Matka Taipeihin

Australia, Taiwan - 14.2.2010 13:29

Terkkuja täältä Sydneystä.

Lentokentän ikkunasta näkyy tuttu moottoritie. Sää on harmaa ja pilvinen. Jännä että on vasta aamu, vaikka itse on ollut valveilla jo niin pitkään.

Air New Zealandin kone oli hiukkasen myöhässä, matkalla oli kova vastatuuli. Lentokone oli ihan miellyttävä. Kaikilla oli omat screenit, mutta jalkatilaa oli aika vähän, pieni kone. Lentoa edeltävä ohjeistusvideo oli kaikkeista hauskin. Se oli tehty aika kevytmielisesti, välillä tuli kaikenlaista vitsiä ja muita hauskoja letkautuksia.

Täällä Sydneyssä vietin suuren osan odotusajastani Christchurchin lennolta tapaamani sievän ruotsalaisen neitokaisen seurassa. Göteborgista kotoisin oleva Johanna oli matkustanut aika pitkälti ympäri maailman. Oli nähnyt Castron Kuuban, Ecuadorin, Kolumbian, Jenkit, Egyptin, Itä-Aasiassa useamman maan ja nyt hän oli Uudessa-Seelannissa opiskelemassa turismia. Tällä kertaa hän oli matkalla Filippiineille. Juteltiin Ruotsista ja Suomesta, kehitysmaista ja alkuperäisasukkaista. Vilken trevlig flicka! Ruotsini oli kyllä ruosteista.

Lento Taipeihin sujui mutkitta eikä koneessakaan ollut liikaa väkeä. Itselläni oli tyhjä penkkirivi. Matkalla opiskelin mandariinikiinaa, jota Taiwanilla puhutaan, lentokoneen tietokoneella. Opin numerot, viikonpäivät, kuukaudet ja joitain yleisimpiä sanoja. Ääntäminen on kyllä vielä hakusessa. Laskeutuminen Taipeihin aloitettiin jo maan toisessa päässä eteläkärjessä. Laskeuduttaessa ihmettelin, että onpa valtava kaupunki, kun välkkyviä valoja oli niin paljon ja luulin niitä korkeiden rakennusten merkkivaloiksi. Vähän ajan päästä näytti ihan siltä kuin koko kaupunki olisi valokuvannut meitä, välkettä oli joka puolella. Sitten vasta hoksasin, että hei nythän on uuden vuoden aatto! Välkehän oli ilotuksista. Näytti hienolta!

Kentällä sain leiman passiin ongelmitta, virkailijat olivat hyvin iloisia ja ystävällisiä. Pikku pulma kuitenkin ilmeni, kun rinkkani ei saapunutkaan. No onneksi siellä oli vain vaatteita. Kikka, Tahlia ja Zac olivat minua vastassa. Näin usein ei ollakaan ennen nähty. On kyllä hienoa, kun on tuttavia ympäri maan. Tuskinpa olisin muuten Taiwanille lähtenyt.

Aasian maaksi Taiwan on siitä erikoinen, että täällä on oikeanpuoleinen liikenne, eli sama kuin Suomessa. Siitä onkin jo aika pitkä aika, kun viimeksi matkustin oikealla puolella. Tiet olivat melko hiljaiset, koska uuden vuoden aatto täällä vastaa meidän jouluaattoamme, eihän silloin kukaan liiku kotoaan mihinkään. Moottoritiet olivat aika hurjia, kun niitä kulki eri kerroksissakin. Ei ihan samanlaisia kuin Uuden-Seelannin pikitiet. Kaduilla näkyi hienoja kiinalaisia riisipaperivalaisimia.

Sukulaiseni asuvat keskustasta jonkun matkaa pohjoiseen erään vuoren rinteellä. Aikamoinen kartano täällä, seitsemän makuuhuonetta, uima-allas, isot parvekkeet ja kaikkea. En ole varmaan koskaan ollut näin suuressa talossa. Kyllä minunkin kelpaa täällä lomailla. Asun yksin talon korkeimmassa kerroksessa, jossa minulla on iso huone isolla parisängyllä, oma kylpyhuone ja valtava parveke kerrassaan upeilla näkymillä kaupunkiin. Tässä katselen kaupungin ilotulituksia vuoteestani. Niin kuin sota olisi käynnissä.

Suunniteltiin jo vähän mitä voitaisiin tehdä, nyt kun lapsillakin on viikko koulusta vapaata. Taiwan vaikuttaa oikein kivalta!

Nyt kuitenkin väsyttää, kun en ole nukkunut yli vuorokauteen.

1 kommentti »

  1. Onneksi oot turvallisesti ja lokoisasti perillä sukulaisissa!!
    Saavuit hauskaan aikaan sinne ja kiva että lapsilla on myös lomaa .Kerro terveiset kaikille täältä korkeiden kinoksien keskeltä!

    mama - 15.2.2010 21:23

Kirjoita kommentti