Odotusta

Uusi-Seelanti - 13.1.2010 09:12

Kirjoitan täältä tammimetsän keskeltä, tämänhetkisestä leiripaikastamme.

Ostettiin auto viimeinkin. Maksettiin 4600NZD eli noin 2300€ tällaisesta premium luksus Nissan Caravanista. Luksuksen siitä tekee se, että niinkin vanhaksi autoksi siinä on enemmän elektroniikkaa kuin kodinhoitohuoneessa. Epäilyksemme onkin, että se on ollut entisen japanilaisen mafiapomon yksityisbussi. Sähköisiä verhoja voi ohjailla neljästä eri seinästä, takapenkkiläiset voivat itse säätää ilmastoinnistaan haluamansa lämpötilan, puoli kattoa kattavaa kattoluukkuakin operoidaan sähköisesti, peilit ja ikkunat ovat tietysti myös sähkötoimisia, autosta löytyy myös keskuslukitusnappi ja ovissa operoi aina joku sähkömoottori kun ne sulkee. Sisusta on erinomaisessa kunnossa. Se on osittain harmaata keinonahkaa ja pehmeää sinistä kangasta. Juuri sopivan erityinen meille.

Vaikka nyt on auto alla, niin ei olla puusta pitkään päästy, koska pyörätelinettä ei olla onnistuttu hankkimaan. Netistä kyllä jo ostettiin kovaan hintaan yksi, mutta myyjästä ei ole kuullut mitään, joten ei olla päästy hakemaan sitä. Jätettiin meidän pyörät vain hostellin varastoon, vaikkei hostellissa enää yövytäkään.

Aikaa ollaan kyllä saatu kulumaan, kun hankittiin kaikenlaista härpäkettä leirielämiseen ja huollettiin autoa. Sivupeili piti hankkia ja vaihdatettiin öljyt myös. Oli muuten hienoin öljynvaihto-operaatio koskaan. Tuotiin auto pajalle ja sanottiin, että öljyt pitäisi vaihtaa. Noin 10min päästä öljyt ja filtteri oli vaihdettu. Samalla he tarkistivat auton muut osat ja vaihdatettiin siinä samalla taka-akselinkin öljyt. Se oli nimen omaan öljyn vaihtoon erikoistunut liike, ja niillä oli hienot pelit ja vehkeet sen hoitamiseen. Palvelu oli erinomaista ja nopeaa. Lopuksi saatiin karkkipussikin. Kaiken lisäksi he olivat vielä kilpailijoita halvempia.

Ensimmäisenä autoilupäivänä ajettiin Christchurchin rannikon vuorille, jossa oli aivan upeita taloja upeilla näkymillä. Yövyttiin siellä rannalla useiden muiden kämppereiden kanssa.

Seuraavaksi yöksi tultiin tänne tammimetsään. Ajettiin noin tunnin matkan päähän CHC:stä. Ostettiin virvelit ja haluttiin päästä kalaan. Tultiin yhdelle kauniille joelle ja meillä olikin pienet eräseikkailut jo.

Yöllä oli jännitystä ilmassa, sillä keskiyön aikaan pimeyden keskeltä saapui pari tehokasta taskulamppua koiran haukunnan kanssa. Olin jo syvässä unessa, kun Mika herätti minut. En tajunnut aluksi ollenkaan mitä oli tapahtumassa. Näin juuri unta sitä ennen ja yhtäkkiä todellisuus tuli siihen mukaan, mutta luulin sen kai olleen vielä unta. Valojen välkettä luulin poliisiksi. Koira haukkui ihan tässä meidän auton vieressä ja pian miehetkin saapuivat. Heillä oli pyssy mukana jolla he alkoivat ampua. Eivät onneksi meitä vaan tammimetsää päin. Hetken tässä paukuteltuaan he lähtivät ja nyt aamulla maasta löytyi joku kuollut tunnistamaton eläin.

Eli tässä nyt odotellaan pyörätelineen perään tällä hetkellä eikä oikein tiedetä mitä tehdä.

2 kommenttia »

  1. Hei siistin auton ootte bongannu! Mua vaan naurattaa täällä toi sun kuvaus, mefiapomon yksityisbussi :D heh.

    Kai se otitte sen eläimen retkievääksi? :D

    Johanna - 13.1.2010 13:53

  2. Heip kiitos me ollaan ilosia autoilijoita! Japanista tää auto on tuotu niin sopisi hyvin ajatukseen. No se oli sen verran kuvottava eläin, etten edes kehdannut laittaa kuvaa blogiin siitä. Mutta siellä se varmaan on ensi kerrallakin, jos meille tulee nälkä.

    Lauri - 14.1.2010 06:14

Kirjoita kommentti