Pala parhainta Suomea

Australia - 8.12.2009 16:12

On se kun saa päivän marjastuksen päätteksi pulahtaa uimaan ja saunomaan…

Tuntuu kuin eläisin uudestaan Suomen suvea ahertaen marjapuskien kimpussa keräten (popsien) metsämansikoita, herukoita ja vadelmia . Lämpötilat ehkä täällä hieman korkeammat. Nyt on ollut tosi kuumaa, tänäänkin +32 astetta. Tuttujen marjojen maku ja näkö ovat hyvin ajaneet pois suomi-ikävää. Helteisen, hikisen ja pölyisen farmipäivän jälkeen ei ole parempaa tekemistä, kuin antaa kropan rentoutua kylpemällä ulko- ja porealtaissa sekä saunomalla lika pois.

Meininki oli kovin suomalaista myös sunnuntaina 6. joulukuuta. Ajeltiin tukkamme lyhyiksi ja yritettiin blondata niitä sitruunaliuoksella . Päätettiin valmistaa jotain perinteistä ruokaa. Tehtiin perunamuusia ja lihapullia, jotka oli siis todella maukkaita . Perus suomisafkaa winter vegetableista, mutta Peter piti kovasti, tai sitten ei kehdannut sanoa totuutta, vaikka yleensä onkin niin suorasanainen. Illalla syötiin konvehteja ja katsottiin Tuntematon Sotilas. Laitettiin siihen tekstitykset englanniksi niin Peterkin pysyi juonessa mukana. Hänen mielestään se oli erinomainen taidonnäyte, mutta jäi miettimään elokuvan sanomaa, ei ollut ihan varma siitä, eikä mekään oikein osattu sitä selittää.

Viikon alusta palattiin takaisin töihin ja Mikankin oli tarkoitus tulla farmille, mutta lomailu vei voiton ja hän päätti lähteä takaisin Sydneyhin ottamaan aurinkoa ja syömään pipareita.

Käytiin tänään Mikon kanssa katsomassa Hillsong Unitedin We’re all in this together -dokumenttielokuva. Oltiin positiivisesti yllättyneitä molemmat. Se oli hyvin puhutteleva ja aika syvällinen. Oletin sen kertovan, kuinka pienestä kirkkobändistä oli tullut ympäri maailman tuhansittain yleisöä vetävä yhtye. Siitä ei kuitenkaan ollut kyse lainkaan. Itse asiassa se ei edes mielestäni ollut dokumentti Hillsong Unitedista, vaan heidän dokumenttinsa maailman ihmisistä, elinolosuhteista, ajattelu- ja roolimalleista etc. Dokumentti oli tehty heidän pari vuotta kestäneen maailmankiertueen aikana. Siinä oli saatu erityisen hyvin tuotua kehitysmaiden ihmisten elinolosuhteet ja ihmisten erilaisuus tässä samassa hetkessä kaikkien muiden kanssa. Oli hauska kohtaus, kun kuvattiin eri puolin maailmaa samaa hetkeä ja kuinka erilaista se onkaan. Dokumentissa oli paljon pohdintaa ja hyviä lainauksia. Mieleen jäi eräs Äiti Teresan lainaus: The most terrible poverty is loneliness. Se on tottakin, koska materiaalisesti rikkaammat länsimaalaiset saattavat kuitenkin olla köyhempiä, kuin vähän omistavat kolmannen maailman kansalaiset, joilla on toisensa. Hyvin mielenkiintoinen dokumentti ja siinä oli hieno sanoma rakkaudesta.

2 kommenttia »

  1. hejssan vaan!
    sain Kirpulta tän osoitteen ja päätin vihdoin tulla kirjoittamaan terveisiä! Kiva kuulla että sulla on mukavaa ja kaikki hyvin!!! Mä lähden nyt Ideaparkkiin jouluostoksille :D Voi oiken hyvin! Terkkuja Iisakilta myös. *halaus*

    annemari - 11.12.2009 15:01

  2. Vautsi vau! Mukava kuulla teistäkin! Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin siellä Tampereella! Kiitos kommentista.

    Kaikkea hyvää teillekin! Hyvät joulun odottelut. Mäkin tulin juuri Sydneystä ostoksilta.

    Lauri - 13.12.2009 15:43

Kirjoita kommentti