Lom

Norja - 20.6.2012 18:19

Tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tänään on ollut kaunis ja aurinkoinen päivä. Lämpötila on kuitenkin vain 10 astetta ja ulkona tuulee kylmästi. Parempi siis pysytellä sisällä. Käytiin Svenin, joka on kesäisin täällä ja talvisin Kanarialla, kanssa ajelemassa vähän siellä sun täällä tässä lähikaupungeissa ja -vuorilla. Ensin käytiin viemässä juustoa ja lihoja alafarmille, josta tavara kulkisi edelleen hotelleihin ja ravintoloihin. Sven on rauhallinen tyyppi, joten vietettiin pitkän aikaa muun muassa Lomissa käyden erikoisissa kaupoissa ja erittäin hyvässä kahvilassa, Bakeriet i Lomissa. Hansin tädin omistamassa pikkumyymälässä myytiin paljon kaikenlaista pientä, retroa ja kallista, joukossa myös liinoja ja pyyhkeitä, joissa Muumihahmot seikkailivat. Bakeriet i Lom -kahvilassa oli valtavat ja maukkaat kookosraevoinsilmäpullat ja isot ikkunat myrskyävälle joelle. Brimin lisäksi alue on tunnettu tästä kahvilasta, johon on kesäisin jopa sadan metrin jonot, nyt siellä oli kuitenkin ihan kivasti tilaa.

Käytiin myös katsomassa yli 1000 vuotta vanhaa puukirkkoa, joka oli auringonpaisteen takia hauskasti ruskea toiselta puolelta ja musta toiselta puolelta. Parkkipaikalla törmäsin suomalaiseen, joka oli lähtenyt vuoden ´69 Vespallaan Hangosta Nordkappiin ja nyt matkalla Kööpenhaminaan. Mukanaan hänellä oli kaikki tarvittava: teltta, makuupussi, kahvipannu ja maskotti. Outoa oli se, että kulkuneuvo oli museorekisterissä, jossa on mielestäni jonkinlainen käyttörajoitus, jota luulisi muutaman tuhannen kilometrin matkan jo rikkovan. Oli mukava tutustua lähiympäristöön ajan kanssa.

Sain tietää senkin, että Brimin tarina alkoi Lomissa sijaitsevasta Fossheim -hotellista, jossa Arne Brimi sekä Hans Brimi olivat samaan aikaan töissä. Hotelli ja Arnen ruoat tulivat tunnetuiksi ja Hans oli mukana Arnen oppipoikana. Siitä sukulaiset ponkaisivat eteenpäin ja perustivat omat ravintolansa ja ovat menestyneet hyvin.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti