Pyöräilyä

Uusi-Seelanti - 14.1.2010 06:04

Tässä on matkattu leijonamaan ja kengurumaan halki, nyt läpikäydään lammasmaata. Täältä matka jatkuu lohikäärmemaahan ja sieltä takaisin poromaahan. Tuli vain mieleen…

Uusi-Seelanti on mahtava paikka. Olen jo ihan lumoissa, vaikka vasta niin vähän nähnyt. Kai mieltä vain nostattaa nähdä taas havupuita ja huikeita asuntoja. Nämä ovat talviasuttavia kuin Suomessa, mutta ne on viety vielä pidemmälle siinä mielessä mihin ne on rakennettu. Ollaan eilinen ja tämä päivä vietetty tässä Christchurchin rannikolla olevan kraatterin ympärillä ja näiltä jyrkiltä seinämiltä löytyy jos jonkinlaista arkkitehtuurin ihmettä. Jotkin taloista ovat hyvin moderneja, paljon isoja ikkunoita. Jotkin taas ovat idyllisiä kivitaloja. Ehkä hurjimpia ovat kuitenkin talojen parkkipaikat, jotka ovat kapeita ja hyvin jyrkkiä kuten kuvitella saattaa, kun kyseessä on kraatterin seinämä. Taloihin olen vallan ihastunut täällä.

Kraatteri näyttää yhdeltä puolelta katsottuna asumattomalta Lord of the Ringsin kaltaiselta puuttomalta vaellusmaastolta, mutta kulman takana tulee paljon asutusta ja seuraavan kulman takana uusia kaupunkeja ja jopa satamia. Kraatteri on täynnä yllätyksiä. Autotie kiemurtelee hienosti seinämiä pitkin. Yllätyksenä tuli tosiaan se, että luultiin tämän olevan ihan asumatonta seutua, mutta näissä upeissa, karuissa ja hyvin vaikeakulkuisissa maisemissa on kätkettynä paljon. Jotenkin vaikuttaa itse asiassa vähän Swazimaan maisemilta, mutta täällä on meri ja muutenkin paljon vesistöä ja sitten tietysti infrastruktuuri on hieman erilaista.

Oletin ehkä ettei tämä itärannikko tarjoaisi maisemallisesti mitään ihmeellistä, koska mahtavimmat maisemat pitäisi olla länsirannikolla, jossa ne lumihuippuiset vuoretkin ovat. Itärannikko on hyvin tasaista itse asiassa.

Ajettiin noin 300km yhden pyörätelineen takia, mutta nyt meillä on sellainen ja hyvä onkin. Saatiin siis viimein pyörätkin matkaan mukaan ja heti mentiin pyöräilemään näihin upeisiin kraatterimaastoihin. Loppupäivä istuttiin autossa ja tehtiin ruokakin sisällä kun satoi, sillä autosta loppui akku, kun pyöriteltiin liikaa elektroniikkaa parkissa. Illan tullen eräs mukava pari ajoi viereen ja saatiin apua. Nyt ajettiin mörkömetsän läpi tällaiselle pienelle rannalle, jossa ei ole ketään muita. Ilma on aika jäätävän kylmä, noin 10 astetta! Alkaa jo kaipaamaan Australian lämpöä.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti