Viimeinen viikko Melbournessa

Australia - 28.11.2009 16:58

Nyt alkaa olla viimeisetkin päivät täällä Melbournessa ohi. Töitä ja pippaloita on piisannut. 13 päivän aikana olen ollut 12 päivää töissä. Tänään lauantaina 28. marraskuuta oli viimeinen työpäiväni ja lähdin hyvin mielin jäähyväisten kera. Koko työporukka tuli hyvästelemään häämatkallaan olevaa Emmaa lukuun ottamatta. Sain hienon työtodistuksenkin ja hoidin hommani hyvin. Työporukka oli kiva, mutta täytyy sanoa, etten pidä myyntihommista juurikaan. Alasta alkaa kuitenkin olemaan jo jonkin verran kokemusta.

Tiistain erinomaisen jäähyväisaterian jälkeen oli taas pitkä ilta keskiviikkona. Menin pitkästä aikaa tapaamaan Anttia ja mentiin yhdessä Planetshakersin soluiltaan. Se oli taas siellä valtavalla talolla, jonne oli järjestetty kunnon pippalot. Oli DJ ja kaikkea . Pelattiin tennistä ja syötiin hyvin . Ikimuistoinen oli kuitenkin sähäkkä Amazing race. Jakauduttiin 11 pariksi, joissa jokaisessa yhdellä oli auto. Sitten mentiin ympäri Melbournea niin kuin siinä ohjelmassakin. Saatiin vihjeitä ja tehtäviä ja piti etsiä paikkoja. Myös kamera oli tarpeen, sillä monessa tehtävässä piti ottaa kuvia. Se oli tosi jännää ja kilpailu meni vähän yli, kun jotkut kaahasivat autoilla, mutta mitään ei onneksi sattunut. Parini oli Planetshakersin päämediavastaava, tosi hauska tyyppi Chris. Chris tunsi paikat sen verran hyvin, ettei tarvittu karttoja tai gps:ää. Oltiin tosi hyvä tiimi ja voitettiinkin aika ylivoimaisesti . Se oli kyllä mielettömän hauskaa puuhaa!

Autoa on käynyt katsomassa kolme saksalaista paria. Ollaan tiputettu auton hinta 3400sta 3000een, koska ei saatu siihen hommattua road worthy certificatea (katsastus). Tässä on nyt sitten odoteltu vain vastausta. Tänään sitten eräs saksalainen pari, jossa poika oli Mikon työtuttu, tuli hakemaan auton pois 3000 dollarilla. Laitettiin auto Mikan kanssa siistiin kuntoon. Pakattiin kaikki tarvittavat tavarat ja vaihdettiin jakopään hihnakin . Laitettiin vielä tankki täyteen. Oli ihan sääli luopua autosta, kun se oli niin hyvin laitettu. Oltiin kyllä tyytyväisiä, kun 15 000km jälkeen ja ilman RWC:tä ja rekisteri umpeutumassa parin viikon päästä saatiin autosta vielä $3000 ja itse kuitenkin maksettiin siitä paremmassa kunnossa vain $2600.

Harmikasta auton myynnissä oli se, että oltaisiin haluttu ajaa vielä Canberran kautta Sydneyhin. Lentämisen sijaan saatiin aikaan kuitenkin toinen ratkaisu. Autoahan me ei voida vuokrata, koska siihen täytyisi olla 21-vuotias. Mukaamme on kuitenkin tulossa eräs Alexandra täältä Melbournesta, jolla on ikää vuokrata auto. Sen avulla saadaan ajettua Sydneyhin ja matkatavaratkin helpommin mukaan. Virike hommassa on vielä se, että Mika pääsee pikku roadtripille, nähdään uusi osavaltio ja Australian pääkaupunki, mutta saadaan myös yöpyä Antin vanhempien luona Canberrassa. He on siis suomalaisia ja siellä on saunakin! Eli päästään tutustumaan vielä uusiin ihmisiin ja nähdään taas lisää! Lentolippujen hintoihin nähden taidetaan myös säästää kun näin neljästään vuokrataan.

Tänään oli myös hyvästien aika salvokavereilleni. Mentiin yhdessä messukeskukseen, jossa oli paljon väkeä juhlistamassa kenraali Evan 80-vuotissynttäreitä . Oli hieno juhla ja hyvästelin taas paljon ihmisiä. Kiitos Facebookin, yhteydenpito ei kuitenkaan lopu tähän.

Huomenna sunnuntaina siivotaan ja pakataan, tavataan vuokraisäntä ja menen vielä jäähyväisillalliselle Antin kanssa. Mikkokin hyvästelee jumppakaverinsa. Mikallekin tulee varmaan olemaan haikeaa hyvästellä kolumbialainen huonetoverinsa.

Maanantaina Alexandra ottaa meidät kyytiin ja lähdetään aamusta kohti la capitalea.

2 kommenttia »

 1. Kiitos Lauri mielenkiintoisista matkakuvauksista , aivan kun itsekin olisi siellä saanut seikkailla.
  Kuvat täydensi mukavasti matkakertomustasi.
  Tervetuloa kotomaahasi, tänne kylmään ja pimeään pohjolaan.
  Meilläkin Lapissa uhkaa lumet sula, on ollut koko marraskuu hyvin lauhaa säätä.
  Joulun odotusta, terveisin Raija

  raija - 28.11.2009 18:41

 2. Heippa Raija! Kiitos positiivisesta kommentistasi.

  Matkahan ei siis vielä ole loppumassa. Tästä mennään kuukaudeksi Sydneyhin ja sieltä toviksi Uuteen-Seelantiin, josta on vielä tarkoitus jatkaa Taiwanillekin.

  Lauri - 29.11.2009 08:48

Kirjoita kommentti