Kolme valtakuntaa vol.1

Norja, Ruotsi, Suomi - 15.7.2011 00:21

Sormet syyhyävät jo kirjoittamaan, jalat kulkemaan.

Ensiapua tähän on luvassa huomenna, kun vaihdan Vantaan Ikean receptionin penkin yöllisen pikajunan satulaan ja suuntaan kohti pohjoista. Lähden serkkuni Joelin ja minulle vielä vieraan Tomin sekä Eetun kanssa vaeltamaan! Kaverit lähtevät ajamaan varhain lauantaiaamuna Seinäjoelta ja nappaavat minut hortoilemasta Nokian alamäen myötä autioituvasta porokylästä, Oulusta niin, ellen torku vauhdikkaan kesän väsyttämänä Kemiin saakka.

Tämän kesäisen vapaapäiväni olen derivoinut ja arponut, mitä tavaroistani pakkaisin upouuteen Haglöfsiini. Ainakin upouuden kameran, pränikän langattoman matkapuhelimeni ja uunituoreet vaellussaappaat. Hyvä liksa vai? Ei sentään, opintolainalla sentään. Uunista puheenollen, ensimmäistä kertaa pääsen itse vastaamaan vaellukseni muonituksesta ja päätinkin kokeilla lihan kuivattamista. Vaelluksella pyritään minimoimaan rinkan paino. Hämmästyttävää kuinka 400 grammasta lihaa voi kuivattaa 310 grammaa pois! Ideana tässä 12-tuntisessa prosessissa on kuitenkin saada kämppä haisemaan keitetyltä jauhelihalta, ei. Lihan keittämisen ja raollaan olevassa uunissa kuivattamisen tarkoituksena on poistaa lihasta kaikki rasva, joka härskiintyisi ilman jääkaappisäilytystä. Retkimuonien suunnittelu on hauskaa, mutta aikaavievää puuhaa. Pakkasin ja optimoin rinkkaani lähes koko päivän. Klassisesti siten, että aluksi pakkasin kaikkea mukavaa ja sen jälkeen sain harjoitella kaikesta ylimääräisestä mukavasta luopumista. Kyllähän kahdella T-paidalla ja kolmilla alushousuilla pärjää kuuden päivän kävelyreissun? Rinkka painaa siitä huolimatta jopa 15 kiloa.

Trekin suunnittelusta ovat vastanneet lakeuksien isännät. Kuuden päivän vaellus on tarkoitus aloittaa Kilpisjärveltä, mitenkäs muutenkaan kuin romanttisella veneretkellä. Buffetin, casinon ja karaoken jälkeen löytänemme itsemme jostain läheltä kolmen valtakunnan rajaa, kaikki todennäköisesti eri valtakunnissa ja yksi jääneenä iskemään karaoken avosylistä emäntää.. Hmm, hetkinen, olenkohan näistä pallontallaajista se ainoa ilman sitä oikeaa? No joka tapauksessa, mikäli asiat menevät kuin elokuvissa, niin vaellamme kohti Pältsaa, jonka laelle (n. 1300m) on tarkoitus nousta. Näin sanomme auf wiedersehen Ruotsille ja hyökkäämme kohti Norjan samankorkuista Bárrásia. Ruotsi ja Norja takataskuissamme palanemme kolmen valtakunnan rajalle ja yritämme Aikuista naista uudemman kerran. Sanasta sanaan suunnilleen näin periaatteessa homma hanskassa, hanskat rinkassa!

Jutelkaa siis mukavia vastaajalleni seuraavat seitsemän päivää, koska en ole langattomien yhteyksien säteilyalueella!

Parempia irtiottoja toivotellen,

Lauri

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti