Hyvää juhannusta Baltiasta!

Latvia, Viro - 22.6.2012 23:14

Hyvää juhannusta!

Hyvää juhannusta! Jussia!

Ollaan Pepen kanssa tällä hetkellä Riikan vanhassa kaupungissa Naughty Squirrel hostellissa, joka on 13€ hintaan varsin mainio. Sijainti on keskeinen, hostelli on viihtyisä ja puhdas. Langaton nettikin on ilmainen! Harmi, että meillä on niin vähän aikaa Riikassa. Esikaupunkialue vaikutti aika aavemaiselta ja rähjäiseltä, mutta keskusta ja vanhakaupunki ovat eloisampia ja kauniimpia; kaduilla on vanhoja autoja, raitiovaunuja ja komeita rakennuksia, jotka saavat matkaajan tuntemaan, että on tullut paikkaan, jossa historia on vielä näkyvissä. Olisi mukava tutkia kaupunkia enemmänkin, varsinkin kun yöpyminenkin on niin edullista.

Riikan vanhakaupunki Naughty Squirrel hostelli  Petri (Naughty Squirrel) sai mitä matkaltaan haki

Meidän juhannuksemme alkoi aurinkoisella ja tyynellä säällä, josta pääsimme nauttimaan Eckerö Linen kannella kohti Tallinnaa. Iloisia ihmisiä oli paljon liikkeellä ja laivalle oli luotu tunnelmaa juhannuskoivuin, joita muuten oli monissa vastaantulevissa autoissa Virossa ja Latviassa. Suomessa meillä ei ole tietääkseni tuollaista kulttuuria, että autoa koristellaan koivuin, mutta se on hauskan näköistä ja sopii hyvin juhannukseen.

Tallinnassa emme tehneet muuta kuin tankkasimme halpaa bensaa 1,37€/litra ja ostimme Virukeskuksesta tavaroita, joita olimme unohtaneet pakata mukaan.

Kulkupelinä Mazda Xedos 6, V6

Seuraava pysähdyksemme oli Pärnussa, jonne olisi myös voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Satuimme löytämään hienon rannan, jossa oli paljon ihmisiä ja oikein hyvä juhannustunnelma. Paikalla oli virolaisten lisäksi myös paljon suomalaisia, eikä pelkästään lapsiperheitä vaan suurimmaksi osaksi ikäisiämme nuoria. Aurinkokin porotti aivan etelänmalliin, niin tuntui että mitäs tarvetta on lähteä Pärnua pidemmälle aurinkolomalle, sehän oli täydellinen kohde ja hyvin lähellä. Merivesi tosin ei ollut kauniin sinistä niin kuin etelässä, vaan Itämeren tapaan lähempänä ruskeaa väriä. Joka tapauksessa Pärnun ranta oli upea ja sää ei olisi voinut olla mukavampi lämpimän kesätuulen puhaltaessa, aivan mahtavaa! Tällä kertaa pysähdyimme vain pariksi tunniksi, mutta tuonne täytyy ehdottomasti mennä vielä joskus ajan kanssa. Paikasta jäi hyvät muistot: hieno hiekkaranta, halpa ruoka, upea sää, rauhallinen ilmapiiri ja paljon kaunista katseltavaa.

  Adonis Pärnun rannalla Kino rannalla 

Latvian puolelle päästyämme autotien kunto muuttui osittain kehnoksi, varsinkin urheiluautolle, mutta parani lähestyessä Riikaa. Ajokilometrejä kertyi tälle päivälle reilu 300, se tuntui oikein sopivalta. Odotammekin huomista yli 9h ajomatkaa Varsovaan jo “innolla”.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti