Lähetys Suomesta

Australia - 8.11.2009 15:33

Viime torstaina hyvä ystäväni Mika saapui Suomesta keskuuteemme tänne Melbourneen. Mika oli ottanut asioista selvää ja organisoinut itselleen bussikuljetuksen lentokentältä keskustaan. Itse en lähtenyt häntä hakemaan, koska moottoritie lentokentälle olisi maksanut tolkuttomasti ja parkkeeraus kentällä vielä paljon lisää. Kentältä keskustaan operoikin kätevä Skybus, jonka asemalla olin Mikaa vastassa . Matka oli sujunut onnellisesti, vaikkakin eräästä pakistanilaisesta vierustoverista oli tullut Mikan uusin paras kaveri.

Mentiin juhlistamaan Mikan alkanutta lomaa intialaiseen Sahnis -ravintolaan tähän meidän lähelle. Ruoka oli erinomaista! Myöhään illalla kotiin päästyä Mikalla oli vielä kova hinku päästä käsiksi paketissa olleeseen polkupyöräänsä, tai jyräänsä kuten hän sitä kutsuu. Se oli ostettu Sydneystä ja postitettu meidän osoitteeseen. Aika hurja pala polkypyörää se olikin! Esittelin Mikan uuden kämppiksen, kolumbialaisen Julion vai Juanko se oli, ja hänen tilavan huoneensa viereisessä talossa.

Siitä lähtien olen ollut tätä päivää lukuun ottamatta töissä ja iltaisin on päädytty vain relaamaan, hieman käyty pyöräilemässä. Käyty kaupassa ja kokkailtu, Mika on oiva kokki. Pitää meistä hyvää huolta .

Tänään sunnuntaina vein Mikan klubikierrokselle, kuten hän sitä kutsuu. Ensin mentiin aamulla pelastusarmeijan kokoukseen, koska ystävästäni Brendanista tuli oikea sotilas ja hän sai hienon puvun ja vannoi tiukalta kuulostavan valan. Vannoi suunnilleen elävänsä täydellistä elämää… Kokous oli mukava ja tapasin taas tuttuja ystäviäni. Sen jälkeen meille tarjoiltiin taas mitä maukkaimmat pää- ja jälkiruoat. Annoin Brendanille Suomesta saamani salmiakkiaskin onnitteluiksi saavutuksestaan. Sen jälkeen mentiin vielä Mikan kanssa Melbournen messukeskukseen, jossa nopeasti pyörähdettiin mitäänsanomattoman matkamessun kautta Planetshakersin rokkaavaan livealbumin nauhoitukseen. Tarkoituksenani oli siis esitellä Mikalle vähän Melbournen klubimaailmaa ja hän totesikin niiden olevan aivan erilaisia keskenään. Mikä kullekin parhaiten sopii siis. Oli kuitenkin aika rankkaa tämä kirkoissa kiertely, joten mentiin Shanghai Dumplingiin syömään ja sitten kotiin löhöilemään. Oli niin kuuma, ettei jaksanut tehdä juuri mitään.

Mika toi mukanaan Suomesta paljon suklaata ja salmiakkia. Olin jo unohtanut, kuinka hyviltä ne maistuivatkaan. Silmät kiinni niin olin kuin Suomessa.

Huomenna alkaa taas uusi työviikko. Säät tulevat olemaan 30 asteen tienoilla. Lupaa siis kuumaa lamppuliikkeeseen.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja.

Kirjoita kommentti