muistaakseni 95% väestöstä on katolilaisia, eli maa on erittäin uskonnollinen.

Haikaran pesä

Jossain Puolan maaseudulla rekkojen valtakunnassa pysähdyimme ravintolaan syömään. Tarjoilija ei puhunut sanaakaan englantia, mutta elekielellä ja osoittelemalla saimme tilattua ruokaa. Grillattu kana ranskalaisilla ja kokiksella ei maksanut edes viittä euroa.

Auto on toiminut hyvin. Penkit ovat oikein mukavat istuttavat, mikä on tietysti tärkeää tällaisella matkalla, kun tänäänkin ajoimme sellaiset 700km. Vaikka autossa on ilmastointi, niin nahkapenkit hikoiluttavat sen verran, että kalsarit ja t-paita pitää vaihtaa päivittäin. Niitä tuli pakattua näköjään liian vähän, mutta se antaa siis syyn shoppailulle, ehkä sitten Prahassa.

Lähdemme nyt katsastamaan, mikä tunnelma Varsovassa on Espanja-Ranska ottelun aikana.

Ja tunnelmahan oli aivan mahtava! Kadut ja ravintoloiden terassit olivat vielä puolenyön aikaankin täynnä iloisia ihmisiä ja musiikkia. Jalkapallo-ottelu keräsi myös paljon seuraajia ympäri katuja olevien televisioiden ääreen. Löysimme viihtyisän Meksikolaisen Frida –ravintolan, jonka terassille jäimme syömään ja viettämään iltaa, eikä tullut kalliiksikaan. Tunnelma oli kuin Välimeren maissa, joissa syödään myöhään illalla ulkona. Varsovasta jäi hyvin positiivinen kuva, tännekin olisi kiva tulla uudestaan!

 

Aamu valkeni rauhallisena ja aurinkoisena. Sisäpihalta kuuluu keittiön ääniä, rauhallista puhetta ja naurua. Meininki on oikein letkeä. Etsimme tästä vielä jonkin kahvilan ja sitten lähdemme kohti Krakovaa.

 

2 kommenttia »

  1. Teillähän tuntuu olevan kivaa matkaa. Kyllä Suomessakin ennen laitettiin koivun oksia auton keulaan Juhannuksena. Se vain on jäänyt pois käytännöstä.

    Mummi - 25.6.2012 18:20

  2. Kyllä meillä on oikein mukavaa täällä :) Kiva, että seuraatte blogia! Täytyypä yrittää herättää perinne juhannuskoivuista henkiin ensi vuonna. Terkkuja!

    Lauri - 26.6.2012 00:32

Kirjoita kommentti