Australian ympäriajo viety päätökseen

Australia - 3.12.2009 16:27

Sunnuntaina oli pakkauspäivä. Tavattiin myös vuokraisäntä ja oltiin kaikki tyytyväisiä toisiimme. Illalla Antti tuli meidän luo kylään ja mentiin Mikan ja Antin kanssa syömään Okra -ravintolaan, johon olin jo pitkään halunnut mennä. Varasin meille pöydä, mikä osoittautui tärkeäksi väenpaljoutta katsellessa. Mikko meni viettämään iltaa toverinsa, aivokirurgin, kanssa. Olivat hurjastelleet kaverin Porschella.

Okrassa nautimme maittavan illallisen. Tilattiin erinomaiset alkupalat, kaikenlaisia pikkuherkkuja ja sitten pääruoaksi jaettiin ankkaa, chilipihviä ja katkarapuja. Se oli viimeinen ateriani Melbournessa.

Maanantaiaamuna 30. marraskuuta 2009 Mikko ja Mika menivät Southern Cross juna-asemalle Geelongista saapunutta Alexandraa vastaan. Sieltä he jatkoivat yhdessä Hertzin autovuokraamoon, josta Alexandra ajoi auton meidän kämpille ja sitten olikin aikamoinen taistelu saada kaikki rojumme mahtumaan Toyota Camryn sedaniin, joka oli mitä idioottimaisimmin suunniteltu tavaratilan suhteen. Mika joutui purkamaan pyörämme aivan osiin ja juuri ja juuri saimme kaiken mahtumaan niin että jokaiselle oli vielä tilaa istuakin.

Matkaan päästiin ihan hyvissä ajoin ennen puolta päivää. Antti oli tosiaan järkännyt meille yöpymiset Canberrassa vanhempien luotaan. Eli päivän ajo oli sinne, noin 700km. Kaikki sujui hienosti ja saavuttiin Enskan ja Mirjan luo illalliselle. Ai että sitä kotoisuutta. Oli suomalaisen näköinen joulukuusi, niitä olkihevosia koristeina kans, Marimekon verhot, Hackmannin aterimet, lihakeittoa, juustoa ja ruisleipää! Hajukin talossa oli jotenkin suomalainen. Voi että kun olinkin ikävöinyt sitä. Meidän vastaanotto oli mitä lämpöisin ja saatiin isot hienot makuupaikat . Illallisen jälkeen oli tietysti vielä saunomisen aika. Pelkästään tämän takia Canberrasta jäi jo hyvät muistot.

Seuraavana päivänä tehtiin pieni turistikierros. Käytiin Telstra towerissa , Australian kansallismuseossa , joka oli tosi moderni ja sekava, parlamenttitalo oli hieno ja nurmikko sen rinteillä sametin pehmeää . Käytiin katsomassa jopa ihan istuntoa. Canberran keskusta on pieni ja aika mitäänsanomaton. Lähinnä toimistorakennuksia täynnä vain. Se on kuitenkin mukavan rauhaisa. Käytiin siellä syömässä, minkä jälkeen mentiin yhden vuoren päälle, josta näkyi upeasti Anzac Parade.

Illalla Enska grillasi meille australialaiseen tapaan. Tavattiin myös Antin kaksi muuta veljeä, Einari ja Erkki. Molemmat tosi mukavia ja kiinnostavia kavereita. Ernie oli ollut Australian ilmavoimissa 11 vuotta ja oli juuri viimeisiä päiviään töissä. Hän oli ollut muun muassa Irakissa sotimassa. Ruoan jälkeen mentiin Erkin ja Mikan kanssa saunaan. Erkki on kova saunoja ja aikoinaan kävi joka päivä saunassa. Nämä veljeksethän eivät ole Suomessa käyneet kuin viimeksi noin 30 vuotta sitten. He ovat kuitenkin rakentaneet omat saunansa. Erkki opetti minulle ja Mikalle yhden epämiellyttävän kikan ja sen suorittamalla päästiin osallisiksi Erkin saunaklubia. Hauska perhe kaiken kaikkiaan ja pitivät meistä niin hyvää huolta etten tiedä miten kiittää. Hienoja ihmisiä tullut tavattua matkalla.

Keskiviikkoaamuna saatiin Mikko palohälyttimellä ylös sängystä ja päästiin suht ajoissa jatkamaan matkaa kohti Katoombaa Blue Mountainseilla. Ajettiin sinne melko kiemurtelevaa ja hiljaista tietä, mikä oli ihan kiva moottoriteihin verrattuna. Satu pärjäsi oikein hyvin meidän kuskina, no dramas. Sandra on siis Mikon siskon, Emmin, kavereita. Oli huippujuttu, että saatiin tämä roadtrip toteutettua ja looppi Sydneyhin takaisin autolla valmiiksi. Oli myös kiva nähdä maan pääkaupunki.

Mika ja Satu jatkoivat matkaa Sydneyhin, jonne auto piti palauttaa. He jäivät sinne vielä yöksi. Minä ja Mikko jäätiin Katoombaan, koska seuraavana päivänä oli jo työpäivä Berridale farmilla, sama farmi, jossa oltiin jo aiemmin. Peter oli tehnyt meille tervetulokyltin ja piilottanut avaimen. Hän oli vielä Sydneyssä, mutta tuli illemmalla kotiin ja oli mukava nähdä taas pitkästä aikaa. Olo oli ihan kuin olisi kotiin palannut, tuttu ja turvallinen Katoomba.

Seuraavana aamuna Richard noukki meidät Katoombasta ja mentiin farmille poimimaan metsämansikoita ja kitkemään rikkaruohoja. Kärpäsiä oli ihan valtavasti ja kuumuus päätä särkevää, kun ei tuullutkaan. Päästiin BBC:n kuvauksiinkin osallisiksi, kun farmista tehtiin TV-ohjelmaa. Farmin ravintolahan voitti jo toistamiseen Sydneyn parhaimman ravintolan tittelin. Oli taas kiva nähdä Ninaa ja Richardia. Illemmalla Mika palasi Sydneystä. He olivat Santun kanssa kiertäneet kaikki kaupungin nähtävyydet. Peter kokkasi koko porukalle hienon aterian, viineineen tietysti.

Täällä vuorilla se elo on vain niin mukavan leppoisaa. Kiva päästä Melbournen liikenteestä pois. Täällä näkee pitkälle ja ilma on raikas. Me likes.

Tarkoitukseni on olla neljä päivää viikossa töissä. Töitä kuulemma on niin paljon kuin jaksaa tehdä ja Mikko ajattelikin työskennellä kuutena päivänä viikossa. Mika keskittyy kokkailuun ja käynee välillä töissä farmillakin. Muutoin aiotaan pyöräillä.

5 kommenttia »

 1. Pikkasen alkanu jo harmittaa että ei oo riittävästi massii ja aikaa (lue: yritystä) lähtee messiin :( ku vanskuki pomppaa sinne teiän sekaan. Noh ne rahat menee kuitenki hyvään tarkoitukseen (lue: veneeseen) :) PS. Mika ei ihan pärjää sulle täs kirjottelussa :D

  Tuomo - 3.12.2009 22:02

 2. Katoomba on paras ;) :) ;D

  Teebo - 4.12.2009 11:57

 3. Hehe niin olis pitänyt lähteä vaan matkaileen kun oli mahis :) noei hätää, kyl viel kerkee. En vaan tiiä onnistuuko enää sit porukalla. Siistiä että saatiin tällänenkin porukka kasaan.

  Lauri - 4.12.2009 14:30

 4. Noh… säästyypähän luonto ;)Yhtenä unelmana meikäläisella olis joskus vuokrata joku jolla, eli semmone 10m purjevene tai vast. Välimereltä ja seilailla pari viikkoa siellä. Ne veneet on yleensä 4-6hengelle ja gasteille on aina tarvetta ;) Ehkä sit joskus :D

  Tuomo - 5.12.2009 23:36

 5. Mä oon messis!

  Lauri - 6.12.2009 05:35

Kirjoita kommentti