Katoomba

Australia - 5.12.2009 16:03

On muuten melko kalliita nuo metsämansikat, joita on poimittu. Ravintolat maksaa niistä jopa $36/rasia, joka on parin kourallisen kokoinen. Niitä ei muualta kuulemma saa ja jopa ravintolat Brisbanesta asti olisivat valmiita ostamaan mitä vain saisivat käsiinsä. Kysyntää eurooppalaisille marjoille siis riittää. Siinä taas siis oiva bisnesvinkki. Eikä sellaisen farmin perustaminen vaatisi edes niin suuria resursseja, kun vähän marjoja laittaisi kasvamaan. Ei tuo Berridalekaan iso ole.

Farmilla meidän kanssa työskentelee yksi 20-vuotias australialainen Rog. Hän kerää rahaa euroopanmatkaansa varten. Rogilta ollaan saatu kyyti takaisin kotiin farmilta, kun hän asuu tässä lähellä Leurassa. Mukava kaveri.

Perjantaina Nina ja Richard olivat koko päivän Sydneyssä, niin minä sain olla vähän vastuussa, että työt tuli tehtyä oikein ja ajallaan. Ja ne tulikin tehtyä oikein hyvin, Richard kiitteli jälkeen päin. En olisi edes halunnut työskennellä perjantaina, mutta Richard ja Nina eivät olleet uskoa silmiään, kuinka hyvin oltiin Mikon kanssa kitketty rikkaruohoja edellisenä päivänä, joten hän halusi, että ollaan molemmat paikalla, koska silloin hommat tulee tehtyä. Tehdään kuulemma fantastista työtä. Sellaista palautetta on toki mukava saada, näyttäisi hyvältä CV:ssä.

Marjojen ja rikkaruohojen lisäksi on ikävä kyllä vielä niitä mattoja taas lisää. Sain niistä aika lailla tarpeekseni puolisen vuotta sitten, mutta mutta.. kaippa sitä taas vähän aikaa jaksaa niitäkin.

Raskaan farmipäivän jälkeen mentiin koko porukalla saunomaan ja kylpemään Katoomban aquatic centreen. Saunottiin pitkään ja löllöteltiin porealtaassa lihakset rennoiksi. Käytiin kuitenkin vähän virkistäytymässä ulkoaltaassakin.

Sitten oli vuorossa ihana viikonloppu. Nukuin lauantaina yli yhdeksään. En muista millon viimeksi olisin nukkunut niin pitkään. Muistan vaan, että joka aamu on ollut joku syy herätä aikaisin. Kaunis aurinkoinen päivä lähti verkkaisesti käyntiin. Kun Mikakin pääsi ylös, lähdettiin pyöräilemään. Mika oli saanut kasattua meidän molempien pyörät entiselleen. Käytiin aluksi katsomassa Katoomban nähtävyyksiä. Blue Mountainseilta avautuva näkymä alhaiseen laaksoon on ainutlaatuinen. Pidän siitä maisemasta erityisen paljon. Kuuman lauantain takia pihalla pyöri mahdottomasti Samsonite-turisteja, mutta myös häiritsevän paljon kärpäsiä. Sellaisia ärsyttäviä kärpäsiä, jotka tunkevat silmiin ja sieraimiin. Eipä taida olla kärpäset siellä Suomessa tämän päivän ongelma.

Aika pitkään meni ennen kuin saatiin selville joku pyöräreitti. Käytiin pyöräliikkeestäkin kyselemässä, mutta ilmeisesti täällä on aika heikosti mitään polkuja pyöräilyyn. Tsekattiin kuitenkin läheinen reitti niin pitkälle kuin jaksettiin. Kartasta Narrow Neck näytti upealta. Sellainen pitkä vuoren uloke, jonka päällä kulki hiekkatie . Se oli kuitenkin niin täynnä raskaita ylämäkiä ja kärpäsiä, sitten kun vielä Mikan takakumi puhkesi ja oli niin kuuma, niin käännyttiin takaisin ja haluttiin vaan päästä sisälle kärpäsistä ja kuumuudesta eroon.

Ollaan lupauduttu maksamaan Peterille asumisestamme sillä tavalla, että kokataan aina illallinen koko porukalle. Eilen Mika(pääasiassa) loihti maittavan bravuurinsa, graavilohipastan . Tänään syötiin jauhelihatortilloja. Outoa täällä Katoombassa on ostoskärryjen paljous kaduilla. Kauppa sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen lähistöllä on huomattava määrä asuntoja. Täten ihmiset ei viitsi lähteä kauppaan autolla, mutta ostokset on kuitenkin sen verran raskaat kantaa, että otetaan ostoskärry mukaan.

Huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä. Aiotaan ottaa ihan chillisti ja katsoa Tuntematon Sotilas. Peterkin oppii sitten vähän Suomen historiasta tarkemmin. Linnan juhlat jää nyt toistamiseen näkemättä. Pitkään sitä on jo poissa kotoa oltu. Tällaiset asiat muistuttaa siitä. Kyllä Katoombaan saavuttaessa hiipi mieleen, että olisi ollut kiva jo saapua kotiin, mutta vielä on monta muuta paikkaa saavuttavana kotia ennen. Malttia.

1 kommentti »

  1. Ja taas tuli nälkä, kun tämän luki ;)

    Teebo - 6.12.2009 12:21

Kirjoita kommentti