Africa, here I come!

Etelä-Afrikka, Swazimaa, Yleistä - 21.12.2011 18:01

Pitkästä aikaa Helsinki-Vantaalla. Kylläpäs tämä on muuttunut, en muistanut sen olevan näin sokkeloinen ja iso. Kai lentokentät kasvavat kaiken aikaa. Tai sitten se johtuu siitä, että en ole koskaan ennen lähtenyt täältä 37 -portilta, joka on lentokentän jossakin päädyssä. Näissä sokkeloissa kadottaa suuntavaistonsa ja tähän aikaan päivästä sekä tähän aikaan vuodesta ei voi suunnistaa auringonkaan perusteella. Huomenna herätessäni tilanne on toinen.

Viime joulun vietin Suomessa. Oikein mukava, rauhallinen ja harvinaisen valkoinen joulu. Tällä kertaa ei harmita lähteä Afrikan lämpöön tämänvuotista Helsingin talvea pakoon. Helsingissä on ollut sateisin loppuvuosi 50 vuoteen. Kuvittele, jos se kaikki olisi tullut lumena eikä vesisateena.

Kirjoittamiseni keskeytyi Finnairin lentoemäntien esittämiin joululauluihin… Meillä oli koulussa tänä syksynä sellainen Quality Hunters projekti, jossa olin mukana. Quality Hunters on Finnairin ja Helsinki-Vantaa lentokentän yhteinen ohjelma matkustajien lentokokemuksen parantamiseksi. Kahdeksan henkilöä sai matkustaa ilmaiseksi Finnairilla reilun kuukauden ajan kirjoittaen blogiviestejä kokemuksistaan ja parannusehdotuksistaan, joihin lukijat kommentoivat. Meidän tehtävämme oli tutkia, kuinka saada lukijat osallistumaan keskusteluun. Joulukuoro ehdottomasti kohotti monien mielialaa täällä. Lieneekö tällainen tempaus Quality Huntersin aikaan saamaa. Joka tapauksessa se oli lentomatkustuskokemusta rikastava asia. Hyvä Finnair ja Helsinki Airport!

Lähden siis Swazimaahan / Etelä-Afrikkaan kolmeksi viikoksi. Pitkän ja rankan koulu-/työputken jälkeen oli askel kevyt kävellessä Pasilan neuvostokuutioista 615 -bussipysäkille kohti lentokenttää. Painoin mieleeni miltä ulkona näytti – voiko näin montaa mustan, harmaan ja ruskean sävyä ollakaan? Toisaalta, ruoho oli yhä vihreää. Tuskin Helsingissä on sen enempää lunta jouluna kuin Johannesburgissakaan.

Lentoni Istanbuliin on 40 minuuttia myöhässä. Tarjoillaankohan lennolla kebabia? Oletan. Mitä muuta turkkilaisten lennolla tarjottaisiin? Paijun ja Andyn lento Lontooseen lähtee puolisen tuntia omaani ennen. Perillä Johannesburgissa minun pitäisi kuitenkin olla puoli tuntia heitä aikaisemmin. Turkkilaiset lentää kaasu pohjassa -ei tästä muuta voi päätellä.

Joulun vietämme siis Johannesburgissa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen sen jälkeen farmille! Isä on rakentanut sinne nyt talon ja uskomatonta, mutta totta, talon rakenteissa on käytetty omien puiden runkoja! Puut ovat siis vain kolmessa vuodessa kasvaneet jo kovasti. Tahdon vain ottaa hyvän asennon auringon alla hyvän kirjan kanssa ja ladata akkuja. Latauksen lomassa voi toki virkistäytyä muutamalla reissulla.

Toivotin juuri hyvää matkaa Paijulle ja Andylle. See you on the other side! Minun lähtööni on vielä yli tunti.

Africa, here I come!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti