Ensimmäinen shortsipäivä

Taiwan - 23.2.2010 18:04

Heräsin aamulla jo vähän ennen seitsemää, koska halusin lähteä mukaan viemään lapsia kouluun. Tahlia ja Zac käyvät Taipein eurooppakoulussa, jossa heillä oli tänään karnevaalipäivä. Jäätiin katsomaan koko koulun paraatia, jossa luokat olivat pukeutuneet eri teemoittain. Hauskoja asuja oli paljon.

Koululta mentiin samaiselle läheiselle torille, jossa oltiin oltu jo aikaisemminkin. Nyt oli kuitenkin päivä ja myynnissä oli eri tavaraa kuin viimeksi illalla. Katu kuhisi ihmisiä. Tein hyviä ja halpoja löytöjä, joista parhaimpana pidän erittäin hyvännäköisiä ja laadukkaita italialaisia kenkiä 15 eurolla. Muihin siellä myytäviin kenkiin nähden ne olivat kalliit, mutta ehdottomasti rahan arvoiset. Ostin myös kaikenlaista huvittavaa turhaa tilpehööriä, jota saa niin halvalla. Hienon palmunlehtihatun löysin hattukokoelmaani eurolla. Siisti nahkavyökin irtosi eurolla. Kaikenlaista muutakin.

Käytiin vielä toisellakin torilla. Shoppailu täällä on kivaa, kun vähällä saa niin paljon. Miellyttävääkin se on, koska ihmiset eivät kisko sinua kojuihinsa, vaan saat ihan rauhassa katsella. Sitten käytiin välillä pyörähtämässä kotona, kunnes taas ajettiin postin kautta koululle. Tässä vaiheessa päivää lämpötila oli jo 26 astetta, joten vaihdoin shortseihin. Koukattiin take-awayllä yhdessä vietnamilaisessa ravintolassa, joka on Kikan suosikkeja. Lasten koulupäivät täällä kestävät 8-15, mutta sen jälkeen on aina kaikkea muuta. Lapset menee lähes joka päivä johonkin harrastuksiin, joihin Kikka heitä kuskaa. Kotiäidin päivää vierestä seurattuna voin sanoa, että ihan työstä se käy. Kiireellä täytyy mennä paikasta toiseen koko päivän ja sitten pitäisi vielä tehdä kotitöitä ja kokata siihen lisäksi. Päivä alkaa jo aamukuudelta, kun lapsille täytyy pakata lounaat kouluun ja tehdä aamupala. Ei ole helppoa.

Mentiin syömään lounaat Zhishanyen temppelin puistoon, joka oli oikein miellyttävä paikka näin aurinkoisena päivänä. Täällä on muutenkin tosi paljon ja hyviä puistoja ja muita ajanviettomahdollisuuksia ulkona. Suureksi osaksi se johtuu varmasti siitä, että ihmisillä ei ole omaa pihaa taloissaan. Ruoka oli tavattoman hyvää, nam nam niin suussasulavaa. Mukavan mausteista ja monipuolista. Syön puikoilla jo ihan hyvin. Jäin temppelille, kun Kikka lähti Zacin kanssa kotiin. Vietin siellä hyvän aikaa ihmetellen tuota kaunista kukkulan laella sijaitsevaa temppeliä kirjavine väreineen ja tarkkoine yksityiskohtineen. Suosikkitemppelini tähän saakka, toki aurinkoisella säällä voi olla jotain tekemistä asian kanssa. Kukkulalla oli kivoja kävelyreittejä viidakkometsässä ja siellä oli pikkutemppeleitä, joissa ihmiset istuivat lukemassa. Näköalat kaupunkiin olivat myös kivat. Minäkin etsin itselleni pienen temppelin, jonne jäin katselemaan pikku hiljaa laskeutuvaa aurinkoa.

Joka tapauksessa huomenna olen lähdössä pienoiselle saarikiertueelle. Kierrän siis vähän tätä Taiwanin saarta. Herään taas tosi aikasin ja matkustan junalla Taipeista Hualieniin itärannikolle. Siellä aion vuokrata skootterin ja ajaa Tarokoon ja illalla taas takaisin Hualieniin. Seuraavana aamuna on taas laittoman aikainen herätys ja seitsemän tunnin junamatka saaren eteläkärjen ja Kaoshungin kautta Tainaniin, saaren entiseen pääkaupunkiin länsirannikolle. Perjantaina Rade ottaa junan Taipeista Tainaniin, jossa tavataan ja vuokrataan auto. Halutaan ajaa saaren poikki vuorten yli Taitungiin takaisin itärannikolle, mutta se on vähän epävarmaa, koska tien kunto saattaa olla mahdottoman huono rankkasateiden jäljiltä. Taitungista jatkettaisiin seuraavana päivänä Hualieniin ja sieltä sitten takaisin Taipeihin niin että ehdittäisiin sunnuntaiksi katsomaan lantern festivaalia.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti