Kesähessuna Brimi-Seterillä

Norja - 20.6.2012 18:18

Maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tänään oli jännittävä päivä, kun paikallinen hallitus tuli illalliselle ja sain olla tarjoilijana. Nautin kyllä kovasti siitä tilanteesta, vaikka ensin jännittikin, kun en koskaan ennen ole ollut tarjoilina missään. Kaikki meni tosi hienosti; en läikyttänyt tai kaatanut mitään, vierailla oli hauskaa ja meillä oli hauskaa. Lopuksi hallituksen puheenjohtaja piti meille kiitospuheen, jossa hän kehui kuinka hienoa on, että alueella on tällaisia toimijoita ja kiitti erityisestä kokemuksesta ja hyvästä ruoasta.

Sitä ennen farmilla laitettiin Olan kanssa paikat kuntoon. Siirrettiin vähän maata ja tehtiin aita valmiiksi. Lapioiminen kävi lopulta tanssiksi, kun koirat jahtasivat lapiotani ja hyppivät lentävän mullan perässä, hauskoja koiria. Vietiin vanhoja huonekaluja ja työkaluja alafarmille, jossa asutaan siis talvisin. Farmin eläimet ovat siellä tällä hetkellä, mutta tuodaan tällä viikolla tänne vuoristofarmille. Norjassa on siis erikoinen käytäntö, että usein omistetaan kaksi farmia. Kesäisin asutaan vuoristofarmilla ja talvisin alhaalla laaksossa. Ei sinänsä ole mitään syytä, miksei täällä vuoristofarmilla voisi asua talvellakin, mutta näin ei vaan tehdä.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti