Alku vie aina aikansa

Uusi-Seelanti - 11.1.2010 00:06

Terkkuja pitkän valkoisen pilven maasta, Uudesta-Seelannista!

Ollaan tutustuttu Christchurchin kaupunkiin, joka mielestäni vaikuttaa jotenkin vähän Helsingin ja Rovaniemen sekoitukselta. Siinä on hiven suurkaupunkimaisuutta, onhan se eteläsaaren suurin kaupunki, mutta kaduilla on oudon hiljaista ja paljon nuorisoautoja. Kaikenlaisia erikoisliikkeitä löytyy, mutta ollaan löydetty oikeastaan vain yksi ruokakauppa.

Suurin osa ajasta ollaan kuitenkin etsitty autoa, jossa asua ja matkustaa. Vaihtoehdot ovat olleet hyviä, mutta menneet saman tien. Nyt tänään kuitenkin sovittiin yhden saksalaisen kanssa, että ostettaisiin hänen pakettiautonsa huomenna 4600NZDollarilla eli noin 2300 eurolla. Se on aika luksus, sillä siinä on kaksi kattoluukkua ja kaikenlaista elektroniikkaa. 1990 vuoden Nissan 3-litraisella V6 bensakoneella ja automaattivaihteistolla. Uskotaan sen olevan hyvä valinta jälleenmyynnin kannaltakin.

Muuten on pyöräilty vähän ympäriinsä. Löydettiin tosi hyvä intialainen ravintola tästä läheltä, josta saa lounasta erinomaiseen hintaan. Neljällä eurolla saa annoksen, johon kuuluu riisiä, intialaista kanaa tai muuta lihaa, vettä ja vielä naanleipää. Se on vielä ihan oikea hieno ravintola. Ollaan syöty siellä joka päivä.

Hostelli on kiva. Täällä on ilmainen biljardi ja pingis, jota ollaan pelattu paljon. Toivottavasti huomenna saataisiin vaan se auto, koska halu päästä maastopyöräilemään ja kalaan on kova.

Säät täällä muuten ovat paljon kylmemmät kuin Australiassa. Lämpötilat siinä 20 asteen lähellä, mutta tuuli on yleensä kylmä. Kylmyyskin on silti kivaa. Mukava nähdä villapaitoja ja pipoja kauppojen hyllyillä. Lampaanvillastahan täällä tehdään kaikenlaista.

Henri taitaa olla nyt pian Australiassa. Lauantaina meidän posse on kasassa täällä. Toivottavasti saadaan Henkallekin pian polkupyörä.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti